1 kilo taze fasulye
1 su bardağı pirinç
1 büyük domates
1 büyük soğan
1 yemek kaşığı tuz
2 kaşık tereyağı
Yarım Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
Taze Fasulye Diblesi Tarifi'nin Yapılışı
Fasulyeleri ayıkladıktan sonra 1 cm. inceliğinde doğruyoruz.
Yıkadıktan sonra yıkama suyuyla birlikte pişireceğimiz tencereye yerleştiriyoruz.
Üzerine yemeklik doğradığımız soğanı, küp doğradığımız domatesi, pirinci ve tuzunu da ekliyoruz.
Sonra tencerenin dip kısmına inmeden üst tarafından doğru karıştırıyoruz.
Ocağa koyarak 5-10 dakika harlı ateşte, daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Eğer fasulyeniz sertse yarım su bardağı su koyarak pişirebilirsiniz.
Piştikten sonra başka bir tavada eritilen tereyağı ve sıvı yağı üzerine gezdirerek altını kapatıyoruz. Afiyet olsun…