Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Kalbuni Pilav için
Malzemeler
2 su bardağı baldo pirinç
¼ su bardağı kuşüzümü
500 gr kuşbaşı kuzu eti
4 su bardağı et suyu
150 gr tereyağı
1.5 çay bardağı soyulmuş badem
Yarım çay bardağı Antep fıstığı
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı kakule
Tuz
Kalbuni Pilav
Nasıl Yapılır
Lezzet'in bu muhteşem tarifleri ile ramazan sofralarınıza ayrı bir özen katın. Kuşüzümlerini soğuk suda bekletin. Tencereye etleri alıp üzerlerine 3 su bardağı et suyu ekleyin. Etler suyunu çekip kızarıncaya kadar kavurun. Bir tavada 50 gr tereyağını eritin. Bademleri ve Antep fıstıklarını kavurun. Kuşüzümlerini ilave edin ve ocaktan alın. Pirinç, kalan et suyu ve kavrulmuş badem ile Antep fıstıklarını etlerin üzerine alın. Tuzla tatlandırıp bir taşım kaynatın. Kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişirin. Kalan tereyağını bir tavada eritip pilavın üzerine gezdirin. Üzerine tarçın ve dövülmüş kakule serpip servis yapın.