GAZİANTEP YÖRESİNDEN DAMAK TADI İÇLİ KÖFTE

Son güncelleme: 21.08.2007 16:53
  • GAZİANTEP YÖRESİNDEN DAMAK TADI
    İÇLİ KÖFTE
    noimage
    MALZEMELER :

    İÇ MALZEMESİ :

    Yarım kilo orta yağlı kıyma
    5 adet soğan (küp doğranmış)
    1 su bardağı ceviz
    tuz, karababer, kırmızıbiber

    DIŞ MALZEMESİ :

    4,5 su bardağı köftelik bulgur
    3 adet patates (kabuklarını soyarak haşlıyorum)
    4 yemek kaşığı un
    1 yumurta
    1 adet soğan (küp doğranmış)
    3 yemek kaşığı biber salçası
    tuz, karabiber, kırmızıbiber

    YAPILIŞI :

    Kıymayı suyunu çekinceye kadar karıştıralım. Soğanları ilave ederek kavuralım. Baharatları ekleyip bir kenara soğumaya bırakalım. Bütün dış malzemeleri geniş kaba koyarak yoğuralım. Kıyma makinasından 2 kez çekelim. Köfte aparatını takıp çekilen malzemeyi (yumurta şeklini alacak uzunlukta) makinadan çıkaralım. Çıkan köftenin içini soğumaya bıraktığımız iç malzeme ile dolduralım. Ağzını kapatalım. Kızartma tenceresinde iyice kızmış yağa atarak kızartalım.

    NOT : Köfteleri yaparken kıyma makinası kullanıyorum. Hepimizin bildiği gibi önemli olan dış malzemenin ince olması. Bunu elimizde de yapabiliriz. Köfteleri derin dondurucuda da saklayarak istediğinize göre kızartabilirsiniz. Bu malzemeden 30-32 köfte çıkıyor.
    AFİYET OLSUN.
#21.08.2007 16:53 0 0 0