Karamelli Muhallebi

Son güncelleme: 10.02.2008 23:30

  • MALZEMELER
    Milföy hamuru
    Muhallebisi için;
    1,5 kilo süt
    6 yemek kaşığı şeker
    6 yemek kaşığı un
    1 yumurta
    1 paket vanilya
    1 paket (200 ml) çiğ krema
    2 yemek kaşığı tereyağ
    Karameli için;
    2 su bardağı toz şeker
    1 paket (200 ml) çiğ krema
    2 yemek kaşığı su
    1 tatlı kaşığı tereyağ

    YAPILIŞI
    Önce muhallebinin malzemeleri, çiğ krema ve tereyağı hariç pişirilir. Pişen muhallebi çırpılırken, tereyağı ve çiğ krema ilave edilir. Borcama boşaltılan muhallebi, soğumaya bırakılır.
    Karamel için, toz şeker susuz olarak eritilir. Eridikten sonra diğer malzemeler de eklenip biraz daha pişirilir.
    Milföy hamurları tepsiye dizildikten sonra, sade olarak pişirilir. İyice çıtır çıtır olan milföy hamurları elde ufalanır.
    Tatlı servis yapılırken, önce bir porsiyon muhallebi servis tabağına alınır. Üzerine milföy kırıntıları serpilir. En üstüne de karamel gezdirilir.
#19.06.2007 17:08 0 0 0
  • Bu güzel Tarif için teşekkürler Su perisi
#22.06.2007 17:05 0 0 0
  • teşekkürler
    tarifleri okuyunca insanın canı çekiyor
    en kısa zamanda denemek istiyorum
#04.07.2007 09:34 0 0 0
  • tşk
#26.07.2007 19:19 0 0 0
  • tesekkurler paylasim icin
#24.08.2007 22:42 0 0 0
  • saol
#08.02.2008 08:58 0 0 0
  • ellerine saglık su-perisi abla
#10.02.2008 23:30 0 0 0