Ahtapot Kuşkonmaz ve Domates Salatası (6 Kişilik

Son güncelleme: 08.08.2007 15:29
  • Malzemeler
    300 gr. Haşlanmış Ahtopot
    30 Sap Yeşil Kuşkonmaz
    30 Parça Kıyılmış Domates
    230 gr. Yabani Roka
    2 Diş Kıyılmış Sarımsak
    10 Fesleğen Yaprağı
    2 Tutam Taze Kekik
    6 Çorba Kaşığı
    Zeytinyağı
    2 Çorba Kaşığı Sirke
    2 Adet Limonun Suyu
    60 gr Ezilmiş Siyah
    Zeytin, tuz, Karabiber
    Yemeğin Tarifi
    Ahtapotları ve 2 çorba kaşığı sarımsaklı zeytinyağını, fesleğenin yarısı ve taze kekikle karıştırıp 30 dakika boyunca kaynatın. Sonra, kuşkonmazları yarıdan kesip 5 dakika tuzlu suda kaynatın. Kıyılmış dometeslerin suyunu çıkarın.
    Salatanın üzerine 2 çorba kaşığı zeytinyağ ve sirkeyi dökün. Kuşkonmazları, ahtopotları ve kıyılmış domatesleri kalan yağla, limon suyuyla ve kıyılmış fesleğenin kalanıyla özenli bir şekilde karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin.
    Not: Salataya sarımsak sürülmüş kızarmış ekmek parçaları, jambon ve mozzarella küpleri de ekleyebilirsiniz.

    noimage
#06.08.2007 16:25 0 0 0
  • Elinize emeginize saglık
#07.08.2007 14:15 0 0 0
  • tesekkurler
#07.08.2007 14:22 0 0 0
  • ellerine ve emeğine sağlık
#07.08.2007 22:22 0 0 0
  • deneyın parmaklarını zı yersınız
#08.08.2007 15:29 0 0 0