Pesto Soslu Fırında Patlıcan Kebap

Son güncelleme: 29.10.2022 14:13
  • Pesto Soslu Fırında Patlıcan Kebap



    Pesto Soslu Fırında Patlıcan Kebap


    Hazırlanma Süresi : 40 dakika
    Pişirme Süresi : 30 dakika
    Kaç Kişilik: 6 Kişilik

    Pesto Soslu Fırında Patlıcan Kebap için
    Malzemeler



    1 kg patlıcan
    750 g köftelik orta yağlı kıyma
    5-6 adet kiraz domates
    5 adet yeşil biber
    10 adet arpacık soğan
    4 diş sarımsak
    Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı toz biber

    Sosu için

    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    2 yemek kaşığı sıvı yağ
    1 yemek kaşığı hazır pesto sos
    Tuz, karabiber
    1 çay bardağı sıcak su


    Pesto Soslu Fırında Patlıcan Kebap
    Nasıl Yapılır



    Türk Mutfağından enfes pesto soslu fırında patlıcan kebabı :)

    Köfte için kıymayı derin bir kaba alın. İçine tuzu ve baharatını ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp buzdolabında bekletin.
    Patlıcanları yıkadıktan sonra iyice kurulayın 1.5-2 parmak kalınlığında halka şeklinde doğrayın. Patlıcanları tuzlu soğuk suda 30 dakika kadar bekletin. Daha sonra bol su ile yıkayın.
    Köfte harcını buzdolabından çıkartın. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avucunuzda yassılaştırın. Orta boy (Çapı 24 cm x 30 cm kadar) fırın tepsisine iki patlıcan dilimi arasına köfte yerleştirerek sıralayın. Yani bir dilim patlıcan, bir adet köfte olacak şekilde, iki sıra halinde dizin. Ortasında küçük bir tatlı tabağı kadar boşluk bırakın. Apacık soğanları, yeşil biberleri, sarımsakları ve kiraz domatesleri bu boşluğa yerleştirin.
    Sosu için verilen tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Hazırladığınız sosu tepsideki malzemelerin üzerine dökün. Tepsinin üzerini kapakla veya yağlı kağıtla kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 30 dakika pişirin. Daha sonra üzerini açıp 10 dakika daha pişirip servis yapın.
#29.10.2022 14:13 0 0 0