2 yumurta beyazı
100 gr şeker
20 gr elma püresi
120 gr kurutulmuş hindistan cevizi
200 gr bitter çikolata
150 ml yoğun krema
tuz
Yapılışı:
Fırını 175 derecede ısıtalım. Mikserde yumurtanın akı ile tuzu birleştirelim. Ardından şekeri de yavaş yavaş ilave ederek çırpalım.
Yumurtalı karışımın içine elma püresi ve kurutulmuş hindistan cevizini ekleyelim.
Sıcak bir zemin üzerinde ısıya dayanıklı bir kasede yumurtalı karışımı koyulaşana kadar 7-8 dk karıştıralım.
Torbaya karışımı dökelim. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serelim karışımı küçük boyutlarda tepsiye dizelim ve fırına verelim. Fırında 5-10 dk pişirelim.
Kabaca çikolataları doğrayalım.
Küçük bir tencerede kremayı eritelim daha sonra kremayı çikolatanın üzerine dökelim. Tuz ilave ederek çikolata eriyene kadar karıştıralım.
Pişen makaronları çikolataya batırarak bir tabağa alıp servis edelim.