Mantı Tarifleri

Son güncelleme: 17.12.2021 18:50
  • Kayseri mantısı Mantı Nasıl Yapılır
    Kayserinin dünyaca ünlü lezzeti meşhur Kayseri mantısının tarifini veriyoruz.

    Malzemeler

    Hamuru İçin

    4 su bardağı un
    1 su bardağı su
    1 adet yumurta
    1 tatlı kaşığı tuz

    İç Malzemesi

    250 gr kıyma
    1 adet soğan
    1 demet maydanoz
    1/2 demet nane
    2 tatlı kaşığı tuz
    1 fiske karabiber
    1 fiske kimyon

    Sosu İçin

    3 yemek kaşığı Bizim Yağ
    1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
    1 kase yoğurt
    3 diş sarımsak
    göz kararı tuz

    Mantı Tarifleri

    4 Kişilik mantı tarifidir yaklaıl süre 70-80 dakika

    Hazırlanışına geçelim

    1. Aşama
    Derin bir kabın içerisine un, yumurta ve tuzu alıp yavaş yavaş suyu dökerek yoğurmaya başlayın ve sert bir hamur elde edin. Elde ettiğiniz hamuru 2 parçaya ayıp üzerini nemli bez ile örterek yarım saat kadar dinlendirin.

    2. Aşama
    Soğanı oldukça küçük doğrayın ya da robottan geçirin. Eğer robottan geçirirseniz soğanın suyunu sıkmayı unutmayınız. Derin bir kabın içerisine kıymayı, baharatları, küçük bir şekilde kıymış olduğunuz maydanozu ve naneyi alıp malzemeler birbirine karışacak şekilde yoğurunuz.

    3. Aşama
    Dinlenen hamuru hafif unladığınız tezgahın üzerinde oklava yardımıyla açın. Dikkat etmeniz gerek nokta ise, orta incelikte bir hamur elde etmek gerek ve hamuru çok fazla unlamamak gerek, yoksa mantıları sıkarken birbirlerine yapışmazlar. Açmış olduğunuz hamuru bıçakla uzunlamasına olacak şekilde 2-3 cm büyüklükte kesin. Yine aynı şekilde enine doğru 2-3 cm. olacak şekilde kesin ve küçük kare hamurlar elde edin.

    4. Aşama
    Bu parçaların ortasına hazırlamış olduğunuz harçtan koyun ve iki ucundan tutup kıstırın. İki bezeyi de bitirdikten sonra hafif unlu tepsiye alın ki mantılar birbirlerine yapışmasın.

    5. Aşama
    Derin bir tencerede tuz katılmış suyunu bir taşım kaynattıktan sonra mantıları ilave ediniz. 15 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın ve üzerine soğuk su ilave edip 2 dakika sonra süzün.

    6. Aşama
    Sosunu hazırlamak için; tereyağını tavada eritin. Üzerine kırmızı toz biberi ekleyin. (Yağın yanmamasına dikkat ediniz.) Mantı soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurtla karıştırıp üzerine sosunu ekleyin.

    Mantı Tarifleri

    Mantu Tarifi Mantı Nasıl Yapılır Kayseri mantısı tarifi en güzel mantı tarifleri basit mantı tarifi

    Almanca Mantı Tarifi
#17.12.2021 18:50 6 0 0