Bebeklere Bamya Nasıl Yedirilir?

Son güncelleme: 11.11.2015 19:52
  • bebeğe bamya kaç ayıkken verilir - bamya nasıl pişirilir - bebekler için bamya yemeği - kuru bamya çorbası - bamya nasıl temizlenirLif bakımından zengin sebzelerden bamya içinde A, K ve B1 vitaminlerini barındırır. Önemli bir C vitamini kaynağı olan bamyanın bebekler için 10. aydan sonra tüketilmesi tavsiye edilir. İçinde kalsiyum, demir ve folat bulunan bamya sindirim sistemini güçlendirmeye yardımcı bir besindir.

    Dikenli olan bamyaların sindirimi daha zordur. Bu nedenle satın alırken kadifemsi yapıda olan bamyalar tercih edilmelidir. Bamya buzdolobında en fazla 3 gün bekletilebilir. Pişirilmeden hemen önce yıkanan bamya ise tazeliğini muhafaza etme özelliğine sahiptir. Bu nedenle dolapta bekleyecek olan bamya yıkanmadan kese kağıdı ile saklanmalıdır. Bamyayı ayıklarken tepe kısmının meyve soyar gibi dikkatle kesilmesi gerekir. Dikkatsizce kesilen bamya içerisinde bulunan zamksı sıvıyı tencereye bırakarak lezzetsiz bir tat oluşmasına neden olur. Bamyanın sıvılaşmasının engellenmesi için kullanılan bir diğer yöntem ise ayıklanan bamyaların limonlu suda bekletilmesidir.

    10. aydan sonra tüketilmesi tavsiye edilen bamya özellikle kabızlık sorunu yaşayan bebeklerin yemek listelerinde bulunması gereken bir besin kaynağıdır. Bamya düşük kalorili bir sebzedir. 100 gramında 30 kalori bulunan bu sebze kilo problemi yaşayan bebekler tarafından da rahatlıkla tüketilebilir. Bamya içerisinde bulunan C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. K vitamini sayesinde kemik yapısının sağlıklı şekilde gelişmesini sağladığı bilinir. Bunlara ek olarak protein üretimi için gerekli bir besin kaynağı olan bamya demir, kalsiyum, manganez ve magnezyum zengini bir besindir.

    Kuru Bamya Çorbası

    Malzemeler

    Bir avuç kuru bamya
    Yarım limon
    4 bardak et suyu
    1 bardak yoğurt
    1 adet yumurta
    2 kaşık un
    Az tuz

    Yapılışı

    Kuru bamyalar bir tencere içinde haşlanır.
    Üzerine et suyu ilave edilir.
    Bir kap içersine yumuta, yoğurt, limon suyu ve un eklenerek terbiye karışımı hazırlanır.
    Hazırlanan terbiye, et suyu ve bamyaların üzerine yavaş yavaş eklenir.
    5 dakika kaynamaya bırakılan çorba kıvama geldikten sonra ocaktan indirilir. Ilınmaya bırakılır. Daha sonra servis edilir.

    alıntı
#11.11.2015 19:52 0 0 0