Bulgurlu Pazı Dolması

Son güncelleme: 08.09.2022 14:34
  • Bulgurlu Pazı Dolması

    Bulgurlu Pazı Dolması



    Bulgurlu Pazı Dolması Tarifi İçin malzemeler

    Malzemeler

    2 demet pazı
    1 soğan
    1 diş sarımsak
    1 su bardağı ince bulgur
    1 tatlı kaşığı domates salçası
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    Yarım su bardağı ince kıyılmış maydanoz
    1 çay bardağı kıyılmış nane
    Kırmızı pul biber
    Karabiber
    Yarım çay bardağı zeytinyağı
    3 yemek kaşığı nar ekşisi
    20 gr tereyağı
    Tuz
    1.5 su bardağı sıcak su

    Süslemek için

    Nar taneleri
    Nane yaprakları

    Bulgurlu Pazı Dolması Nasıl Yapılır?

    Pazıların saplarını kesip yaprak kısımlarını kaynayan suda 2 dakika bekletin. Süzgece alarak suyunun süzdürün.
    Bulguru sudan geçirip bir kaseye alın. Sarımsak ve soğanın kabuğunu soyup rendeleyin.
    Salçaları, maydanoz, nane, zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyip iyice karıştırın. Pazı yapraklarını düz bir zemine serin.
    Kenar kısmına bir miktar bulgurlu karışımdan yerleştirip sarın ve tencereye dizin.
    Tereyağını ve suyu küçük bir kasede eriyinceye kadar ısıtın. Nar ekşisi ve tuzu ekleyip karıştırın ve dolmaların üzerine gezdirin.
    Üzerine küçük bir tabak kapatın. Tencerenin de kapağını kapatarak kısık ateşte 35 dakika kadar pişirin.
    Dolmaları servis tabağına dizin. Üzerine nar taneleri serpiştirip nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
#08.09.2022 14:34 0 0 0