Kalbuni Pilavı

Son güncelleme: 31.10.2022 13:55
  • Kalbuni Pilavı



    Kalbuni Pilavı

    Hazırlanma Süresi : 30 dakika
    Pişirme Süresi : 35 dakika
    Kaç Kişilik: 6 Kişilik


    Kalbuni Pilav için
    Malzemeler



    2 su bardağı baldo pirinç
    ¼ su bardağı kuşüzümü
    500 gr kuşbaşı kuzu eti
    4 su bardağı et suyu
    150 gr tereyağı
    1.5 çay bardağı soyulmuş badem
    Yarım çay bardağı Antep fıstığı
    Yarım çay kaşığı tarçın
    Yarım çay kaşığı kakule
    Tuz


    Kalbuni Pilav
    Nasıl Yapılır


    Lezzet'in bu muhteşem tarifleri ile ramazan sofralarınıza ayrı bir özen katın. Kuşüzümlerini soğuk suda bekletin. Tencereye etleri alıp üzerlerine 3 su bardağı et suyu ekleyin. Etler suyunu çekip kızarıncaya kadar kavurun. Bir tavada 50 gr tereyağını eritin. Bademleri ve Antep fıstıklarını kavurun. Kuşüzümlerini ilave edin ve ocaktan alın. Pirinç, kalan et suyu ve kavrulmuş badem ile Antep fıstıklarını etlerin üzerine alın. Tuzla tatlandırıp bir taşım kaynatın. Kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişirin. Kalan tereyağını bir tavada eritip pilavın üzerine gezdirin. Üzerine tarçın ve dövülmüş kakule serpip servis yapın.
#31.10.2022 13:54 0 0 0
#31.10.2022 13:55 0 0 0