Pizza Margarita

Son güncelleme: 16.12.2021 17:17
  • Orjinal adıyla namı diğer Pizza Margherita

    Margarita pizza (İtalyanca: Pizza Margherita), domates, mozarella, fesleğen, zeytinyağı ve tuzla yapılan Napoli pizzasıdır.
    Yaygın bir inanışa göre Haziran 1889'da pizza ustası Raddaele Esposito, İtalya Kraliçesi ve İtalya'nın birleşmesi şerefine "Pizza Margherita" adını verdiği bir pizza icat etti. Pizzadaki domates (kırmızı), mozarella (beyaz) ve fesleğen (yeşil) İtalyan bayrağını simgeliyordu.

    Pizza Margherita adı kraliçenin ziyaretiyle popüler olsa da 1796 ve 1810'da bu pizzanın malzemeleriyle yapılan pizzalar olduğu bildiriliyor. 1830'da Napoli üzerine yazılmış olan bir kitapta pizza malzemeleri olarak domates, mozarella ve fesleğen sıralanıyor. 1849'da Emanuele Rocco, fesleğen, domates ve mozarella dilimleri başta olmak üzere farklı pizza malzemeleri kayda geçmiştir. İnce dilimlenmiş mozzarella ve fesleğen yapraklarıyla birlikte domates sosu üzerine çiçek şeklinde dizilmiştir: Margherita (papatya anlamına gelir) isminin gerçek kökeni bu olabilir.

    Pizza Margarita

    Adını İtalya’da 19’uncu yüzyılın sonlarında tahtta oturan Kraliçe Savoylu Margherita’dan alan ve kırmızı-beyaz-yeşil renkleriyle İtalya’nın sembolü olan Margherita pizza, en temel pizza olarak görülüyor. Hamurun üzerine marinara sosu, mozzarella peyniri ve fesleğen yaprakları eklenmesiyle elde edilen bu pizza, herkesin tarif dağarcığında olmalı. Siz de denemek isterseniz işte enfes pizza Margherita tarifini aşağıda veriyorum.

    Yapımı için malzemeler

    Hamuru için:

    2,5 su bardağı un
    2,5 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 su bardağı ılık su
    Yarım tatlı kaşığı kuru maya
    Yarım tatlı kaşığı tuz
    Yarım tatlı kaşığı toz şeker

    Sosu için:

    4 adet orta boy domates
    4 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 çay kaşığı kekik

    Üzeri için:

    250 gram mozzarella
    Taze fesleğen


    Pizza Margarita Tarifi
    Pizza Margherita tarifi Nasıl yapılır?

    Ilık su, toz şeker ve kuru mayayı küçük bir kapta karıştırıp, 10 dakika kadar bekletin.
    Unu yoğurma kabına alıp tuzu ekleyin ve karıştırın.
    Mayalı suyu ve zeytinyağını da ilave edip ortadan dışa doğru karıştırarak yoğurun.
    Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurduğunuz hamuru streç filmle sararak 30 dakika kadar mayalandırın.
    Bu esnada sosu için domatesi rendeleyin.
    Sos tenceresinde kızdırdığınız zeytinyağına ekleyip 5 dakika kadar pişirin.
    Kekiği de ekleyip karıştırın ve soğuması için kenara alın.
    Hamuru iki bezeye ayırıp unladığınız tezgahta elinizle çekiştirerek açın.
    Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirdiğiniz hamurun üzerine domates sosunu yayın.
    Mozzarella’yı rendeleyip pizzaların üzerine bölüştürün.
    Fırını 250 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra pizzaları fırına verin.
    15 dakika kadar pişirip fırından alın ve üzerine fesleğen yapraklarını serpiştirin.

    Birkaç dakika dinlendirip sıcak servis edin. Afiyet olsun…
#16.12.2021 17:17 7 0 0