Eti ana yemekler yerine daha hafif tariflerde kullanmak isteyenler için nefis bir önerimiz var. Dana eti, arpacık soğan, kırmızı ve sivri biber ile hazırlanan et salatası, nar ekşili sos ile zenginleştirilir. Ana yemeklerin yanında sunulan bu salata, özellikle bayram sofraları için idealdir. Malzemeler hazırsa, et salatası tarifi için detaylara geçebiliriz.
Et Salatası Tarifi İçin malzemeler
Yarım kilo yağsız dana kuşbaşı et
4-5 adet kornişon turşu
5 adet arpacık soğan
2 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
Yarım demet maydanoz
Sos için:
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı hardal
Tuz, kekik, karabiber
Et Salatası Nasıl Yapılır?
Etleri uygun büyüklükte bir tencereye alalım, üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlayalım.
Etler yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirelim.
Haşlanan etlerin suyunu süzelim ve etleri bir kâsenin içine alalım.
Üzerine daha önceden küp küp doğradığımız kornişon turşuyu, uzun uzun doğradığımız biberleri ve yuvarlak yuvarlak doğradığımız soğanları ilave edelim.
Son olarak kıyılmış maydanozu ilave edelim.
Başka bir kâseye sos için gerekli malzemeleri alalım. Hepsini güzelce çırpalım.
Hazırladığımız sosu eti servis etmeden hemen önce salataya dökelim.