Galatasarayımız'ın, Hırvatistan'ın Slaven takımıyla 16 Ağustos Perşembe günü deplasmanda oynayacağı UEFA Kupası 2. ön eleme turu ilk maçını Fransız hakem Stephane Lannoy yönetecek.
Koprivnica'daki Gradski Stadı'nda oynanacak karşılaşmada Lannoy'un yardımcılıklarını Eric Castellani ve Laurent Ugo yapacak. Maçın 4. hakemi ise Antony Gautier.
Galatasaray'da, UEFA Kupası 2. ön eleme turu ilk maçı için yarın saat 12.00'de özel bir uçakla Hırvatistan'a gidecek ve ülkenin kuzeyindeki Koprivnica şehrinde kampa girecek. Perşembe akşamı saat 18.30'da başlayacak mücadeleden, 30 Ağustos'taki rövanş için avantajlı bir skor elde etmeye çalışacak olan Galatasaray, cuma sabahı yine özel uçakla İstanbul'a dönecek.
Lincoln ve Linderoth şoku!..
Yeni yıldızlarımız Lincoln ve Linderoth yarın ki Koprivnica maçında forma giyemiyecek
Galatasaray, Hırvatistan'ın Slaven Koprivnica takımıyla yarın yapacağı UEFA Kupası 2. ön eleme turu ilk maçı için Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'e gitti. Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, UEFA Kupası'nın, iddialı olacaklarını düşündükleri önemli bir kulvar olduğunu belirterek, ''İlk maçtan avantajlı bir skorla İstanbul'a döneceğimizi düşünüyorum. Takımımıza güveniyoruz. Şimdiden başarılar diliyorum'' dedi.
Sezgin, UEFA Kupası'ndaki öncelikli hedeflerinin gruplara kalmak olduğunu kaydederek, ''Tabii bizim için en önemlisi yarın oynayacağımız müsabaka. Tek düşüncemiz bu müsabakadan en iyi şekilde dönmektir'' diye konuştu.
-LİNDEROTH ŞOKU-
Takım oyuncuları konusunda da bilgi veren Adnan Sezgin, Lincoln ve Linderoth'un sakatlıkları nedeniyle kadroda olmadığını açıkladı.
Linderoth'un dün akşam antrenmanın bitimine yakın ayağına aldığı darbe nedeniyle tedbir amaçlı olarak maça götürülmediğini kaydeden Sezgin, İsveçli futbolcunun Bursaspor maçına kadar iyileştirilmesi için çalışılacağını kaydetti.
Çaykur Rizespor maçında sakatlanan Lincoln'den de yoksun sarı-kırmızılı takımda ayrıca, geçen sezondan kalan cezası nedeniyle genç Arda da yarınki maçta forma giyemeyecek.
-TOMAS, RUBİN KAZAN'DA-
Adnan Sezgin, Tomas ile bugün karşılıklı olarak sözleşmelerini feshettiklerini belirterek, Hırvat oyuncunun, yeni kulübü Rus Rubin Kazan ile sözleşme imzaladığını açıkladı.
Tomas'a, kendilerine yaptığı hizmetler nedeniyle teşekkür ettiğini belirten Sezgin, Hırvat oyuncuya yeni kulübünde başarılar diledi.
-TRANSFER ÇALIŞMALARI-
Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, basın mensuplarının Kone'nin transferinin noktalanıp noktalanmadığı konusundaki sorusu üzerine, ''Şu an noktalanan hiçbir transfer yok. Ama görüşmeler büyük bir yoğunluk içinde sürüyor. Belirli bir aşamaya gelince size o konuda bilgi vereceğiz'' dedi.
Transferler konusunda yaşanan sıkıntının neden kaynaklandığının sorulması üzerine de Sezgin, ''Çeşitli konularda sıkıntılar var. Bu bir alışveriş. Kulüp en uygun koşullarda futbolcuyu almak ister, karşı taraf da kendisine göre en uygun koşulda futbolcusunu satmak ister. Dolayısıyla hem kulüp hem de futbolcu bazında görüşmeler sürüyor. Bizim istediğimiz koşullarda transferlerin olmasını istiyoruz'' diye konuştu.
-SON ANTRENMAN HIRVATİSTAN'DA-
Sarı-kırmızılı takım, son antrenmanını bu akşam, yarın karşılaşmanın oynanacağı Gradski Stadı'nda yapacak.
Slaven Koprivnica-Galatasaray maçı TSİ 19.30'da başlayacak ve karşılaşmayı Fransız hakem Staphane Lannoy yönetecek.
Galatasaray, Avrupa kupalarında bugüne kadar oynadığı ön eleme karşılaşmalarında üstün performansıyla dikkat çekiyor.UEFA Kupası 2. ön eleme turunda Hırvatistan'ın NK Slaven Koprivnica takımıyla yarın ilk maçta karşılaşacak olan Galatasaray, geçmişte oynadığı ön eleme maçlarından yüzünün akıyla çıkmayı bildi.
-TOPLAM 57 GOL-
Ön elemelerde bugüne dek toplam 22 maç yapan Galatasaray, bunlardan 17'sini kazanmayı başarırken, yalnızca 5'inde sahadan beraberlikle ayrıldı.''Cim Bom'', Avrupa Şampiyonlar Ligi ön eleme turlarında toplam 57 kez fileleri havalandırırken, 19 gol yedi.
-ELEME MAÇLARINDAKİ SONUÇLAR-
Galatasaray'ın Avrupa Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarında aldığı sonuçlar şöyle:
Sezon Maç Sonuç
------- ----------------------- -----
1993-94 Galatasaray - Cork City 2 - 1
Cork City - Galatasaray 0 - 1
Manchester United - Galatasaray 3 - 3
Galatasaray - Manchester United 0 - 0
1994-95 Avenir Beggen - Galatasaray 1 - 5
Galatasaray - Avenir Beggen 4 - 0
1997-98 Sion - Galatasaray 1 - 4
Galatasaray - Sion 4 - 1
1998-99 Galatasaray - Grasshoppers 2 - 1
Grasshopers - Galatasaray 2 - 3
1999-00 Rapid Wien - Galatasaray 0 - 3
Galatasaray - Rapid Wien 1 - 0
2000-01 Saint Gallen - Galatasaray 1 - 2
Galatasaray - Saint Gallen 2 - 2
2001-02 Galatasaray - Vllaznia İşkodra 2 - 0
Vllaznia İşkodra - Galatasaray 1 - 4
Galatasaray - Levski Sofya 2 - 1
Levski Sofya - Galatasaray 1 - 1
2003-04 Galatasaray - CSKA Sofya 3 - 0
CSKA Sofya - Galatasaray 0 - 3
2006-07 Mlada Boleslav - Galatasaray 5 - 2
Galatasaray - Mlada Boleslav 1 - 1
UEFA Kupası 2. Ön Eleme turu ilk maçında yarın deplasmanda Hırvatistan'ın Slaven Koprivnica takımıyla karşılaşacak Galatasaray, 198. Avrupa kupası maçına çıkacak. Gösterdiği performansla en başarılı Türk ekibi olarak dikkati çeken sarı-kırmızılılar, bugüne kadar Şampiyon Kulüpler Kupası ile Şampiyonlar Ligi'nde 131, UEFA Kupası'nda 33, Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere Avrupa kupalarında toplam 197 maç oynadı.
Sarı-kırmızılı takım, 197 mücadeleyi geride bıraktığı Avrupa serüveninde 71 galibiyet ve 76 yenilgi alırken, 50 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı.
Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 254 gol göndermeyi başaran Galatasaray, kalesinde ise 285 gole engel olamadı.
UEFA Kupası 2. ön eleme ilk maçı için yarın Hırvatistan'ın Slaven Koprivnica takımı karşısına çıkacak olan Galatasaray'da, teknik direktör Karl Heinz Feldkamp her olasılığı düşünüyor. Büyük umutlar beslenen, ancak Çaykur Rizespor maçında sakatlanan Lincoln'ün durumu belirsizliğini koruyor. Kalli, Brezilyalı'nın oynamaması durumunda ilk 11'de tecrübeli ve hırslı Hasan Şaş'ı sahaya sürecek. Lincoln'ün saha içindeki görevini ise, sezona süper bir başlangıç yapan Ayhan'a verecek.
Hakan Şükür tek forvet
Alman hoca, ilk lig maçında durgun gözüken Ümit Karan'ı yedek soyundurmayı düşünüyor. Hırvat takımının, saha avantajını kullanarak baskılı oynayacağını düşünen Feldkamp, rakibinin hızını Serkan Çalık'la takviye edeceği 5'li orta saha ile kesmek niyetinde. Böyle bir durumda ise gol umudu, Rize ağlarını iki kez havalandırarak Metin Oktay'ın rekorunu kıran ve Tanju Çolak'ı da yakalayan moralli Hakan Şükür olacak. Arda, cezası nedeniyle Slaven maçlarında forma giyemeyecek.
Galatasarayımız'ın, Hırvatistan'ın Slaven takımıyla 16 Ağustos Perşembe günü deplasmanda oynayacağı UEFA Kupası 2. ön eleme turu ilk maçını Fransız hakem Stephane Lannoy yönetecek.
Koprivnica'daki Gradski Stadı'nda oynanacak karşılaşmada Lannoy'un yardımcılıklarını Eric Castellani ve Laurent Ugo yapacak. Maçın 4. hakemi ise Antony Gautier.
Galatasaray, UEFA Kupası ikinci ön eleme turunda bugün Hırvatistan'ın Slaven Koprivnica ekibiyle karşılaşıyor. Fransız hakem Stephane Lannoy'un görev yapacağı karşılaşma saat 19.30'da başlayacak. 2000 yılında müzesine götürdüğü UEFA Kupası'nda bu sezon da iddialı olan Galatasaray, Slaven Koprivnica deplasmanı öncesinde kadro sıkıntısı yaşıyor. Sahaya cezalı Arda Turan'dan yoksun çıkacak sarı-kırmızılı ekip, bu maçta tek yabancı (Song) ile mücadele etmek zorunda kalacak.
HIRVATİSTAN'DA EZİYET!
Ç.Rize ile yapılan maçta sakatlanan Lincoln'ü kadroya alamayan Feldkamp, önceki gün Linderoth şokuyla sarsıldı. Akşam idmanında sakatlanan İsveçli ön libero, Hırvatistan'a götürülmedi. Linderoth'un yerine kafileye Mehmet Güven dahil edildi. Sakatlığı süren Serkan Çalık da Türkiye'de kaldı. Öte yandan Galatasaray kafilesi, 2 saat yolculuktan sonra vardığı Zagrep'teki havaalanında gümrük polislerinin işi ağırdan alması nedeniyle eziyet çekti.