1 büyük kase kuru bamya
150 gram kadar et
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet yeşil biber
Birkaç tane cin biberi
1 adet domates
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
4 – 5 yemek kaşığı sıvı yağ
Biraz limon tuzu
Tuz
1 buçuk lt kadar sıcak su
Etli Kuru Bamya Tarifi Nasıl Yapılır?
Önce bamyaları sıcak suyla limon tuzuyla ıslayalım bir kenara alalım.
Bir tarafta etimizi küçük küçük doğrayalım tencereye alalım.
Üzerine sıvı yağ koyalım, kavrulmaya bırakalım .
Soğanı ,sarımsakları ,biberleri doğrayalım .
Et biraz kavrulduktan sonra ekleyelim.
Onlar kavrulurken domatesin kabuğunu soyup doğrayalım ekleyelim ,biraz daha kavuralım.
Sonra salçasını ekleyelim, biraz daha kavuralım.
Baharatları ekleyelim, bamyayı süzüp ekleyelim ,biraz karıştıralım.
Tuzunu biraz da limon tuzu ekleyelim, sıcak suyu ekleyelim bi karıştıralım pişmeye bırakalım.
Kaynadıktan sonra altını kısalım,yavaş yavaş pişmeye bırakalım .
Piştikten sonra sıcak olarak servis yapalım afiyet olsun şimdiden