Thalia

Son güncelleme: 01.12.2009 19:44
  • Thalia Kimdir - Thalia Resimleri - Thalia Biyografisi - Thalia Hakkında

    noimage

    Thalía doğduğundan bu yana azmi ve çalışma isteğiyle şimdiki yerinin temellerini oturtmuş bir yıldız...26.Ağustos.1972 yılında Ariadna Thalía Sodi Miranda olarak doğan Thalía'nın isminin kökeni Yunancadan gelmektedir.
    Thalía,"Estudians Estudian" müzikalinde henüz üç yaşındayken şarkılar seslendirdi,altı yaşında piyano derslerine başladı ve dokuz yaşındayken Din-Din isimli bir gruba girdi.Thalía bu grupla birlikte dört albüm çıkardı ve artistik festivallerde şarkı söyledi. Ülkesinde "küçük yıldız" olarak tanınmanın keyfini çıkaran Thalía için, bu çok uzun ve yorucu bir yolculuğun başıydı.
    1984'ün başından itibaren genç yıldız için yeni bir dönem başladı. İlk kez 1984 yılında Meksika'da sahnelenen "Grease" müzikalinde oynadığı başrol ile dikkatleri çekti..."Grease" de koro kızı olarak aldığı ilk rolle, Meksika'nın her tarafını dolaşma olanağı bulan Thalía, daha sonraki yıllarda Benny, Sasha, Paulina, Diego, Alix, Mariana,Erick ve Eduardo'dan kurulu "Timbiriche" grubuyla birlikte oynadı. Sahne performasını deneme olanağı bulan genç yıldız, küçük rollerden büyük rollere kısa zamanda terfi etti. O'nun özelliği, aldığı her rolü, "kendi rolü" yaparak oynamasıydı. Timbiriche'nin prodüktörü Luis de Llano, bu genç kızın yeteneğinden o kadar ektilenmişti ki, 1986'da ona grubuna katılmayı teklif etti. Thalía, bu grupla birlikte "Timbiriche VII", "VIII" ve "IX" albümlerini yaptı.

    noimage

    Şarkıcı olarak kariyeri ilerledikçe, Thalía bir aktris olarak da kendini kanıtlama çabasına girdi. İlk başlarda "Pobre Señorita Limantour" (1987), "Quinceañera" (1988) ve "Luz y Sombra" (1989) gibi dizilerde küçük roller aldı. Ama bu roller, O'nun gökteki yıldızlara ulaşmak için attığı ilk adımlardı... 1989 yılında doğup büyüdüğü Mexico City'deki Timbridge'den, Los Angeles'a taşınan Thalia;İlk albümünü Alfredo Diaz Orgaz'ın prodüktörlüğünde çıkarttı.Latin-POP tarzındakı "Thalía" adlı albümüyle adını duyuran genç yıldız,daha sonra İspanyol televizyon kanallarından program teklifleri almaya başladı...TV-5 kanalı için yaptığı "VIP de Noche" adlı programla tüm latin ülkelerinde beğeni topladı.Giderek ünlenen yıldıza yepyeni pembe dizi teklifleri gelmeye başladı...1992 yılında "Maria Mercedes" ve geçen aylarda ülkemizde de gösterilen "Marimar" ayrıca 1996 yılında rol aldığı şu günlerde ülkemizde izleyici rekorları kıran "Maria La Del Barrio" adlı dizilerle tüm Dünya'da reyting rekorları kırdı...Öte yandan müzik listelerindeki önlenemez yükselişi sürüyordu...1995 yılında çıkarttığı "En Extasis" albümündeki "Piel Morene" isimli şarkısıyla Latin-POP listelerinde zirveye çıktı...1997 yılında Thalía artık zirvenin en tepesindeydi..."Amor A la Mexicana" adlı şarkısıyla milyonları kendisine hayran bıraktı. "Amor A la Mexicana" adlı şarkının piyasaya çıktığı gün olan 25 Nisan sonraki yıllarda latin ülkelerinde "Thalía Günü" olarak kutlanmaktaydı...

    1998 yılında rol aldığı "Rosalinda" adlı dizideki başarısı sonrası Hollywood'dan teklifler almaya başladı...Mambo Café adlı yapım için anlaşma imzaladı,herşeyde olduğu gibi bu yapımda da büyük başarı sağlayan Thalía'nın adına Hollywood'daki müzeye balmumundan bir heykel dikildi.Başarılarından dolayı Thalía'ya Los Angeles ve Filipinler şehirlerinin anahtarları verildi. "Anastassia" adlı animasyon filminin soundtrack'inde 3 şarkısı yer alan Thalía,şarkılarını; İspanyolca,İngilizce,Fransızca ve Portekizce olmak üzere 4 dilde seslendirebiliyor.Ünlü San Remo müzik yarışmasına da konuk sanatçı olarak italyan yapımcılar tarafından davet edilen Thalía,yeni albümünün tanıtımı için çıkacağı Avrupa Turnesinde İstanbul'a da gelecek... Sanatçı bu kararda rol aldığı dizilerin ülkemizde gordüğü yoğun ilginin büyük payı olduğunu söylüyor ve ekliyor "Ülkenizde meşhur olduğumu öğrendiğimde çok şaşırmıştım. Ancak çok da mutlu oldum. Türk halkının kalbinde ufak bir yer almak bana güzel bir hediye oldu.Türkçe şarkı söylemek isterim..." Genç yıldız söylediği şarkılara dair şunları söylüyor..."İstediğim, kimsenin mutsuz olmaması. İnsanlar sabah kalktığında mutsuz iseler, şarkılarımla herşeyi unutsunlar ve neşeli olsunlar istiyorum. Müzik aslında ilaç gibi. Kimse mutsuz olmasın istiyorum." Sony Müziğin Amerika Başkanı Thomas D. Mottola ile 2.Aralık.2000'de meşhur St.Patrick's Cathedralinde evlenen genç yıldız her röportajında evliliğinde de çok mutlu olduğunu söylüyor...Bu kadar başarısının üstüne bazı şarkı sözlerini kendisinin yazdığını,ayrıca beste de yaptığını söylemeyi unutmayalım!!!


    Küçük Yıldız!!!
    Thalía doğduğundan bu yana azmi ve çalışma isteğiyle şimdiki yerinin temellerini oturtmuş bir yıldız...
    Pek Çok Ünvanın Sahibi
    Thalía'nın sahip olduğu güzellik ve başarı ünvanları arasında "Quenn of Vina del Mar", Queen of the Miami Carnival", "Queen of the Party in Broadway" ve "Star in the Eight Street" gibi ünvanlar bulunuyor...
    "Amor A la Mexicana" adlı şarkının piyasaya çıktığı gün olan 25 Nisan tüm latin ülkelerinde "Thalía Günü" olarak kutlanıyor..."


    Thalia Resimleri

    Thalia Resimleri
#19.06.2007 11:20 0 0 0
  • ' $ekLinde Bi Tane Yazım HataSı Vardı, DüzeLtiLdi...
#27.06.2007 15:26 0 0 0
  • Thalia-Thali Kimdir -Thalia Resimleri - Thalia Biyografisi -



    Adriana Thalía Sodi Miranda
    Doğum tarihi:26 Ağustos1972
    Doğum yeri :Meksika
    Mesleği:şarkıcı, besteci,oyuncuiş kadını

    Adriana Thalía Sodi Miranda
    Meksikalı bir pop şarkıcısı, besteci, oyuncu ve iş kadınıdır. Latin popunun en önemli temsilcilerinden biri olarak gösterilen Thalía bugüne dek dünya çapında 15 milyondan fazla satmıştır. 90'lı yılların en çok satan Latin şarkıcısı ünvanını taşır. Rol aldığı pembe diziler ile Türkiye'de de binlerce hayranı olan yıldız, en çok tanınan Meksikalı aktrislerden biridir. Tüm dünyada gelmiş geçmiş en çok satış yapmış Meksikalı bayan şarkıcıdır.
    noimage

    Biyografi

    26 Ağustos1972 yılında Ciudad de Mexico'de dünyaya geldi. Tam adı Ariadna Thalia Sodi Miranda olan güzel yıldız, ablaları olan Laura Zapata, Ernestina Sodi, Gabriela ve Federica'yı kendine örnek alarak, 3 yaşında Entudians Estudian müzikalinde şarkılar seslendirmeye başladı. 5 yaşındayken babası Ernesto Sodi'yi kaybetti. Annesi Yollanda Sodi Miranda tarafından 6 yaşında piyano dersleri alıp, 9 yaşında Din-Din isimli bir gruba katıldı. Grupla 4 albüm yayınladı ve türlü festivallere katıldı.
    1984 yılında Meksika'da sergilenen Greace müzikalinde başrol oynar. 12 yaşındayken Meksika'nın en ünlü gençlik grubundan Sasha Sokol'un gruptan ayrılmasıyla Thalia, Timbiriche grubuna katıldı. Thalia kariyerine daha sonra Timbiriche adlı grubla devam etti. Bu grupla çıkardıkları albümlerin sırasıyla VII, VIII ve IX piyasa sürülmesinin ardından tüm Latin Amerika'yı dolaştılar. 15 yaşında, Pobre Senorita Limantour adlı dizide ilk kez rol aldı.
    Thalia, bu deneyimlerin ardından Los Angeles'a gitti ve orda prodüktör Alfredo Diaz Ordaz ile tanıştı. İlk albümü "Thalia"'yı 1990 yılında yayınlanmıştır. Daha sonra İspanya'ya gidip birçok televizyon programına katılmış ve Avrupa'da da tanınmaya başlamıştır.1991 yılında ikinci albümü "Mundo De Cristal"ı çıkarmış, 1992 yılında Maria Mercedes adlı dizi ile yeniden televizyona dönmüştür. Aynı yıl üçüncü albümü "Love" yayınlanır 1994 yılında Türkiye'de reyting rekorları kıran Marimar ile başarısına başarı katan Thalia, 1994 yılının sonunda ünlü şarkıcı Gloria Estefan'ın kocası Emilio Estafan ile tanışır ve ilk uluslararası albümü "En Extasis"'i kaydeder. Bu albümden çıkan büyük hit Piel Morena ile birçok ülkeden altın plaklar ve ödüller kazanır. Ardından 1996 yılında "Maria La Del Barrio" adlı dizide rol almıştır.1997 yılında uzakdoğu dili olan tagalogca dilinde seslendirdiği Nandito Ako albümünü çıkarır. Bu albüm Thalia'ya altın plak ödülü kazandırır. 1997 yılında yayınlanan "Amor a la Mexicana" albümünün hit şarkısı Amor a la Mexicana ile dünyaca tanınan bir isim haline gelir. Aynı adı taşıyan albüm ve şarkısı Türkiye'de de başarılı olur. 1997 yılında Meksika Müzesine heykeli dikilir. Bu dönemde Amerika'da kendisine Kaliforniya eyaletinin anahtarı verilmiş ve bu tarihten itibaren her 25 Nisan Thalia günü olarak bu eyalette kutlanır.
    1998 yılında Hollywood'dan teklif alır ve Mambo Cafe filminde başrol oynar. Bu fille birlikte komedi oyunculuğundali başarısınıda gösterir.1999 yılında ise belkide kariyerinde dönüm noktası olacak olan Rosalinda dizisini çeker.2000 yılında son yıllarda yayımlanan en önemli latin pop albümü olan Arrasando piyasaya çıkar.Albümün prodüktörü yine Emilio Estefan'dır.Albümdeki tüm şarkı sözleri ve besteler ise Thalia imzası taşır. Albüm beklediğindende büyük ilgi görür ve bilboard listelerinde haftalarca 1 numarada yer alır. 2001 yılında müzik listelerinde en üst sıralarda yer almış olan şarkılarının banda müziği ile yeniden derlendiği Grandes Exitos Con Banda albümünü çıkarır. Aynı yıl şöhretler bulvarında adının bulunduğu yıldıza kavuşur.Amerika'nın popüler içeceklerinden Dr.Peper'ın yeni reklam kampanyasında rol alır.2002 yılında kendi adını taşıyan Thalia 2002 albümü piyasaya çıkar.Albümünün tanıtımını dünyanın en büyük müzisyenlerinin sahne aldığı New York Madison Square Garden'da yapar.


    noimage

    Filmografi

    Pembe Diziler
    1985 La Pobre Señorita Limantour (Diana)
    1987 Quinceañera(Beatriz)
    1989 Luz y Sombra(Alma)
    1992 María Mercedes(Maria Mercedes Del Olmo)
    1994 Marimar(Maria Del Mar Perez/Bella Aldama)
    1995 María la del Barrio(Maria Hernandez De La Vega)

    1999 Rosalinda(Rosalinda Perez Romero/Paloma Dorantes) Filmler

    1999 Mambo Café (Nydia)
    Albümler

    1986 Timbiriche VII Fonovisa (Meksika)
    1987 Timbiriche VIII&IX Fonovisa (Meksika)
    1988 Los Clásicos de Timbiriche Fonovisa (Meksika)
    1990 Thalía Fonovisa (Meksika)
    1991 Mundo de Cristal Fonovisa (Meksika
    1992 Love Fonovisa (Meksika)
    1995 En ÉxtasisEMI Music (Meksika)
    1997 Nandito AkoEMI Music (Filipinler)
    1997 Amor A La MexicanaEMI Music (Meksika)
    2000 ArrasandoEMI Music (Meksika)
    2001 Con Banda, Grandes ÉxitosEMI Music Latin
    2002 Thalía (*)EMI Music Latin
    2003 Hits RemixedEMI Music Latin
    2003 Thalía (**)Virgin Records
    2004 Greatest HitsEMI Music Latin
    2005 El Sexto SentidoEMI Music Latin
    2006 El Sexto Sentido Re+LoadedEMI Music Latin




#12.10.2009 01:01 0 0 0
  • Konular Birleştirildi..
#22.10.2009 18:06 0 0 0
  • Yaşlanmış yahu..
#22.10.2009 18:17 0 0 0
  • Şarap Misali (:
#22.10.2009 18:28 0 0 0
  • Nedense uzun zaman ardından gördükten sonra, pek iç açıcı gelmedi..
    Nostaljiden haz etmem pek! :D
    90'lı yıllar kabus gibiydi bana göre! :D
#22.10.2009 18:38 0 0 0
  • Bence Pek Birşey Değişmemiş Hala Güzel..

    Ama Oturupta Eski Birşey Aklına Geldiğinde Oda Nostalji Olmuyormu :D

    Kim Aynı Kalıyorki..
#22.10.2009 18:40 0 0 0
  • allaahım bu nsl bir güzelliktir yaarabbimm offff hatun müthiş yaaa....
#01.12.2009 19:44 0 0 0