EV USULÜ ISKENDER KEBAB

Son güncelleme: 21.10.2007 16:30
  • noimage
    Malzemeler

    - 1/2 kilo dana biftek yada rostoluk et
    - 2 adet küçük pide, kare kare dogranmis yada verdigim ölçülerle pisen pidenin yarisi
    - 2 yemek kasigi biber salçasi
    - 1 orta boy sogan (rendelenip suyu alinmis)
    - domates
    - biber

    Yapilisi:

    - Eti buzlukda yarim saat kadar yada yari yariya donacak kadar tutun. Ince ince kesin. (döner etinin inceliginde). Bunlari sogan suyunda 2-3 saat kadar bekletin. Daha sonra sivi yagla yanmaz bir tavada sürekli karistirarak pisirin.
    - Bu arada pidelerinizi biraz tereyag ilavesiyle firininizda biraz isitin. Üstleri hafif pembelesene kadar. Bu islemi bir tavadada yapabilirsiniz.
    - Salçayi sivi yag ile biraz kizdirin. Sicak su ekleyin ve çok sulu olmayacak sekilde bir miktar kaynatin. Arzu ederseniz baharat ekleyebilirsiniz.
    - Isinmis pidelerinizi servis tabagina alin, üzerine bir miktar salçali sosdan gezdirin. Etleride dizip yine sosdan ilave edin. Yaninda domates ve yesil biberle servis yapin..
    ( En üste erimis tereyagida ekleyebilirsiniz.)

    MAKINA PIDESI
    Malzemeler:

    - 1 cup ( yada büyük bardak ilik su)
    - 1/4 cup süt
    - 1 tatli kasigi seker
    - 1,5 tatli kasigi tuz
    - 3 cup un
    - 1 yemek kasigi toz maya
    - 3-4 yemek kasigi yag
    - üstü için yogurt

    Yapilisi;

    - Ilik suda maya ve sekeri eritin. Kabarinca süt, seker, yag, tuz ve unu ekleyerek hamuru yogurun.
    - Iki katina çikana dek üstü kapali olarak bekletin.
    - Süre sonunda hamuru bir parmak kalinliginda açin.
    Üzerine yogurt sürüp 230C de üstü kizarana kadar pisirin.
    (kahvaltilarda beyaz peynir ve çayla harika gidiyor..)
    Afiyet Olsun..
#17.09.2007 09:17 0 0 0
  • ellerine saglik denemem lazim en kisa zamanda
#17.09.2007 10:01 0 0 0
  • tarifin için teşekkürler.
#17.09.2007 11:59 0 0 0
  • tşkler
#17.09.2007 17:11 0 0 0
  • iskendere bayilirim mutlaka deniyecegim tarifin icin tesekkürler
#20.09.2007 14:52 0 0 0
  • süper ne yasam diye düşünüyordum b çok iyi gelecek ramazan ramazan
#21.09.2007 17:32 0 0 0
  • yaptim afiyetle yedik süper oldu,yanliz ben biraz farkli yaptim hazir pide kullandim herkese tavsiye ederim
#08.10.2007 14:03 0 0 0
  • ellerine sağlık
#21.10.2007 16:30 0 0 0