Fırınlanmış Lagos Balığı

Son güncelleme: 31.10.2022 13:49
  • Fırınlanmış Lagos Balığı




    Fırınlanmış Lagos Balığı

    Hazırlanma Süresi : 15 dakika
    Pişirme Süresi : 25 dakika
    Kaç Kişilik: 4 Kişilik



    Fırınlanmış Lagos Balığı için
    Malzemeler



    4 lagos balığı (her biri 160 gr)
    200 gr yer elması
    150 gr kestane
    8 adaçayı yaprağı
    100 ml krema
    00 gr soyulmuş bal kabağı
    2 diş ince doğranmış sarımsak
    10 gr doğranmış soğan
    40 ml zeytinyağı
    60 ml mısırözü yağı
    1 tutam kekik
    40 gr tereyağı
    Tuz
    Karabiber

    Fırınlanmış Lagos Balığı
    Nasıl Yapılır



    Kestaneleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra 25 dakika suda haşlayın. Daha sonra tereyağı ve adaçayı ile soteleyin.
    Yer elmalarının kabuklarını soyup doğrayın. 3 dakika kadar haşlayın. Tuz, karabiberle ve biraz zeytinyağında soteleyin.
    Kabukları soyulan bal kabağını ince dilimler halinde doğrayın. Kaynamış suyun içinde 2 dakika haşlandıktan sonra suyunu süzdürün.
    Tavaya alıp, biraz zeytinyağı, tuz ve karabiber ile soteleyin. Ilınmaya bırakın. Küçük bir tavada ince doğranmış soğanı zeytinyağıyla soteleyin.
    Kremayı ekleyip 5 dakika kadar hafif ateşte pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Lagos balığı, tuz, karabiber, kekik ve zeytinyağını tavada kısa bir süre kızartıp, 180 derece fırında 5 dakika pişirin.
    İnce doğradığınız sarımsakları mısır yağında kıtırlaşıncaya kadar kızartın. Servis tabağına yer elması ve bal kabağını alın.
    En üste lagos balığını yerleştirin. Tabağı krema sosu, kestane ve sarımsak ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
#31.10.2022 13:48 0 0 0