Hindistan Cevizli Islak Kurabiye

Son güncelleme: 26.05.2021 02:18
  • HİNDİSTAN CEVİZLİ ISLAK KURABİYE

    125 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşak)
    1 çay bardağı pudra şekeri
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 adet yumurta
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    1 yemek kaşığı dolusu kakao
    Un (ele yapışmayan bir hamur olmalı)

    İÇİ İÇİN;
    2 adet yumurta akı (küçük yumurta)
    Yarım su bardağı toz şeker
    1,5 veya 2 su bardağı hindistan cevizi ( 1,5 bardağı ekleyip kalanı kontrollü eklemek lazım)

    Şerbeti için;
    1 su bardağı şeker
    1, 5 su bardağı su

    HAZIRLANIŞI;
    Yumurta akı ve toz şekeri tıraş köpüğü kıvamına gelene kadar mikser ile çırpalım.

    Hindistan cevizini ekleyip yoğuralım. 1,5 su bardağı garanti alıyor ama kalanı kontrollü ekleyelim.

    Kurabiyenin içine koymak için toplar yapalım kenarda beklesin.

    Hamur için tüm malzemeyi, unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde edelim.

    Hamurdan parçalar alıp elimizde düzleştirelim ortasına hindistan cevizi koyup kapatalım. Toz şeklinde yuvarlayalım. Tepsiye dizelim.

    175 derecelik ısınmış fırında 13-14 dk. Kadar pişirelim. (Isınmış olması önemli yoksa kurabiyeleriniz yayılacaktır)

    Kurabiyeleri fırına verince şerbeti hazırlayalım. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 3 dk. Kaynatıp söndürelim ve kenara ılımaya bırakalım.

    Kurabiyelerin ilk sıcaklığı gidince ılınmış şerbete kurabiyeleri atıp 7-8 saniye içinde tutup her yerini şerbete bulayalım.

    Servis tabağına alıp antep fıstığı gibi malzemelerle süsleme yapabilirsiniz. Çikolata eritip süsleyebilirsiniz. Sade bile bırakabilirsiniz.

    AFİYET OLSUN...
#26.05.2021 02:18 7 0 0