insanın dünyadaki ilk görevi nedir?

Son güncelleme: 26.11.2007 12:00
  • sa
    acaba insanı herhangi bir dine veya islama yönlten ilk şey nedir ve neyin farkında olur yapması gereken ilk şey nedir
    yani bir olan Allah ı anlayıp O na nasıl kul olmaya başlar
    peygamberimiz nasıl başladı
    ilk müslümanlar nasıl başladı
    örnek insan eşrefi mahlukatın efendisi Rasulullah ve onun tabiriyle yıldızları ashabı nasıl başladı
    .
    bu konuda ne düşünüyorsunuz
#22.06.2007 00:25 0 0 0
  • Kalu Bela Ne Demektir?
    Allah dünyayı ve içindeki varlıkları yaratmadan evvel, öncelikle gelmiş ve gelecek bütün insanların ruhlarını yaratmıştır. Bunları ruhlar âlemi denilen bir âlemde bir araya getirmiştir. Daha sonra hepsini birden huzurunda toplayarak kendilerine hitâben:

    Ben sizin Rabbiniz değil miyim? diye sormuştur.

    Ruhlar da: Evet, sen bizim Rabbimizsin, diye cevab vermişlerdir. Ancak sana ibâdet eder, senden yardım dileriz" demişlerdir. İşte bu konuşmanın vuku bulduğu zamana, Kâlû Belâ denir. Allah daha sonra insan ruhunun bu sözünde ne derece samimî ve doğru olduğunu ortaya çıkarmak için, şu dünyayı bir imtihan yeri olarak yaratmıştır. Ve her bir ruhu ayrı bir bedene yerleştirerek, onları belli zaman aralıklarıyla şu imtihan meydanına göndermiştir. Böylece insanın önüne iki yol açılmıştır: Ya akıl ve iradesini iyiye kullanarak Kâlû Belâdaki gibi Allah'ı Rab tanımakta devam edecektir. Yahut da iradesini ve aklını kötüye kullanarak Rabbini ve Allahını inkâr edecek, Ona kulluktan kaçacak, şeytanın yoluna sapacaktır. Allaha sonsuz şükürler olsun ki, biz Müslümanlar, Kâlû Belâ zamanında Rabbimize verdiğimiz sözde duran kimseleriz. İnşâallah son nefesimize kadar da bu sözümüzde durmaya devam edeceğiz.



    Her insan islam fıtratı üzerine doğar ama inanmak ve inanmamak kendi iradesine verilmiştir . Allahü tealaya sonsuz ve şüphesiz iman etmekle yaptığımız her işte Allah rızasını gözetmekle emir ve yasaktan kaçınmakla Allahü tealaya kul olabiliriz. Peygamber efendimize gelince o ( s. a .v) zaten seçilmiştir .Bütün herşey Onun hürmetine yaratılmıştır . Ahir zamanda geleceği ve son peygamber olacağı önceden bildirilmiştir.



    BİSETİ

    Hz. Resulullahın (s.a.a) yaşantısının en hassas dönemi, 40 yaşına girdiği ve Recep ayının 27. günü (M.610) peygamberliğe seçildiği andır.[22] O zamandan itibaren üç yıl boyunca halkı gizlice İslama davet etti.[23] Hz. Resulullaha ilk iman eden kimse Emirul-Müminin Hz. Ali (a.s) olmuştur.[24] Ondan sonra da Hz. Hatice iman etmiştir.

    Bisetin üçüncü yılında Resulullah (s.a.a), Allah tarafından halkı açıkça İslama davet etmekle görevlendirildi. Bu emir gereği önce kendi yakınlarını misafirliğe davet ederek onlara şöyle buyurdu:

    (Allah-u Teala beni, sizi Ona davet etmeye emretmiştir. İçinizden kim beni tasdik edip bu işte bana yardımcı olursa, sizin aranızdaki kardeşim, vasim ve halifem olacaktır.)[25]

    Taberinin yazdığına göre Ebu Talib oğlu Ali (a.s), Peygambere (s.a.a) yardımcı olacağını ilan eden tek şahıs idi. Peygamber (s.a.a) de oradakilere şöyle buyurdu:



    Ona peygamberlik geldiği zaman inanan ve Onu dünya gözüyle görmüş sohbetinde bulunmuş kimselere ashabı kiram denir .


    Peygamberimiz zaten tek Allaha inanıyordu. Putlara tapmıyordu kendisine peygamberlik gelince bunu yaymaya çalıştı ve ilk müslümanlık böylece başlamış oldu .

    Kısaca özetlemek gerekirse Allahü tealanın varlığına ve birliğine , gönderdiklerine, peygamberlerine , emir ve yasaklarına uymakla , her işte Allah rızasını göstermekle ve şirk koşmamakla kul olabiliriz .
#22.06.2007 09:28 0 0 0
  • Allah (c.c) razı olsun asiyanım
#22.06.2007 12:18 0 0 0
  • insanin dünyadailk görevi ben ce cevresine en faydalı olma seklıdır zaten kendiliginden kul olur
#22.06.2007 18:11 0 0 0
  • tutsakbulut Allaha hakkıyla kul olursan zaten çevreye zararın değil faydan olur
#22.06.2007 19:18 0 0 0
  • asiyan
#22.06.2007 20:52 0 0 0
  • tutsakbulut Allaha hakkıyla kul olursan zaten çevreye zararın değil faydan olur
    kulluguma ALLLAH karar versin
#23.06.2007 12:52 0 0 0
  • arkadaşım senin kulluğuna bişey yok diyen yok zaten genel olarak yazdım ama sen ısrarla kendi üzerine alınıyosun ne yapmaya çalışıyorsun anlayamadım ?
#23.06.2007 17:08 0 0 0
  • asiyanım bende bi anlasam arkadaşın dediklerini

    ben pm attım cevabı gelirse değerlendiririz artık
#23.06.2007 17:20 0 0 0
  • peki
#23.06.2007 17:34 0 0 0
  • Allah (c.c) razı olsun asiyan
#25.06.2007 08:19 0 0 0
#27.06.2007 16:19 0 0 0
  • allah razi olsun (c.c)


#27.06.2007 16:48 0 0 0
  • ALLAH c.c. razi olsun asiyan
#06.07.2007 02:36 0 0 0
  • insan yer yüzüne ibadet amaçlı gonderilmiştir ama buda 24 saat boyunca ibadet yapacaz anlamına gelmez

    eger bizler ibadetten sonra dünyalık bir işe besmeleyle (bismillahirrahmanirrahim) başlarsak zaten ve helal bir iş se zaten o ibadet olur
#16.07.2007 20:57 0 0 0
zto zto foto
  • insanın bu dünyaya gönderilmesinin hikmeti ve gayesi Hâlık-ı Kâinatı (kainatı yaratanı )tanımak ve Ona iman edip ibadet etmektir. Ve o insanın vazife-i fıtratı ve fariza-i zimmeti, mârifetullah ve iman-ı billâhtır ve iz'an ve yakîn ile vücudunu ve vahdetini tasdik etmektir.
#17.07.2007 15:21 0 0 0
  • ALLAH razı olsun.
#04.11.2007 23:12 0 0 0
  • İnsanın ilk ve son görevi kulluktur.
    Ayeti kerime de buyuruluyor ki; Ben insanları ve cinlileri (yalnız) bana kulluk etsinler diye yarattım.
#07.11.2007 17:20 0 0 0
  • Tesekkurler Allah Razi Olsun...
#25.11.2007 02:18 0 0 0