Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Pesto Soslu Fırında Patlıcan Kebap için
Malzemeler
1 kg patlıcan
750 g köftelik orta yağlı kıyma
5-6 adet kiraz domates
5 adet yeşil biber
10 adet arpacık soğan
4 diş sarımsak
Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı toz biber
Sosu için
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı hazır pesto sos
Tuz, karabiber
1 çay bardağı sıcak su
Pesto Soslu Fırında Patlıcan Kebap
Nasıl Yapılır
Türk Mutfağından enfes pesto soslu fırında patlıcan kebabı
Köfte için kıymayı derin bir kaba alın. İçine tuzu ve baharatını ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp buzdolabında bekletin.
Patlıcanları yıkadıktan sonra iyice kurulayın 1.5-2 parmak kalınlığında halka şeklinde doğrayın. Patlıcanları tuzlu soğuk suda 30 dakika kadar bekletin. Daha sonra bol su ile yıkayın.
Köfte harcını buzdolabından çıkartın. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avucunuzda yassılaştırın. Orta boy (Çapı 24 cm x 30 cm kadar) fırın tepsisine iki patlıcan dilimi arasına köfte yerleştirerek sıralayın. Yani bir dilim patlıcan, bir adet köfte olacak şekilde, iki sıra halinde dizin. Ortasında küçük bir tatlı tabağı kadar boşluk bırakın. Apacık soğanları, yeşil biberleri, sarımsakları ve kiraz domatesleri bu boşluğa yerleştirin.
Sosu için verilen tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Hazırladığınız sosu tepsideki malzemelerin üzerine dökün. Tepsinin üzerini kapakla veya yağlı kağıtla kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 30 dakika pişirin. Daha sonra üzerini açıp 10 dakika daha pişirip servis yapın.