Kazayağı Turşusu

Son güncelleme: 26.08.2022 16:10
  • Kazayağı Turşusu
    Kazayağı Turşusu

    Kazayağı Turşusu Tarifi İçin malzemeler

    300 ml elma sirkesi
    3-4 su bardağı su
    500 g kazayağı
    Bir tutam tuz

    Üzeri için

    2 diş sarımsak
    Sızma zeytinyağı

    Kazayağı Turşusu Nasıl Yapılır?

    Kazayağının sarı ve sert yapraklarından ayıklayıp bol suda yıkayın. İnce doğrayın.
    Sirke ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. Yarım saat kadar kaynatıp pişirin.
    Sirkeli suyu süzüp kepçeyle servis tabağına alın. Üzerine ince dilimlenmiş sarımsak ve sızma zeytinyağı gezdirerek servis yapın.
#26.08.2022 16:10 4 0 0