Pizza Peperoni

Son güncelleme: 16.12.2021 17:12
  • Pizza Peperoni Pepperonili Pizza tarifi Pizza Pepperoni

    1 ölçü pizza hamuru
    Yarım fincan domates sosu
    200 gram ince kıyılmış veya rendelenmiş mozzarella
    2-3 kaşık sızma zeytinyağı
    8 dilim salam (pepperoni)


    Hamur yağlanmış kalıba yayılır. Üzerine sosu sürüldükten sonra peyniri serpilir. Zeytinyağı peynirin üzerine çiselenerek iyice dağıtılır. 250 °C de 8-10 dakika (altın sarısı renk alıncaya kadar) fırında pişirilir. Fırından alarak üzerine salam dilimleri yerleştirilir. Salamandrada ya da fırının ızgarasında 2-3 dakika daha tutarak servise alınır.

    Pizza Peperoni

    Pepperoni Nedir?

    Pepperoni, ince taneli füme et türünün baharatlanmış halidir.
    İtalyan salamı ya da sucuğu olarak bilinir ve İtalyan yemeklerinde önemli bir yere sahiptir.
    Baharat olarak kullanılan biber, bu eti lezzetlendirmektedir.
    İtalyanlar tarafından geliştirildiği bilinse de aslında Amerikan ve İtalyan mutfağının dokunuşları vardır.
    Türk mutfağında bilinen pepperoni sucuk farkı nedir diyorsanız; aslında çok büyük bir fark bulunmamaktadır. Hazırlanma yöntemi hemen hemen aynıdır.

    Akdeniz Pizza, Dondurulmuş Pizza, Donuk Pizza, Hazır Pizza, Hazır Pizza Tabanı, Joy Pizza, Karışık Pizza, Kepekli Akdeniz Pizza, Margherita Pizza, Pepperoni Pizza, Pizza, Pizza Kapında, Pizzanı Kendin Seç, Vejetaryen Pizza
#16.12.2021 17:12 7 0 0