BAL TATLIM

Son güncelleme: 30.08.2007 10:22
  • Bal Tatlım
    İçindekiler
    1/2 atom marul
    1 salata
    2 orta boy sert domates
    1 kırmızı biber
    1 yeşil biber
    2 adet sarımsak
    1 adet soğan
    1 küçük turp
    1/2 çay bardağı dolusu haşlanmış mısır
    1/2 çay bardağı haşlanmış barbunya
    2 limon
    2 kaşık zeytin yağı
    1 kesme şeker
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    Hazırlanışı
    Sebzeler iyice yıkanır. Marul ince ince doğranır. Salatalar kabukları soyulmadan dairesel olarak kesilir. Domates çoban usulü kesilir. Biberlerin çekirdekleri çıkarıldıktan sonra önce boyuna dörde sonra enine üçe bölünür. Soğanlar halkaları çıkarılarak eklenir. Büyük bir salata kabına konan sebzelerin üzerine haşlanmış mısırlar ve barbunyalar ilave edilir. Limon, yağ, şeker ve tuz bir bardakta çalkalanarak karıştırılır. Salata kabına ilave edilerek karıştırılır. Karışımın üzerine ince kıyılmış turplar ve sarımsak serpiştirilir.Bir dilim çavdar ekmeği ve bir bardak ayran ile servis edilir.
    Afiyet olsun!
    İçindekiler
    1 adet deveci armudu
    1 adet muz
    2 çorba kaşığı keçiboynuzu pekmezi
    2 çorba kaşığı bal
    1/4 paket vanilya
    2 kaşık süt
    4 adet badem içi
    6 adet fındık
    4 kuru kayısı
    2 adet kuru incir
    Hazırlanışı
    Armut bir cam kabın içine rendelenir. Parçalara ayrılmış muz da kaba ilave edilerek bir çatal ile karışım ezilir. Pekmez ve bal da ilave edilerek karışım tekrar karıştırılır. Ilıtılmış süte karıştırılmış vanilya da karışıma dökülür. İyice karıştırılan karışımın üzerine ince kıyılmış kuru kayısı ve kuru incir serpiştirilir. Ayrıca dövülmüş fındık ve badem de dökülür. Bir bardak üzüm suyu ile servis edilir.
    Afiyet olsun!

#17.08.2007 20:49 0 0 0
  • tesekkurler paylasim icin
#22.08.2007 11:16 0 0 0
  • elinize saglık hangisi bal tatlım oluyor
#23.08.2007 00:26 0 0 0
  • Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler
#30.08.2007 10:22 0 0 0