Et Salatası

Son güncelleme: 17.08.2022 18:52
  • Et Salatası



    Et Salatası


    Eti ana yemekler yerine daha hafif tariflerde kullanmak isteyenler için nefis bir önerimiz var. Dana eti, arpacık soğan, kırmızı ve sivri biber ile hazırlanan et salatası, nar ekşili sos ile zenginleştirilir. Ana yemeklerin yanında sunulan bu salata, özellikle bayram sofraları için idealdir. Malzemeler hazırsa, et salatası tarifi için detaylara geçebiliriz.



    Et Salatası Tarifi İçin malzemeler

    Yarım kilo yağsız dana kuşbaşı et
    4-5 adet kornişon turşu
    5 adet arpacık soğan
    2 adet sivri biber
    1 adet kırmızı biber
    Yarım demet maydanoz

    Sos için:

    4 yemek kaşığı zeytinyağı
    Yarım limonun suyu
    1 tatlı kaşığı nar ekşisi
    1 çay kaşığı hardal
    Tuz, kekik, karabiber

    Et Salatası Nasıl Yapılır?

    Etleri uygun büyüklükte bir tencereye alalım, üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlayalım.
    Etler yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirelim.
    Haşlanan etlerin suyunu süzelim ve etleri bir kâsenin içine alalım.
    Üzerine daha önceden küp küp doğradığımız kornişon turşuyu, uzun uzun doğradığımız biberleri ve yuvarlak yuvarlak doğradığımız soğanları ilave edelim.
    Son olarak kıyılmış maydanozu ilave edelim.
    Başka bir kâseye sos için gerekli malzemeleri alalım. Hepsini güzelce çırpalım.
    Hazırladığımız sosu eti servis etmeden hemen önce salataya dökelim.
#17.08.2022 18:46 6 0 0
  • Eline sağlık abi, değişik bir şeymiş :)
#17.08.2022 18:49 1 0 0
#17.08.2022 18:52 1 0 0