125 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşak)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı dolusu kakao
Un (ele yapışmayan bir hamur olmalı)
İÇİ İÇİN;
2 adet yumurta akı (küçük yumurta)
Yarım su bardağı toz şeker
1,5 veya 2 su bardağı hindistan cevizi ( 1,5 bardağı ekleyip kalanı kontrollü eklemek lazım)
Şerbeti için;
1 su bardağı şeker
1, 5 su bardağı su
HAZIRLANIŞI;
Yumurta akı ve toz şekeri tıraş köpüğü kıvamına gelene kadar mikser ile çırpalım.
Hindistan cevizini ekleyip yoğuralım. 1,5 su bardağı garanti alıyor ama kalanı kontrollü ekleyelim.
Kurabiyenin içine koymak için toplar yapalım kenarda beklesin.
Hamur için tüm malzemeyi, unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurdan parçalar alıp elimizde düzleştirelim ortasına hindistan cevizi koyup kapatalım. Toz şeklinde yuvarlayalım. Tepsiye dizelim.
175 derecelik ısınmış fırında 13-14 dk. Kadar pişirelim. (Isınmış olması önemli yoksa kurabiyeleriniz yayılacaktır)