Kedi Kumu Ne Zaman Değiştirilir?

Son güncelleme: 03.10.2022 16:11
  • Kedi Kumu - Kedi Kumunun Değiştirilmesi - Kedi Kumu Nasıl Değiştirilir - Kedi Kumu Ne Zaman Değiştirilmeli
    Kedi kumu, kedinin tuvaletini kumun altına gömmemeye başladığı ve kokunun eve yayılmaya başladığı gibi durumlarda değiştirilmelidir.

    Eğer kum eleği yardımıyla kumun içerisindeki dışkıları ve idrarlı kum topaklarını alarak attığınız halde koku yoğun halde devam ediyorsa veya kum kabı içerisinde dışkıyı gömecek miktarda kuru kum bulunmuyorsa, kirli kumun tamamını atmanız gerekiyor.

    Kirli kumun tamamını koyabileceğiniz, uygun büyüklükte bir poşete ihtiyacınız var. Daha sonra yapmanız gereken şey ise poşeti kum kabının bir ucundan, dışarıya kum taşırmayacak şekilde iyice geçirmektir. Ardından kum kabını yavaşça dikleştirerek içerisindeki kirli kumun poşete dökülmesini sağlayabilirsiniz.

    Genel olarak kum kabının altında, kenarlara ya da tabana yapışık halde duran idrar topakları kalır. Bunları da kum eleğiyle kazıyarak ardından poşetin içine dökebilirsiniz.

    İşte bu aşamalardan sonra önemli olan kum kabını boşalttıktan hemen sonra içerisine yeni kumu doğrudan doldurmamaktır. Kabı bu aşamadan önce su ile temizlemeniz gerekir. Çünkü her ne kadar kirli kumu atmış da olsanız, artık kum kabı da kirlendiğinden, diğer durumda yeterli temizliği sağlayamazsınız. Hatta yeni kum doldurmanıza rağmen, kum kokusu almaya devam edebilirsiniz.

    Kum kabını yıkarken, lavabo veya klozet temizliğinde kullanılan fırçalardan temiz bir tane edinerek bu iş için ayrı kullanıma ayırabilirsiniz. Kabın içerisine biraz su koyduktan sonra ilk fırçalamayı yapın ve ardından kirli suyu klozete boşaltın. Ancak kap içerisinde çok fazla kum biriktiyse elek yardımıyla alarak bu kumu da, kirli kumu attığınız poşete dökün. Diğer türlü giderinizin tıkanmasına sebep olabilirsiniz. Az miktar duru su ile akıttığınız kabın içerisinde hiç kum kalmadıysa, bir kez de temizleyici sıvı bir ürünle yıkayarak güzelce durulayın. Daha sonra kabın içinde kalan suyun akabilmesi için ters çevirip bir süre kurumaya bırakın.

    Ardından yeni kumu getirerek temizleyip kuruttuğunuz kum kabının içine doldurabilir ve hayvan dostunuzun kullanımına açabilirsiniz.

    Tek kedili evlerde kedi kumu tamamen daha nadir değiştirilebilirken çok kedili evlerde bu uygulama sıkça tekrarlanmak durumundadır. Ancak genel hatlarıyla düzenli elediğiniz kedi kumunuzu sık sık tamamen değiştirmeniz gerekmez. Kum çok fazla topaklanmaya ve kokmaya başladığı zaman artık eleme işlemi gereken temizliği sağlamayacağından, kumun tamamen temiz olanıyla değiştirilmesi gerekir.

    Alıntı
#25.07.2015 07:52 1 0 0
  • Kedi kumu kedi maması gibi ürünlerin son zamanlarda fiyatı çok arttı. Daha önceden mamalarını ucuz diye aldığım https://www.uygunpetgross.com.tr/ sitesi dahi artık bütçemi aşar durumda.Veterinerimizden özel mama tarifi aldım. Fakat kedi kumunun bir çaresi yok hazır almak zorundayız.
#22.01.2022 16:34 1 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler Ellerine Sağlık
#03.10.2022 16:11 0 0 0