Hindistan Cevizli Makaron Tarifi

Son güncelleme: 21.10.2016 14:37
  • 2 yumurta beyazı
    100 gr şeker
    20 gr elma püresi
    120 gr kurutulmuş hindistan cevizi
    200 gr bitter çikolata
    150 ml yoğun krema
    tuz

    Yapılışı:

    Fırını 175 derecede ısıtalım. Mikserde yumurtanın akı ile tuzu birleştirelim. Ardından şekeri de yavaş yavaş ilave ederek çırpalım.
    Yumurtalı karışımın içine elma püresi ve kurutulmuş hindistan cevizini ekleyelim.

    Sıcak bir zemin üzerinde ısıya dayanıklı bir kasede yumurtalı karışımı koyulaşana kadar 7-8 dk karıştıralım.


    Torbaya karışımı dökelim. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serelim karışımı küçük boyutlarda tepsiye dizelim ve fırına verelim. Fırında 5-10 dk pişirelim.

    Kabaca çikolataları doğrayalım.
    Küçük bir tencerede kremayı eritelim daha sonra kremayı çikolatanın üzerine dökelim. Tuz ilave ederek çikolata eriyene kadar karıştıralım.
    Pişen makaronları çikolataya batırarak bir tabağa alıp servis edelim.

    Afiyet olsun...


#21.10.2016 14:37 0 0 0