MAC SONUCU : GALATASARAYIMIZ 2 - 1 Beşiktaş

Son güncelleme: 06.10.2007 13:06
  • Lincoln coşturacak
    Derbideki en büyük kozumuz Brezilyalı yıldızımız olacak

    Sarı-Kırmızılı ekibin Brezilyalı süperstarı Cassio Lincoln, cumartesi günkü Beşiktaş derbisinde patlama yapmaya hazırlanıyor. Schalke'de forma giydiği dönemde üst düzey maçlarda olağanüstü performanslar ortaya koyan Sambacı, özellikle Dortmund ile oynanan 'Ruhr' derbilerinde attığı goller ve yaptığı asistlerle büyük beğeni toplamıştı. Lincoln, takımının Bayern Münih sınavlarında da tam anlamıyla harikalar yaratmıştı. 28 yaşındaki oyuncu, daha önceki tansiyonu yüksek maçlarda olduğu gibi, Galatasaray'daki ilk derbisine de özel olarak motive oluyor.
#27.09.2007 09:17 0 0 0
  • Hücum savunmaya karşı


    Sezonun ilk derbisi olan G.Saray-Beşiktaş karşılaşması yaklaşırken, gözler iki takımın silahlarına çevrildi. Şu ana kadar hücumda en iyi takım olan Galatasaray'a karşı, genele baktığımızda savunmada başarılı bir görüntü çizen Beşiktaş puan mücadelesi verecek. Bu derbi bir anlamda hücum ile savunmanın kapışması olacak.

    ŞUT MAKİNESİ G.SARAY

    Sezona fırtına gibi giren G.Saray, ligde 16 puanla lider. UEFA Kupası'nda ise gruplara kalma yolunda deplasmandan avantajlı sayılabilecek bir skorla döndü. Ligde 6 maçta 15, Avrupa'da ise 3 maçta 6 gol atan G.Saray, sezonun en çok gol atan ekibi. Ayrıca 109 şutla ligin en çok şut çeken takımı. Bunların 44 tanesi de kaleyi buldu.

    SAVUNMA AVRUPA'DA ÇÖKTÜ

    Ancak geçen hafta UEFA Kupası'nda oynanan Sion maçı, G.Saray'ın savunma zaaflarını da ön plana çıkarttı. Ligde 6 maçta sadece 2 gol yiyen sarı-kırmızılı ekip, Avrupa'da rakiplerin hücumu daha çok düşünmesiyle savunmasında gedikler verdi ve 3 karşılaşmada 5 gol yedi.

    KARTAL 12 MAÇTA 8 GOL...

    Buna karşılık Beşiktaş, bu sezon Galatasaray'a oranla daha çok resmi maç yapmasına rağmen toplam gol sayısında sarı-kırmızılı ekibe ulaşamadı. 12 resmi karşılaşmada 15 gol atabilen Beşiktaş, buna karşılık 12 resmi maçta sadece 8 gol yedi. Bu, maç başına 0.66 gol yediği anlamına geliyor. Oysa Galatasaray, 9 resmi maçta kalesinde 7 gol gördü. Bu da sarı-kırmızılı ekibin maç başına 0.77 gol yediğini gösteriyor.

    TOPLA OYNAMAYI SEVİYOR

    Beşiktaş'ın savunmada başarılı olmasının temel sebeplerinden biri topa sahip olma oranları. Beşiktaş, topla G.Saray'dan daha çok buluşmuş (3823 kez), daha çok isabetli pas vermiş (2445 kez), daha çok top çalmış (117 kez), daha çok topla oynamış (%56). Topa daha çok sahip olan Beşiktaş, bu sayede savunmada daha başarılı gözüktü. Tabii siyah-beyazlı ekibin geçen hafta Marsilya ve Denizli maçlarında toplam 4 gol yediğini de bir kenara yazmak gerekiyor.

    SONUCU KANATLAR BELİRLER

    Yukarıdaki durumda derbinin sonucunu önceden kestirmek oldukça güç olacak. Seyircisiz derbi, savunmada daha etkili olan Beşiktaş'ın işine yarayacak. Ama asıl dikkat edilmesi gereken nokta kanatlar. Beşiktaş, rakibine oranla kanatları daha iyi kullanmış. 181 kanat ortasında 41 isabet sağlandı. Siyah-beyazlı ekibin bu sezon 10 golünü kanat ortaları ile attığı düşünüldüğünde derbide skoru kanatlar belirleyecek diyebiliriz.
#27.09.2007 09:18 0 0 0
  • Derbinin favorisi Dereli


    Sezonun ilk derbi maçının hakemi olarak en güçlü adayın Selçuk Dereli olduğu bildirildi. Galatasaray ile Beşiktaş takımları arasında cumartesi günü Ali Sami Yen Stadı'nda seyircisiz olarak oynanacak derbi karşılaşması için MHK'nin Dereli'den sonra bir başka FIFA kokartlı hakem İsmet Arzuman'ı yedekte tuttuğu öğrenildi.

    Bu maçta görevlendirildiği takdirde Dereli'nin yardımcılıklarını, gelecek hafta UEFA Kupası'nda Brugge ile Brann takımları arasında oynanacak müsabakada görev alacak ekibin yapacağı bildirildi.
#27.09.2007 09:18 0 0 0
  • Florya Günlüğü: 27 Eylül 2007 Perşembe

    Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, Beşiktaş karşılaşmasının hazırlıklarını, Ali Sami Yen Stadı'nda basın ve taraftara kapalı olarak yaptığı tek antrenmanla sürdürdü.

    Antrenmandan önce, Galatasaray Dergisi'nin Ekim 2007 sayısıyla birlikte taraftarlarımıza ulaşacak olan 2007-2008 sezonu takım posterimizin çekimleri tamamlandı.

    Teknik ekibimiz Karl Heinz Feldkamp, Ahmet Akcan, Cevat Güler, Nezih Ali Boloğlu ve Burak Dilmen yönetiminde saat 11.30'dan itibaren yapılan antrenman, ısınma ve açma germe egzersizleriyle başladı.

    Antrenmanın ana bölümünde oyuncular iki gruba ayrılarak, kalecilerin de katıldığı teknik çalışmalar yaptılar.

    Antrenman soğuma ve açma germe çalışmalarıyla tamamlandı.

    Okan Buruk ve Sabri Sarıoğlu'nun tedavilerine poster çekimi sonrasında Metin Oktay Tesisleri Sağlık Merkezi'nde devam edildi.

    Galatasaray çalışmalarını 28 Eylül Cuma akşamüstü saat 17.30'dan itibaren basın ve taraftara kapalı yapacağı tek antrenmanla tamamlayacak ve Metin Oktay Tesisleri'nde kampa girecek.
#27.09.2007 15:56 0 0 0
  • Turkcell Süper Ligi'nde 7. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı.

    Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, Turkcell Süper Lig'in 7. haftasında, 29 Eylül Cumartesi günü, Ali Sami Yen Stadı'nda Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanacak olan sezonun ilk derbisini Selçuk Dereli yönetecek.

    Dereli'nin yardımcılıklarını Bahattin Duran ile Alper Ulusoy yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi ise İsmet Arzuman. Seyircisiz oynanacak olan maçın başlangıç saat 20.30.
#27.09.2007 15:56 0 0 0
  • Derbiye Doğru: Karl Heinz Feldkamp

    Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, Cumartesi günü oynanacak Beşiktaş derbisi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

    Bu sabahki antrenman sonrasında konuşan Feldkamp bu maçın diğerlerinden farkı olmadığını belirterek, "Derbi de olsa 34 önemli maçtan sadece bir tanesi çünkü bizim için 34 maçın 34'ü de önemli. Derbiye fazla puan vermiyorlar. Sadece puan cetvelindeki iki takımın durumu bu maçın önemini biraz daha arttırıyor" diye konuştu.

    Feldkamp, seyircisiz ilk derbinin oynanacak olması konusunda ise "Bu maçın seyircisiz oynanması ile ilgili artık konuşmak istemiyorum. benim için de seyircisiz ilk derbi olacak. Biz seyircisiz oynamaya alıştık ama yöneticilerimiz alışamadı. Çünkü her maç büyük maddi kayıplara neden oluyor. Ekonomik açıdan kulübün bu cezanın bir an önce bitmesine ihtiyacı var" dedi.

    "Beşiktaş'ta çekindiğiniz oyuncular var mı?" şeklindeki bir soruya ise Feldkamp, "Beşiktaş büyük takım çünkü saygıya değer oyuncuları var. Böyle olduğu için bütün takım iyi. Komple bir takım. Genç ve başarılı bir de hocaları var" cevabını verdi.

    Fenerbahçe'nin ligin 6. haftasında 7 puan geride kalması hakkındaki soruyu da cevaplayan Karl Heinz Feldkamp, "Fenerbahçe son derece ciddi bir rakip. Bu tartışılmaz. Ama puan cetveline baktığımızda Sivasspor'u da takdir etmek gerek. Sivasspor'un da başarısını saygıyla karşıladığımızı herkese duyurmalıyız" şeklinde konuştu.

    Arda, Servet, Nonda ve Hasan Şaş'ın sakatlıklarının sürdüğünü de hatırlatan Karl Heinz Feldkamp, bu oyuncuların son durumunu sağlık ekibiyle görüştükten sonra öğreneceğini söyledi. Kasımpaşa maçında defans bloğunun 4'te 3'ünün değişmesi ve Beşiktaş maçında da farklı bir kurgunun olup olmayacağı hakkındaki bir soruyu da yanıtlayan Feldkamp, "Bu değişiklikler sakatlıklardan dolayı zorunluydu" dedi.
#27.09.2007 15:57 0 0 0




  • Lincoln coşturacak



    Derbideki en büyük kozumuz Brezilyalı yıldızımız olacak




    iNSALLAH





#27.09.2007 17:19 0 0 0
  • İlginç derbi notları

    Galatasaray ile Beşiktaş futbol takımları arasında 318 maçın sığdığı 83 yıllık rekabette ilk golü Beşiktaşlı Refik Osman Top attı.
    Ezeli rakiplerin ilk randevusu olan, 22 Ağustos 1924 tarihinde Taksim Stadı'nda yapılan İstanbul Ligi maçını Beşiktaş 2-0 kazandı.

    Siyah-beyazlı takım adına ilk golü atan Refik Osman Top, derbi tarihine geçti. Galatasaray adına ezeli rekabette ilk golü ise 31 Temmuz 1925'de Taksim Stadı'nda yapılan ve sarı-kırmızılı takımın 6-2 kazandığı rekabetin 2. maçında Mehmet Leblebi kaydetti.

    Beşiktaş ile Galatasaray arasında son golü ise, geçen sezon BJK İnönü Stadı'nda yapılan lig maçında siyah-beyazlı takımdan Ricardinho, penaltıdan attı.


    -EZELİ REKABETİN GOLCÜLERİ-


    İki takım arasındaki 83 yıllık rekabette, Beşiktaş'ın efsane kaptanı ''Baba'' lakaplı Hakkı Yeten, 61 maçta 29 golle en golcü futbolcu unvanını elinde bulundururken, yine Beşiktaşlı Şeref Görkey, 63 maçta 26 golle 2. sırada yer alıyor. ''Kara Kartallar''da ayrıca Feyyaz Uçar'ın 18 golü bulunuyor.

    Galatasaray'da ise Gündüz Kılıç, 31 maçta 21 golle Beşiktaş'a en fazla gol atan sarı-kırmızılı futbolcu. ''Cim Bom''da ayrıca Metin Oktay'ın 40 maçta 15 golü bulunuyor.


    -BİR MAÇTA EN ÇOK GOL ATANLAR-


    Galatasaray-Beşiktaş rekabetinde geride kalan 318 randevuda, bir maçta en çok gol atan futbolcu, sarı-kırmızılıların efsanevi futbolcusu Gündüz Kılıç.

    Galatasaraylı futbolcu, 30 Haziran 1940'da Şeref Stadı'nda yapılan ve Galatasaray'ın 9-2 kazandığı tarihi maçta 5 gol birden atarak, rekabetin bir maçta en çok gol atan ismi unvanını yıllardır kimseye bırakmadı.

    Ayrıca Beşiktaşlı Hakkı Yeten, Şükrü Gülesin, Recep Adanır ve Feyyaz Uçar ile, Galatasaraylı Mehmet Leblebi, Gündüz Kılıç, Eşref Aykaç, Süleyman Tekil, Saffet Sancaklı ve 3 sezon önce Beşiktaş forması da giyen Adrian İlie, bir maçta 3'er gol atma başarısını gösterdi.


    -EN FARKLI SKORLU GALİBİYETLER-


    Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki en farklı skor, 30 Haziran 1940 tarihinde yapılan Milli Küme maçında elde edildi. Bu karşılaşmada Galatasaray, Beşiktaş'ı 9-2 yenme başarısını gösterdi.

    Sarı-kırmızılılar ayrıca, 18 Temmuz 1997'de TSYD Kupası'nda 6-0, 31 Temmuz 1925'te 6-2, 10 Kasım 1943 ve 6 Ağustos 1975'te aynı sonuçlarla 5-1, 10 Ağustos 1977'de 4-0'lık skorlarla sahadan galip ayrıldı.

    Beşiktaş ise ezeli rakibi karşısındaki en farklı skorlu galibiyetlerini 18 Mart 1933 ve 29 Aralık 1940'da 5-0'lık skorlarla elde etti. Siyah-beyazlılar ayrıca, 14 Kasım 1945'te ve 28 Mart 1948'de de aynı skorlarla 5-1 galip geldi.

    Lig maçlarında ise en farklı skorlu galibiyetleri Beşiktaş 4-1, Galatasaray ise 3-0'lık sonuçlarla aldı.


    -SEYİRCİSİZ İLK DERBİ-


    Ezeli rakipler Galatasaray ile Beşiktaş'ın yarın yapacakları derbi maç, tarihe geçecek.

    Galatasaray'ın geçen sezondan kalan 5 maçlık cezası nedeniyle seyircisiz oynatılacak karşılaşma, ezeli rekabetin 83 yıllık tarihinde yerini alacak.

    83 yıllık rekabette, geride kalan 318 maçın hiçbiri seyirciden yoksun oynanmadı.


    -EN ÇOK OYNAYANLAR-


    Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki ezeli rekabette en çok forma giyen oyuncuların başında Beşiktaşlı Şeref Görkey geliyor.

    Şeref Görkey, siyah-beyazlı forma altında 63 kez Galatasaray'a karşı forma giyerken, 2. sırayı 61 maçla yine Beşiktaşlı Hakkı Yeten alıyor.

    Faal futbolcular içinde ise Galatasaray'ın kaptanı Hakan Şükür, derbi heyecanını en çok yaşayan futbolcu.


    -EN GOLLÜ MAÇLAR-


    Ezeli rakipler arasında şimdiye dek yapılan en gollü maçta sporseverler toplam 11 gol izledi.

    Galatasaray'ın 30 Haziran 1940'da 9-2 kazandığı maçta filelere giden toplam 11 gol, geride kalan 318 maç içinde, penaltılar dışında bir maçta filelere giden en çok gol olarak tarihe geçti.

    Ezeli rakipler arasında ayrıca, 30 Nisan 1949'daki Basın Kupası maçını 5-4 Galatasaray, 6 Kasım 1955'deki İstanbul Ligi maçını da 5-4 Beşiktaş kazanırken, filelere toplam 9'ar gol gitti.


    -4-4'LÜK MAÇLAR-


    Ezeli rakipler arasındaki en gollü beraberlikler 4-4'lük skorlarla alındı.

    İki takım arasında 4 Ocak 1935'te Şeref Stadı'nda yapılan özel maç, 21 Kasım 1937'de Fenerbahçe Stadı'ndaki İstanbul Ligi maçı, 11 Mayıs 1940'da Taksim Stadı'nda yapılan Bahar Kupası maçı, 16 Haziran 1940'da Şeref Stadı'ndaki milli küme maçı, 26 Mayıs 1968'de Ali Sami Yen Stadı'nda yapılan Birinci Lig maçı 4-4 berabere sonuçlandı.


    -GALİBİYET HASRETİ ÇEKİLEN YILLAR-


    Ezeli rakipler, 318 maçın sığdığı 83 yıllık rekabette bazı dönemlerde birbirlerine karşı üstünlük kurmakta zorlandı.

    Beşiktaş, 30 Mart 1975 ile 16 Eylül 1979 tarihleri arasında Galatasaray ile yaptığı üst üste 17 maçta da galibiyet yüzü göremedi.

    Galatasaray ise 20 Kasım 1931 ile 21 Haziran 1936 arasında geçen 15 maçta da ezeli rakibini yenemedi.


    -İKİ TAKIMDA DA OYNAYANLAR-


    Ezeli rekabetin geçmişinde birçok futbolcu her iki takım formasını da giydi.

    Son dönemde hem Beşiktaş, hem de Galatasaray'da forma giyen oyuncular arasında Ali Çoban, Mirsad Kovaçeviç (Mirsad Güneş), Saffet Sancaklı, Sergen Yalçın, Ahmet Yıldırım, Mehmet Aksu, Ayhan Akman, Emre Aşık, Adrian İlie, Berkant Göktan, Okan Buruk ve Mehmet Yozgatlı bulunuyor.
#28.09.2007 12:12 0 0 0
  • Derbiye medya ordusu

    Turkcell Süper Lig'de Galatasaray ile Beşiktaş futbol takımları arasında yarın yapılacak ve sarı-kırmızılı takımın cezası nedeniyle seyircisiz oynanacak sezonun ilk derbi maçını adeta bir medya ordusu takip edecek.
    Ali Sami Yen Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak ve seyircisiz ilk derbi maç olması bakımından tarihe geçecek olan derbide, basın tribününde 190 gazeteci, saha içinde ise 75 foto muhabiri görev yapacak.

    Stattaki basın tribünü kapasitesinin 190'la sınırlı olmasına rağmen, TSYD'ye 228 başvuru olduğu bildirilirken, dev maçı izleyecekler arasında 2 Portekizli, 1 de Japon gazetecinin yer aldığı öğrenildi.
#28.09.2007 12:12 0 0 0
  • Beşiktaşın bu defansı, bu orta sahası Lincoln'ü durduramaz..
    Ya kaçırır golü yer, ya indirir 'frikik'ten yer.

    Galatasaray'ı zorlayacak bir Beşiktaşlı yok..
    Nobre elle atarsa diyeceğim de yoK..

    Bu maçı alır bu GALATASARAYarkadaşlar..

#28.09.2007 13:20 0 0 0
  • basarilar dilerim
#28.09.2007 14:00 0 0 0
  • Toprak sende cok centilmensin yahu her iki takimada basarilar diliyorsun
#28.09.2007 17:04 0 0 0
  • @GS2004 adlı üyeden alıntı:
    Toprak sende cok centilmensin yahu her iki takimada basarilar diliyorsun
    Orijinali Göster...

    farketmez
#29.09.2007 08:43 0 0 0
  • Ayhan şoku!

    Süper Lig'de yeni sezonunun ilk derbisinde Beşiktaş ile karşılaşacak G.Saray'da, Ayhan kasık fıtığı nedeniyle kadrodan çıkarılırken, ağrıları süren Hasan Şaş'ın oynama şansının da çok az olduğu öğrenildi. Buna göre, milli futbolcunun bu hafta içinde ameliyat edileceği ifade edildi. Kulüp doktoru Murat Çevik, "Ayhan'da kasık fıtığından şüpheleniyoruz" derken, başarılı oyuncunun ne zaman sahalara döneceği hakkında da kesin bir süre belirtmedi. Ancak bu tip sakatlık geçiren bir futbolcunun, 6 ile 8 hafta arasında sahalardan uzak kaldığı biliniyor.

    Bu arada geçen hafta, Kasımpaşa maçını tamamlayamayan ve belinde kilitlenme meydana gelen Hasan Şaş ise, dün akşam yapılan antrenmana katıldı. Buna karşılık tecrübeli futbolcunun ağrılarının devam ettiği ve derbide büyük olasılıkla forma giyemeyeceği öğrenildi. Kalli bu durumda Hasan'ı riske etmeyecek, Arda'ya şans verecek.
#29.09.2007 09:02 0 0 0
  • MUHTEMEL 11'LER

    GALATASARAY
    Orkun
    Uğur
    Song
    Servet
    Volkan
    Linderoth
    Arda
    Lincoln
    Hasan (Barış)
    Hakan Şükür
    Ümit Karan

    BEŞİKTAŞ
    Hakan
    İbrahim Toraman
    Diatta
    Gökhan Zan
    İbrahim Üzülmez
    Serdar Özkan
    Serdar Kurtuluş
    Delgado
    Tello
    Bobo
    Nobre
#29.09.2007 09:04 0 0 0
  • Lincoln ve H.Şükür ilk 18'de yok!
    Takımımızda kritik derbiye saatler kala disiplinsiz hareketler yaptığı öne sürülen Lincoln ve Hakan Şükür kadro dışı bırakıldı!

    Galatasaray'da şok gelişme! Futbol tarihimizin ilk sessiz derbisinde Feldkamp sahaya sürpriz bir 11 sürmeye hazırlanıyor. Lig TV muhabiri Pınar Argun'un haberine göre sarı-kırmızılı takımın 18 kişilik kadrosunda Lincoln ve Hakan Şükür yok. Bu iki oyuncunun takım disiplinine uymadıkları için kadroya alınmadığı öğrenildi. Bu habere göre sarı-kırmızılı takım sahaya şu 11 ile çıkacak:

    Orkun, Uğur, Servet, Song, Hakan Balta, Barış, Linderoth, Mehmet Güven, Arda, Nonda ve Ümit Karan
#29.09.2007 13:43 0 0 0
#29.09.2007 14:38 0 0 0
  • usta ya o haberi nerden aldin allah askina hic inanmiyorum o habere hakan sükür nasil uymaz kurallara :)

    bakalim nasil bir mac olacak, seyircisiz olmasi gicik ama napalim.
#29.09.2007 14:41 0 0 0
  • FtpStar ; Arkada$ım kendi sitemizden aLdım..
#29.09.2007 15:03 0 0 0