Hindi Nasıl Temizlenir

Son güncelleme: 19.12.2021 21:16
  • Hindi nasıl temizlenir?

    Tüm ya da parçalanmış hindiyi kanı çıkana kadar bol suda yıkayın ve süzün. Süzgeçten aldığınızda kalan suyu kağıt havlu ile kurulayın. Çünkü hindiyi sulu bırakırsanız marine sosu üstünde durmayacaktır. Hem de hindinin derisini yemeyi tercih etmeseniz de temizlerken derisini atmamalısınız. Çünkü deri, haşlandığında hindi suyuna lezzet sunar ve fırınlandığında etin kurumasını önler.

    HİNDİ PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI ŞÖYLE

    Hindi pişirirken Marinasyon şart

    Hindinizi pişirmeden evvelce zeytinyağı, sirke ya da limon suyu, tuz, biber ve baharatlarla marine ederseniz daha lezzetli olur. Bu marinasyonda hindinizi buzdolabında 1 gün bekletmeniz yeterli.

    Hindide Oda ısısı önemli

    Hindinizi fırına koymadan 1 saat evvelce buzdolabından çıkararak oda ısısına gelmesini sağlamanız gerekli.

    Hindinin Lezzetini artırın

    İsteğe göre baharatlarla karıştırarak hazırlayacağınız tereyağı harcını lezzet vermesi amacıyla derinin altına sürmeniz gerekiyor. Hem de eti bıçakla delip amacıylae biberiye, defne yaprağı yerleştirilebilirsiniz. Fırınlamadan evvelce tepsiye yerleştireceğiniz havuç, kuru soğan, sarımsak, kök kerevizin hindiye ayrı bir lezzet katacağını unutmayın.

    Hindi Dağılmaması amacıyla

    Hindinizin bacaklarını ısıya sağlam iple çok sıkı olmamak koşulu ile bağlarsanız pişirirken dağılmaz.

    Pişerken kurumaması amacıyla

    Fırına ayrı bir tepsi ortamında koyacağınız su pişme esnasında hindinizin kurumamasını sağlayacak.

    Gerçekten iyi bir düşünce değil

    Pişme boyunca mecbur kalmadıkça fırın kapağını açmayın. Fırın kapağını her açtığınızda, fırında sıcaklık düşer bu da hindinin pişme süreyinı uzatır.

    Pişirme kabının büyüklüğünden emin olun

    Hindinizi pişireceğiniz kabın büyüklüğü önemli. Hindinizi kaba koyduğunuzda etrafında 5 ila 7-8 cm boşluk olursa kusursuz pişme niteliği yakalayacaksınız.

    Ağır pişirme hindiye lezzet katar

    Hindi 160 derece ısıda uzun süre, amacıyla amacıyla pişmelidir. 2-4,5 kg arasındaki hindiler 2-3 saatte, 5-7,5 kg arasındakiler 3-4 saatte, 8-12,5 kg arasındakiler ise 4-5 saatte pişer. İsterseniz ilk yarım saat 220 derece sonrasında 160 derece olarak pişirmeye devam edebilirsiniz. Pişirme torbası ya da alüminyum folyo kullanmayı tercih edecekseniz ısıyı 175 dereceye kadar çıkartabilirsiniz.

    Hindiye Son dokunuş

    Hindinin üstünün iyice kızarması ve lezzet çoğaltmak amacıyla pişme zamanı bitmeden 15-20 dakika evvelce 3-4 yemek kaşığı ılık suyla inceltilmiş balı fırçayla hindinin üstüne sürebilirsiniz.

    Mutfak termometresi kullanın

    Termometre ibresi 75 dereceyi gösteriyorsa hindiniz pişmiş demektir.

    Dinlenme zamanı şart

    Fırından çıkan hindinizi alüminyum folyoya sararak aşağı yukarı 1 saat dinlendirin ve parçalara ayırıp servis yapın.

    Hindi Pişirmenin Püf Noktaları
    Yılbaşı sofralarının geleneksel yemeği hindinin itinalı pişirilmesi gerekiyor. Doldurulmuş hindi, hindi kapama, kızarmış hindi gibi değişik pişirme yöntemlerinde yılbaşı sofranız amacıyla en makul tanımi, size önereceğimiz püf noktalarıyla çok basit hazırlayacaksınız.

    İster 2 şahıslik, ister 12 şahıslik olsun hindi, yılbaşı sofralarının değişikliğe uğramayan bir lezzeti. Her damak zevkine göre değişik pişirme tekniklerinin uygulandığı hindi yemeklerinde ilk olarak hindi etinin yumUşak pişmesi amacıyla doğru marine soslarının kullanıldığından emin olmak gerekmektedir. Hem de hindi pişerken sabırlı olmak ve çabuk etmemek de yemeğinizin güzel olmasında bir etkendir.

    Tavada Hindi Nasıl Pişirilir?

    Tavada hindi pişirmek amacıyla hindi etini yağından sıyırıp ızgAralık dilimlere ayırın. Hindiyi tüm olarak tavada pişirmek pek olası değildir. Hindi etine isterseniz baharat ya da çeşni ile değişik aRoma katabilirsiniz. Zeytinyağı, süt, salça, tuz ve karabiber ile hazırlayacağınız bir sosla en az 2 saat dinlendirdikten sonra döküm ya da teflon tavada yüksek ateşte birkaç dakika mühürleyip kısık ateşte pişirebilirsiniz.

    Yeni yıla sayılı günler kala yılbaşı sofranızın detayları da meydana çıkmaya başladı. Mezeleriniz, salatalarınız, yılbaşı tatlıları, ara sıcaklarınız, masa dekorasyonunuz derken baş köşede yer alacak hindi amacıyla tanım defterinin en özel sayfalarını da karıştırmaya başladınız. Sıra “hindi etini nasıl daha yumUşak pişirebilirim? Hindinin nar gibi kızarması amacıyla ne yapmam lazım olur? İç pilav malzemeleri nelerdir?” gibi suallere geldiyse işte size hindi pişirmenin püf noktaları
    Tarifinizi belirleyin

    Kapama mı? Yoksa iç pilav dolgulu fırında tüm hindi mi? Yılbaşı sofranız amacıyla hindinizi ne şekilde pişirmeye karar verdiyseniz sizin amacıyla önereceğimiz alttaki püf noktalarını inceleyin:
    Hindinin büyüklüğü

    Yılbaşı hazırlıklarında sıra hindi alışverişine geldiği zaman misafirler amacıyla en iyisi ve en doyurucu olan seçim yapılmak istenir. 12 şahıslik bir yılbaşı menüsü amacıyla 6-8 kg aralığında bir hindi başka mezeler, salatalar ve ara sıcaklarla beraber hesaba katıldığında gerektiğince doyurucudur. Fakat bu boyutlarda bir hindi amacıyla fırınınızın büyüklüğünden emin olmanız lazım olur.

    Yılbaşı menüsünde iç pilavlı hindi kapama hazırlamayı düşünüyorsanız, hindinin en yağlı ve en lezzetli alanı olan buttan adet hesabı yapmanız lazım olur. Bir tüm hindi but, 2 şahıs amacıyla doyurucudur fakat sofradaki başka türler de hesaba katıldığında bir tüm hindi buttan maksimum 3 şahıs amacıyla doyurucu bir ana yemek tabağı servis edebilirsiniz.

    Öneri: Yılbaşı sofranız amacıyla ne büyüklükte bir hindi alacağınıza karar sunarken; şahıs adedinin yanısıra sofranızı varlıklı gösterecek başlangıçlar, mezeler, salataların bir listesini yapmanızı öneririz.

    Hindi nasıl marine edilir?

    Tüm hindi etinin hem daha yumUşak hem aRomalı olması hem de nar gibi kızarması amacıyla doğru bir sosla marine edilmesi lazım olur. Hindinin evvelce göze sonra mideye hitap etmesi amacıyla uygulayabileceğiniz marine yöntemleri şu şekildedir:

    Tüm hindiyi zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu ve sirke karışımında en az 6 saat bekletirseniz etin dağılmadan yumuşacık pişmesini sağlarsınız. Marine sosunda adet karabiber ve defne yaprağı kullanarak hindi etine aRoma kazandırırsınız.
    Marine sosundan çıkardığınız hindiyi fırınlama süreyi geldiyse hindinin derisine bal ve eritilmiş tereyağı karışımı sürün.
    Bal, zeytinyağı, domates salçası, hardal, limon suyu ve tuz tüm hindiyi pişirmek amacıyla en makul marine soslarından biridir.
    Hindi üstünde kekik ve fesleğen lezzetini seviyorsanız, bu baharatların uzun pişme zamanınde yanabileceğini unutmayın. Baharatları fırından çıkarmadan 10 dakika evvelce serpin.

    Tane karabiber, defne yaprağı, ada çayı gibi baharatların yanı sıra zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu ve sirke tespit edilen bol suda tüm hindiyi buzdolabında bir gün kadar bekletebilirsiniz. Kararında limon suyu ve sirke gibi asit sahibi olan bileşiklerin olduğu bu karışım, baharat tadının hindi etine işlemesini ve etin dağılmadan muntazam bir şekilde dilimlenebilmesini sağlayacaktır.
    Hindiyi haşlamak lazım olur mi?

    Tüm hindiyi yukarıda bahsetmiş olduğumuz marine soslarında beklettikten sonra haşlamanız gerekmez ama siz “garanti olsun, yumuşacık pişsin” derseniz, marine sosunu bir kıyıya bırakarak büyükçe bir tencerede hindiyi haşlayabilirsiniz. Hindiyi haşlamak amacıyla şunları programınızı öneririz:

    Hindiyi temizledikten sonra tezgaha alın.
    Isıya sağlam ip ile hindi butlarını birbirine bağlayın.
    Hindi haşlanırken suyuna defne yaprağı, ada çayı ve adet karabiber atın.
    Hindiyi kısık ateşte haşlayın.
    Servis sırası gelene kadar hindiyi bağladığınız ipleri kesmeyin. Böylece haşlanan hindi kusursuz bir şekilde yılbaşı sofrasında konumunu alacak.
    Parçalanmış hindi haşlamadan evvelce mühürleyin.

    Hindiyi fırında da haşlayabilirsiniz

    Hindiyi haşlamak uzun sürer” diyorsanız, Fırınlamadan evvelce tepsiye marine sosundan koyup üzerini pişirme kağıdı ve sonrasında alüminyum folyo ile kapatın. 200 derece fırında en az 1 saat bu şekilde pişirin. Daha sonra kızarması amacıyla ballı ve tereyağlı sosunu sürün ve bundan sonra üzerini kapatmayın. Nar gibi kızarmış hindinin eti, bu şekilde de yumuşacık olacak.
    Hindi dolması ve hindi kapama amacıyla püf noktaları

    Yılbaşı sofranız amacıyla geleneksel bir hindi dolması ya da daha değişik bir tanımle hindi kapama hazırlamayı düşünüyorsanız iç pilav konusunu da atlamamak lazım olur. Hindi dolmasında iç pilav nasıl adet adet olacak? İç pilavda hangi malzemeler olacak? Hindi kapama nasıl pişirilecek? gibi en merak ettiğiniz soruları alttaki listemizde:

    Gerçek bir iç pilavda ufak ufak doğranmış hindi ciğeri ya da tavuk ciğeri bulunmaktadır.
    Hindi dolması ve hindi kapamanın iç pilavında mutlaka; kuş üzümü, kesadet, hindi ciğeri, maydanoz, tarçın bulunmaktadır ve pilav hindinin suyu ile pişmelidir.
    Hindi kapama ve hindi dolmasında iç pilavın evvelce ayrı bir tencerede hafif diri ve sulu kalana kadar pişmesi lazım olur. Pilav pişme süreyinı fırında tamamlar.
    Hindi kapamanın servisinde servis kaşığı, hindi dolmasının servisinde servis çatalı, servis bıçağı ve servis kaşığı kullanılmalıdır.
#19.12.2021 21:12 0 0 0