Trabzon'dan Haberler Güncelleniyor

Son güncelleme: 19.02.2008 13:53
  • noimage

    Kaymakamı mutlu eden ödül
    19 Şubat 2008 / 09:09
    Akçaabatlı öğrenciler İlçe Kaymakamı'na plaket armağan ettiler.

    Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan'ın Eğitime vermiş olduğu desteklerini Akçaabatlı kamuoyu çok iyi bilmektedir. Kaymakam Özkan'ın okullara kitap bağışı ve öğrencilere top dağıtması konusundaki hassasiyeti büyük takdir toplamaktadır.

    Akçaabat'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yılında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü salonunda yapılan törende İlçe Kaymakamı Erol Özkan'a Akçaabatlı öğrenciler plaket verdi. Öğrenciler tarafından Kaymakam Özak'a verilen plaket en anlamlı ödül oldu.
    haber61

#19.02.2008 13:52 0 0 0
  • noimage

    Trabzon'da bir Umut Işığı
    19 Şubat 2008 / 08:48
    Trabzon Umut Işığı derneği bu güne kadar bir çok kişiye yardım eli uzatmanın mutlulğunu yaşıyor.

    Trabzon Umut Işığı Derneği Başkanı Kamil Büyükdağ, dernek yöneticileri ile birlikte düzenledikleri basın toplantısından bugüne kadar derneğe yardım idinlere teşekkür etti.

    Dernek Başkanı Kamil Büyükdağ bir çok aileye yardım eli uzattıklarını belirterek, " Bundan sonrada yardımda bulunmaya devam edeceğiz, dernek olarak kurulduğumuz günden bu yana bir çok kişiye yardım etmenin mutluluğunu yaşadık. Umut Işığı derneği halkımız içinden çıkan bir dernektir. Bundan sonra daha farklı alanlarda insanlara hizmet getirmeyi düşünüyoruz" dedi.
    haber61
#19.02.2008 13:52 0 0 0
  • noimage

    Yılmaz neden alındı bilmiyorum


    AK Parti İl Başkanı Muhammet Balta, Atilla Yılmaz'ın başhekimlikten alınmasıyla ilgili açıklama yaptı

    AK Parti Trabzon İl Başkanı Muhammet Balta ve yönetim kurulu üyeleri parti binasında gündeme ilişkin sorunların değerlendirildiği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundular. AK Parti'nin iktidarı öncesindeki Trabzon ile göreve geldikleri günden sonraki Trabzon arasında ciddi bir fark olduğunu dile getiren Muhammet Balta, Trabzon projeleri hakkında bilgiler verdi.

    HEDEFLERİMİZ BÜYÜK
    Başkan Balta yaptığı açıklamada, "KÖYDES ve BELDES gibi hayati önem taşıyan projelerin patentleri bizde. Bu çalışmalar için toplam 4.5 katrilyon ödenek ayrıldı, bu ödeneğin 2 katrilyonunu kullandık. Diğer 2.5 katrilyon da kırsaldaki insanımıza hizmet olarak dönecek. Hem üretip hem susacağımızı sananlar yanılıyorlar. Hedeflerimiz onların hayal edemeyeceği kadar büyük. Bu hedefi paylaşan, milletine hizmet etmeyi en itibarlı makam sayan herkese partimizin kapıları sonuna kadar açıktır. İki genel seçimde de gördük ki, Trabzon halkı bize inandı" ifadelerini kullandı.

    ATAMALAR İLK DEĞİLDİR, SONDA OLMAYACAKTIR
    Fatih Devlet Hastanesi Başhekimi Atilla Yılmaz'ın tekrar görevden alınması ile ilgili bir soru üzerine açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Muhammet Balta, " Burada siyasi otoritenin görevden alma, atama gibi çalışmaları devam edecektir. Biz yargının verdiği karara saygılıyız. Ondan sonraki süreçte devletin işleyişine bakıldığı zaman müfettiş raporları doğrultusunda bu arkadaşımız görevden alınmıştır. Müfettiş raporunun içeriğini biz bilmiyoruz.
    Sağlık Bakanlığı'nın kendi içerisinde yaptığı bir uygulamadır. Hiçbir partilimizin hiçbir şekilde bir yaptırımı söz konusu değildir. Bizden habersiz hiçbir şey olamaz ancak bizde sağlık bakanlığımızın müfettişleri de burada olan bitenleri takip etmektedir. Sonuca saygı duymak zorundayız. Hizmet sevdalısı olan insanların yeri, konumu önemli değildir. Sevgili kardeşimizin Maçka'da çok daha güzel hizmetler edeceğinden şüphem yok. Bu olay Trabzon'da ilk değildir, sonda olmayacaktır" şeklinde konuştu.

    21 BELEDİYE KAPANMAYLA KARŞI KARŞIYA
    Adrese Dayalı Nüfus Sistemi sonrasında Trabzon'un nüfusu 975 binden 740 bine düştüğünü ifade eden AK Parti Trabzon İl Başkanı Muhammet Balta, nüfusu 2 binden düşük olan belde belediyelerinin kapatılacağını söyledi. Balta, 'Buna göre 59 belde belediyesinden nüfusu 2 binden az olan 21 belediye var. Bu belediyelerin kapatılıp kapatılmayacağı önümüzdeki hafta içinde netleşir. Uzungöl turistik bir yer olduğu için belediye statüsünden çıkarmamak için elimizden geleni yapacağız. Belde belediyeleri kapatılırsa beldelere aktarılan ödenekler 10 yıl boyunca özel idarelere aktarılacak" şeklinde konuştu.

    CANALİOĞLU HER İŞİ 'KENDİM YAPTIM' DİYOR
    Öte yandan Moloz mevkiine Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu tarafından yaptırılan "Çöp Sorununu Çözdük" tabelası hakkında da çeşitli açıklamalar yapan Muhammet Balta, "Başkanımızın bu şehir için yaptığı çalışmaları göz ardı etmek olmaz. Canalioğlu burada yaşayan herkesin başkanıdır. Yalnız ben yaptım yerine bu çalışmalar ortaklaşa yapıldı dese daha uygun olurdu. Halk her şeyi görüyor" dedi.



    Kaynak: noimage
#19.02.2008 13:52 0 0 0
  • noimage

    Trabzon'da etkili kar yağışı
    19 Şubat 2008 / 00:41
    Trabzon'da bu akşam saat 22:30 civarında başlayan kar yağışı devam ediyor

    Trabzon şehir merkezinde bu akşam saat 22:30 civarında başlayan kar yağışı etkisini arttırarak devam ediyor.
    Yurdu etkisi altına alan etkili kar yağışı Trabzon'da da kendini gösterdi. Bu akşam 22:30 civarında Trabzon şehir merkezinde başlayan kar yağışı gece saat 00:45 itibarı ile devam ederken yarın okulların tatil olup olmadığı yönünde şu ana kadar bir açıklama yapılmazken gerek Trabzon Valiliği, gerekse Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü internet sitelerinde bu yönde bir açıklamaya rastlanmadı.
    Hatırlanacağı gibi geçen Kış yaşanan kar yağışında okulların tatil olduğu, sabah o soğukta kalkıp karda okula giden öğrencilere öğretmenleri tarafından okulda bildirilmiş, haber61'in araştırdığı bu olayda Milli Eğitim topu Valiliğe, Trabzon Valiliği de milli eğitime atmış, olan sabahın erken saatlerinde okula giden minik öğrencilere olmuştu.

    Kaynak: noimage
#19.02.2008 13:53 0 0 0
  • noimage
    Fiskobirlik Yönetimi Borçları İçin Tarım Bakanı İle Kritik Görüşme Yapıyor.
    Destek Arıyor

    FİSKOBİRLİK'te yeni yönetim kurulu bugün Ankara'da çok kritik görüşme yapacak. Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar ile birlikte yöneticiler Tarım Bakanı Mehdi Eker ile görüşecek ve üreticiye olan borcun ödenmesi konusunda destek isteyecek.

    Ödeme Olacak

    FKB'nin üreticilere toplam 91 milyon YTL ve Şekerbank'a da toplam 65 milyon YTL borcu bulunuyor. Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çam, Bakanla yapacakları görüşmenin sonuca yansıyacağını ve destek buldukları anda ödemeye başlayacaklarını anlattı.

    2007 yılının son aylarında işbaşına gelen FİSKOBİRLİK yönetimi çıkış arıyor. Bugüne kadar ödemeler konusunda istenilene bir türlü ulaşamayan FKB Yönetimi Ankara'da bugün tarım bakanı ile biraraya gelecek. Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar ve Yönetim Kurulu Üyelerinin Bakan Mehdi Eker ile birlikte yapacakları görüşmelerde Bakan'dan ödemelerin konusunda mali destek sağlanması konusunda yardım isteyecekler. FKB Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çam sorularımızı cevaplarken, üreticilere 91 milyon YTL'nin 2006 yılı borcu bulunduğunu ayrıca Şekerbank'a da 65 milyon YTL'nin kredi borcu bulunduğunu söylerken, bakanla yapacakları görüşmenin kendilerine yol haritası olacağını anlattılar.

    FKB Rayına Oturmuyor

    FİSKOBİRLİK 2004 yılındaki don olayı ile birlikte büyük bir çıkış yakalamış ve Salih Erdem 50 kooperatif başkanıyla buluşarak 2005 ürününe tam 7 YTL fiyat vermişti. Ancak ödemelerde sıkışmış ve kredi bulamadığı içinde zor günler yaşamış, Yaşar Pamuk'a koltuğunu kaptırmıştı. Pamuk'ta kuruma istenileni bir türlü veremedi ve ödemeleri gerçekleştiremedi. Son genel kurulda işbaşına gelen AK Partili başkanın bir çare olacağı bekleniyor.
    taka
#19.02.2008 13:53 0 0 0
  • İşsizliğin Çözümüne Katkı Sağlanıyor Tarih: 19.02.2008 0953 noimage
    Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Trabzon Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu İletişim Meslek Lisesi arasında pazarlama ve perakende hizmetleri alanında yetiştirme kursları açılmasına yönelik protokol imzalandı.
    Mesleki Eğitim ve İş Dünyası konulu toplantı Trabzon Valisi Nuri Okutan'ın katılımı ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapıldı. Toplantı öncesinde Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Trabzon Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu İletişim Meslek Lisesi arasında pazarlama ve perakende hizmetleri alanında yetiştirme kursları açılmasına yönelik eğitim amaçlı işbirliği protokolü imzalandı.

    Protokol Trabzon Valisi Nuri Okutan, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Eren tarafından imzalandı. İmza töreninin ardından Trabzon'da Mesleki Eğitim ve İş Dünyası'nın tartışıldığı toplantı gerçekleştirildi.
    Satış Pazarlama Elemanı Yetiştirme ve İstihdamı projesi ile ilgili eğitimlerini tamamlayan ve istihdamları sağlanan kursiyerlere belgeleri törenle verildi.

    Mesleki eğitimin önemine dikkat çeken TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Eren, "İstihdam sorununun mevcut olduğu kentimizde, kalifiye eleman ülkenin geleceği için çok önemlidir. Mesleki eğitimler ile bir çok işşis kardeşimize yeni iş sahaları yaratmış oluyoruz. İstihdam sorununun çözülmesine katkı sağlamak amacıyla güzel bir anlaşma imzaladık" açıklamasında bulundu.

    Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı da, kalifiye elemanın istihdam için önemine dikkat çekerek, "İş dünyasında kalifiye eleman istihdamı büyük önem taşımaktadır. Bu kurslara katılan kursiyerlerimiz eğitimlerini tamamladıktan sonra kendi alanlarındaki işlere yerleştiriyorlar. Bu da hem ekonomiye hem istihdama katkı sağlıyor" dedi.

    Sinerji yaratılarak istihdam sorunun çözülmesi gerektiğini vurgulayan Trabzon Valisi Nuri Okutan, mesleki eğitimin Trabzon için önemini anlattı. Sanayicilerin Trabzon'da kalifiye eleman sıkıntısı çektiğini söyleyen Nuri Okutan, bu kursların bu açığı gidermekte etkili bir rol üstlendiğini söyledi. Vali Okutan, "İlimizdeki istihdam sorununa karşılık, sanayicilerimizin de kalifiye eleman sorunu var. Biz birlikte hareket edip güçlerimizi birleştirerek bu sorunu çözebiliriz" dedi.
    taka
#19.02.2008 13:53 0 0 0