Taze Fasulye Diblesi

Son güncelleme: 11.10.2022 15:32
  • Taze Fasulye Diblesi Tarifi'nin Malzemeleri

    1 kilo taze fasulye
    1 su bardağı pirinç
    1 büyük domates
    1 büyük soğan
    1 yemek kaşığı tuz
    2 kaşık tereyağı
    Yarım Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
    Taze Fasulye Diblesi Tarifi'nin Yapılışı
    Fasulyeleri ayıkladıktan sonra 1 cm. inceliğinde doğruyoruz.
    Yıkadıktan sonra yıkama suyuyla birlikte pişireceğimiz tencereye yerleştiriyoruz.
    Üzerine yemeklik doğradığımız soğanı, küp doğradığımız domatesi, pirinci ve tuzunu da ekliyoruz.
    Sonra tencerenin dip kısmına inmeden üst tarafından doğru karıştırıyoruz.
    Ocağa koyarak 5-10 dakika harlı ateşte, daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
    Eğer fasulyeniz sertse yarım su bardağı su koyarak pişirebilirsiniz.
    Piştikten sonra başka bir tavada eritilen tereyağı ve sıvı yağı üzerine gezdirerek altını kapatıyoruz. Afiyet olsun…
#10.10.2022 19:39 2 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler
#11.10.2022 15:32 0 0 0