*Avci*

*Avci*

Üye
27.02.2005
Uzman Onbaşı
2.635
Hakkında

#15.08.2011 22:26 0 0 0
#13.08.2011 22:19 0 0 0
#13.08.2011 15:56 0 0 0
  • klavye - mouse - donanim - pc

    noimage
    Fareniz Bozulduğunda, Klavyenizi Fare Yerine Kullanmak İçin Bir Yol Var
    Olurya Fareniz Bozulur Ve Acil İşiniz Vardır İşte O Zaman Bu Yöntem İşe Yarayabilir Aklınızın Bi Köşesinde Bulunsun





    İlk olarak "Alt+Shift+Num Lock" kombinasyonunu kullanıyorsunuz ve karşınıza gelen menüden ''Evet'' i tıkliyoruz



    Sonra bu fareyi nasıl kullanabileceğinizi öğrenelim
    "2″-"4″-"6″-"8″ tuşları fare imlecini hareket ettirir 2 aşağıya, 4 sola, 6 sağa, 8 yukarıya hareket ettirir, " 5″ sol fare tuşu yani tıklamak istediğiniz yere geldiğinizde "5″'e basıcaksınız eğer çift tıklamak isterseniz "+" basıyorsunuz ve çift tıklıyorsunuz, sağ tıklamak istiyorsanız için önce "-" sonra "5″ yada "+" (iki tuşa birlikte basılıyor, shift tuşunun kullanımı gibi) bundan sonra mouseniz çalışmadığınız zaman bunu kullanabilirsiniz
#13.08.2011 15:49 0 0 0
#12.08.2011 20:15 0 0 0
  • wordpress - seo - eklenti - blog - webmaster

    SEO image eklentisi benimde kullandığım ve faydasını gördüğüm güzel bir eklenti. Peki bu eklenti ne işe yarar. Bu eklenti sayesinde içeriklerinizde kullandığınız resimler aynı zamanda sitenizde sayfa şeklinde yer alarak daha fazla index yaratmaya ve google images haricinde, google aramalarında da aynı yazılar gibi görünmesini sağlıyor.

    Diyelim ki bir yazı yazdınız. Yazınız oyun ile alakalı bir yazı olsun. Yazıyı yayınlayınca sizin yazdığınız başlık adı altında google'da sıralanır. Ve bu yazıyada bir resim eklediğini düşünelim. Kendi hostunuza eklediğiniz resminizde bu eklenti sayesinde sanki ayrı sayfa varmış gibi otomatik resim adı altında sayfa oluşturuluyor ve bu linklerde yine seo uyumlu olarak oluşturuluyor. Bu sayede bir yazı ve bir resim sayesinde aynı anda 2 adet index yollamış oluyorsunuz.

    ÖRmek olarak bu yazıda kullandığım resme tıklarsanız, boş sayfa yerine yine site içinde aynı yazı sayfası gibi resim ismi ile alakalı bir başlık göreceksiniz.

    Bu eklenti ile yapılan seolu resimleriniz oluştururken yazı bölümünde herhangibir yeni yazı veya sayfa açmaz sadece bu şekilde gösterilir. Eğer resimlerinizi yazılarınızı süslemek amaçlı kullanıyorsanız tavsiyem bu eklentiyi kurmanız.

    Sadece aktif etmeniz ve yazılara resim yğklerken doğru, google için faydalı olabilecek tarzda resim ismi ile sitenize yüklemenizdir.

    BURDAN
#09.08.2011 17:48 0 0 0
  • Uzaktan kumandalı ilk notebook: Yeni Acer Aspire Ethos.

    Aspire Ethos multimedya öğelerini ve içerikleri uzaktan rahat bir şekilde yönetmek için MediaRemote görevi gören çıkarılabilir dokunmatik fare ile tam kontrol ve ergonomiyi yeni bir boyuta taşıyor. Oryantasyon sensörü dokunmatik farenin yatay ve dikey kullanılabilmesini sağlıyor.

    Acer'ın yeni Aspire Ethos serisi havalı yeni görünümünden göz alıcı görsel deneyimine, gelişmiş ses sisteminden güçlü işlemcilerine ve üstün ergonomiklerine kadar ev eğlencesi kavramına yeni bir anlam kazandıran iz bırakacak bir tasarıma ve donanıma sahiptir. Bunlar en zorlu multimedya kullanıcılarının ve eğlence tutkunlarının bile hayallerini süsleyen özelliklerdir.

    Ethos serisi bilgisayarlar şık çerçevesiz CineCrystal™ Tam HD ve HD ekranlarda gerçek tadında olağanüstü görüntü sunuyorlar. Mükemmel multimedya deneyimi için HD grafik çözümleri ile donatılan ve tam DirectX® 11 desteği ile izleyiciyi daha çok kuşatan ve daha ayrıntılı bir deneyim sunmak için gerçekçi efektler ve gerçek gibi canlı görüntüler sunan bilgisayarlar inanılmaz oyun performansı ve üstün görüntü kalitesinin sırrını açıklıyor.

    Müthiş Ses Kalitesi
    Yeni Aspire Ethos oyun oynamak, film seyretmek veya sadece sevdiği müzikleri dinleyip neşelenmek isteyen kullanıcılarının mobil deneyimlerini gerçek anlamda unutulmaz kılmak için daha zengin ve daha çok keyif veren sesler duymaları için daha iyi ses performansı sunan gelişmiş ses sistemi ile donatılmıştır ve profesyonelce ayarlanmış Dolby® Home Theater® v4 çözümleri ev sineması tadında surround ses atmosferi oluşturmak için ses çıkışını maksimize ederek hoparlör performansından en iyi şekilde yararlanır. Aspire Ethos 8951G kullanıcılarına eşsiz bir film keyfi sunmak için düşük frekanslı efektleri destekleyen ve canlı sesler sunan Acer CineSurround teknolojisi ile donatılmış Dolby-ayarlı beş adet dâhili hoparlör ve Acer Tuba CineBass subwoofer özelliklerine sahiptir. Aspire Ethos 5951G seyirciyi bütünüyle kuşatan bir film deneyimi sunmak için True5.1-kanal surround ses çıkışı, iki dâhili stereo hoparlör ve düşük frekanslı efektleri destekleyen Acer Tuba CineBass booster özelliklerine sahiptir.

    Blu-Ray Disc™ seçeneği veya DVD optik sürücü ile şık 16:9 çerçevesiz ekranlarda film izlemenin tadını çıkarabilir veya olağanüstü sinema ihtişamı sunan en yeni HDMI® standardı ile görüntüyü büyük ekran TV'ye aktararak 1080p HD deneyimi yaşayabilirsiniz.

    noimage

    2 farklı ekran boyutuna sahip Yeni Ethos Ailesi, 48 cm (18.4") veya 39,5 cm (15.6") formatına ve Tam HD (1920×1080)[1] ya da HD (1366×768)[2] çözünürlüğe sahip ultra şık ekranlar çerçevesiz görüntü ile doğal ve etkileyici renk tonları sunar. Ekranlar sadece görüntü kalitesini ve düşük ışıkta okunabilirliği arttırmakla kalmayan aynı zamanda güç tüketimini de azaltan cıvasız arkadan aydınlatmalı LED teknolojisine sahiptir.

    İki dirhem bir çekirdek Aspire Ethos dizüstü bilgisayarlar her açıdan tarzını ortaya koyan parlak ve mat kontrastlarla beze,nmiş bütünüyle siyah bir görünüme sahiptir. Fırçalanmış alüminyum-magnezyum alaşımı kapak ince sofistike ayrıntıyı vurgulamaktadır. Bu zarif görüntüsünün altında düşük ışıkta çalışmayı kolaylaştıran etkileyici bir arkadan aydınlatmalı çiklet klavye barındırır.

    Acer Ethos serisi müzik, oyun, video, film, fotoğraf, sosyal ağ ve güç gerektiren diğer büyük uygulamalarda daha az güç tüketirken dinamik işlem gücü ve akıllı çoklu görev özellikleri sunan ikinci nesil Intel® Core™ i işlemciler kullanmaktadır.

    Yeni işlemciler ayrıca daha hızlı video düzenleme ve paylaşma, hızlandırılmış web tarama ve mükemmel oyun deneyimi için olağanüstü medya işlem gücü sunan Intel Turbo Boost 2.0 Teknolojisine sahiptir. NVIDIA GeForce GT500 serisi ayrı grafik kartı en zorlu oyuncuların bile beklentilerini karşılayan çarpıcı görüntü kalitesi sunarken USB 3.0 portu harici cihazlardan/cihazlara eskisine oranla 10 kat daha hızlı veri transferi yapar.

    Yeni Aspire Ethos'u açmadan akıllı telefonunuzu ve diğer USB aygıtları şarj edebilirsiniz. Dizüstü bilgisayarınız şarj istasyonunuz olduğundan artık güç adaptörlerini taşımanıza gerek kalmaz ve daha az yükle seyahat edebilirsiniz. Tek yapmanız gereken USB aygıtınızı mavi USB portuna takmak ve şarj etmek. Bilgisayarınızın gücünün tükenmemesini sağlamak için kapalıyken USB şarj özelliği sadece kullanıcı tanımlı pil seviyesinin üzerine çıktığında etkinleşir.

    Geniş HDD kapasitesi ile multimedya tutkunlarının ihtiyaçlarını karşılayan Aspire Ethos 8951G'de süper hızlı başlatma ve uygulama yükleme için SSD ile depolama amaçlı geniş kapasiteli bir HDD kombinasyon seçeneği bulunur. Aspire Ethos serisinde ayrıca aygıtlar arası kolay ve hızlı veri transferi yapabilmek için en yeni SDXC kart formatını da destekleyen pratik bir hepsi bir arada kart okuyucu vardır.

    Aspire Ethos ailesi son teknoloji kablosuz ve kablolu teknolojilere sahiptir: Nplify™ kablosuz teknolojisine sahip Acer SignalUp™ destekli Wi-Fi® CERTIFIED® ağ bağlantısı, Bluetooth® 3.0 (isteğe bağlı) ve Gigabit LAN. Acer Crystal Eye HD web kamera ve dâhili mikrofonu içeren Acer Video Conference çözümü dostlarınızla ve iş arkadaşlarınızla yüksek kaliteli görüntülü konferans yapmanızı sağlar.

    Yeni Acer Aspire Ethos dizüstü bilgisayarlar kaliteye ve yeniliğe önem verenlerin vazgeçilmezi olacak!!!

    **Ethos 8951G-satis fiyati 1799 usd+kdv
    **Ethos 5951G-satis fiyati 1549$+kdv
#09.08.2011 17:46 0 0 0
  • apache - mysql - php - pardus - linux - destek - yardım

    Pardus üzerinde Apache/MySQL/PHP kullanmak için yapılması gerekenler.

    $ sudo pisi update-repo
    $ sudo pisi it apache mysql_server mod_php

    Şimdi sırasıyla apache ve mysql'i başlatacağız:

    $ su
    # mysql_install_db
    # service mysql-server start
    # service apache start

    mysql-server başlatımı 2008′de şu şekilde yapılıyor

    # service mysql_server start

    Buraya kadar geldiyseniz http://localhost ile sunucunuza erişebiliyor olmalısınız.
    Eğer tüm bu hizmetlerin bilgisayar açıldığında kendiliğinden başlamasını istiyorsanız:

    service mysql-server on
    service apache on

    komutlarını vermelisiniz.
#09.08.2011 17:37 0 0 0
  • windows 7 - ubuntu - arayüz - linux arayüz - ubuntu arayüz - win7 theme


    Ubuntu'nun arayüzüne hayransınız; Windows'tan vazgeçemiyorsunuz. Gelin, Win 7′yi Ubuntu'ya çevirelim.

    Her işletim sisteminin kendinde göre bazı artıları ve eksileri mevcut. Bazıları şu anki yazılımlarla uyumluyken bazıları ise daha kararlı bir şekilde çalışabiliyor. Ubuntu gibi işletim sistemleri, yeni bir masaüstü oluşturmak amacını da güdüyor ve kendine has bir tasarım sunuyor.

    Ancak bir Windows kullanıcısıysanız ve programlarınız dolayısıyla Ubuntu'ya geçemiyorsanız, Ubuntu Skin Pack ile masaüstünüzü Ubuntu'ya benzer bir hale getirebilir, onun gibi davranmasını sağlayabilirsiniz. Sadece Windows 7′de çalışan aracı kurmaya başlamak için öncelikle bu adresten indirmeniz gerekiyor (sağ üstte 'Download File' bağlantısını bulun ve tıklayın).

    İndirme bittikten sonra dosyaya çift tıklayarak çalıştırın, tam bir Ubuntu deneyimi yaşamak için tüm seçeneklerin seçili olduğundan emin olun. Kurulum size akıcı bir işlem için bir bileşen (component) yüklemenizin gerektiğini söylediğinde bunu kabul edin. Kurulum tamamlandığında bilgisayarınızı yeniden başlatın.


    noimage

    Windows 7 için Ubuntu Skin Pack
#09.08.2011 17:36 0 0 0
  • seo - arama - google - webmaster - yardım - seo destek - seo hakkında - seo nedir


    Anchor Text - Bir web sitesinde bulunan text link. Anchor text link denmesinin nedeni ise, belirli bir kelime veya kelime grubu olarak verilmiş olmasıdır.

    Bu sayede arama motorlarında bu kelime veya kelime grubunun aranmasında ust sıralara yükselirsiniz.

    ALT text - Fareyi, bir resmin üzerine getirdiğinizde görünen metindir.

    Çapraz Link (Cross Linking) - Sitelerin link sayısını arttırmak amacıyla tercih edilen uygulama.

    Örnek olarak: A sitesi benim, arkadaşımında B sitesi olsun. Ben arkadaşımın B sitesine A sitemden link vereceğim fakat arkadaşım bana C sitesinden link verecek. Bu şekilde arama motorları karşılıksız link verildiğini düşünecek ve sitemiz için yarar sağlayacak.

    Google Bomb (Google Bombası) - Google arama sonuçları arasında yükselmek için yaptığınız SEO çalışmalarının Google tarafından anlaşılması ve size verilen cezai işlem.

    Google Dance - Google Dalgalanma (Google Dansı) - Google'ın arama motoru sıralamalarını yenilediği döneme verilen ad. Google'de her saniyede güncelleme yani dalgalanan bi sistem vardır. Google 'daki dalgalanmayı bi deniz gibi düşünürken eğer sabahları az dalgaı veya sakindir. Akşamları ise dalgalanma fazladır. Sizi bir köşeden diğer bi köşeye atabilecek kadar şiddetindedir. Fakat bu dalgalanmalarda dalgalardan önceki yerinize geri dönersiniz.

    Hidden Text (Gizli Link) - Sayfanın arka planıyla aynı renk yapıldığı için arama motoru örümcekleri/robotlarına görünen ancak site ziyaretçilerine görünmeyen yazılardır. Sayfaya içerik katmadan, ilave anahtar kelimeler eklemek için kullanılır. Çoğu arama motoru gizli yazı kullanan web sitelerini cezalandırır.

    Link Popularity (Link Popülaritesi) - Bir siteye link veren önemli sitelerin sayısıdır.

    PR - PageRank kelimesinin kısaltmasıdır.
    PageRank - Google'ın sayfa sıralama sisteminde kullandığı bir teknolojidir. Bu mantığa göre " Bir webmaster bir siteye link verdi ise o site muhakkak güzeldir. Bu mantığa göre Google'ın sitelere verdiği değere PageRank denir.

    Page Rank Güncellemesi - Google yaklaşık olarak her 3 ayda bir sitelerin PageRank değerini günceller,buna PageRank güncellemesi denir.

    Backlink - Herhangi bir web sitesinden,sahip olduğunuz web sitenize verilen link'e backlink denir.

    Sandbox - PageRank arttırma ve Google arama sonuçlarında üst sırala çıkma amacı ile girilen link değişimlerinin, alınan fazla backlink'in abartılması sonucu, Google'ın siteye verdiği cezadır.Aynı zamanda SPAM adı verilen farklı teknikler kullanan kimselere Google tarafından verilen geçici cezalardır.

    DMOZ - Dünyanın en büyük dizinidir.PageRank değeri 8 olduğu için ve Google anormal derecede önemsediği için herkes oraya eklenmek ister.Ancak DMOZ sadece kaliteli siteleri listeler.

    Robots.txt - Web sitenizin ana dizinine koyulan özel bir text dosyadır. Arama motorları sitenizi gezerken tüm sayfalarınızı tek tek ziyeret edip içeriğini depolar. Eğer sitenizde hazır olmayan sayfalar varsa yada arama motorları tarafından görünmesini istemediğiniz bölümler varsa Robots.txt dosyasına koyabilirsiniz.
#09.08.2011 17:33 0 0 0
  • twitter - microsoft - haber - teknoloji - facebook

    noimage

    Daha önce Twitter ile işbirliği için on beş milyon dolar ödeyen Google, sürpriz bir şekilde anlaşmayı devam ettirmemeye karar verdi. O tarihten sonra Google ' ın arama sonuçlarında sadece kısıtlı sayıda halka açık "tweet"e, yani anlık iletiye yer veriliyor.

    Öyleki microft twittera yolu açmış gözüküyor. Ancak yabancı basınında çıkan haberlere göre Twitter kendini bu kez daha ağırdan satmak niyetinde. Zira Microsoft'tan talep edilen rakam Google'ın ödediğinin iki katı, yani 30 milyon dolar.

    İki taraf da karlı

    Uzmanlar görüşmelerin ne şekilde sonuçlanacağı konusunda kesin konuşamıyor. Ancak olası bir uzlaşma Twitter için stratejik güçlü bir ortak, Microsoft içinse Bing üzerinden tüm anlık iletilere ulaşım sağlanması anlamına geliyor. Bu da arama motoru Google'a karşı küçük de olsa kazanılmış zafer.

    Bing hali hazırda halka açık Facebook ve Twitter iletilerini arama sonuçlarına entegre etmiş durumda. Fakat Bing henüz dünya çapındaki tüm "tweet"leri değil sadece önceden seçilmiş kullanıcıların anlık iletileri arasında arama yapabiliyor.
#09.08.2011 17:18 0 0 0
  • facebook - virüs - güvenlik - virüs temizlik- face güvenlik


    Güvenlik Şirketleri Facebook Virüsleri Hakkında Uyarıyor!

    Güvenlik yazılımı şirketi Kaspersky, internet kullanıcılarını ciddi anlamda tehdit eden iki yeni tehlikeyi duyurdu. Networm.Win32.Koobface.a ve Networm.Win32.Koobface.b olarak bilinen trojan, Facebook ve Myspace hesabınızı ele geçiriyor ve yoluna devam ediyor. Bu tehlikenin kurbanı olan kişi, hiçbir şeyin farkında olmuyor.

    Facebook Virüsü Nasıl Çalışıyor?

    Virüs bulaştığı andan itibaren, siz çevrimdışı olduğunuz anda çalışıyor ve arkadaş listenize otomatik mesaj atıyor. Buraya dikkat! Çünkü siz çevrimiçi olduğunuzda mesaj atmadığınızdan arkadaşlarınızı uyarma imkanınız da olmuyor. Virüs facebookun meşhur application kod merkezinden oluşturduğu uygulama sayfasından yayılıyor.



    noimage

    Resimde görüldüğü üzere sohbet kutunuza, çevrimiçi olduğunuz zaman "Foto" şeklinde mesaj atan virüs içeren linke tıkladığınız anda sizi aşağıdaki görüntüde bir web sayfasına yönlendiriyor. Bakınız buradaki tuzak nasıl: fotoğrafın başka bir yere kaldırıldığını ve yönlendirme linkinden öğrenilebileceği mesajı bizleri karşılıyor.


    Peki Bu Virüslerden Nasıl Korunulur?

    Kaspersky, sorunu erkenden tespit ederek gerekli güncellemeleri yapmış durumda. Kaspersky gibi diğer güvenlik yazılım şirketleri de veritabanlarına bu 2 tehlikeyi ekliyorlar. Bu gibi sorunlarla karşılaşmak istemeyen kullanıcılar, antivirüs yazılımını mutlaka güncellemeli hatta güncelleme işini günlük ve otomatik olarak gerçekleştirmeliler.


    Facebook virüsünü temizlemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

    1 - Aşağıdaki uygulamaları görev yöneticisinden kapatınız:
    fbtre6.exe
    mstre6.exe

    2 - Aşağıdaki registry kayıtlarını siliniz.:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Current Version\Run\"systray" = "c:\windows\mstre6.exe"
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Current Version\Run\"systray" = "C:\Windows\fbtre6.exe"
    HKEY_CURRENT_USER\AppEvents\Schemes\Apps\Explorer\Navigating

    3 - Aşağıdaki dosyaları siliniz.
    C:\\Windows\\fbtre6.exe
    C:\\Windows\\fmark2.dat

    Ya da daha kolay bir yol olan, Malwarebytes ile otomatik olarak temizleyebilrsiniz.
#09.08.2011 17:14 0 0 0
  • linux - destek - hatalar - linux hakkında - ubuntu - kernel

    ROCKWELL MODEM KULLANIMI......

    Elimde Rockwell chipsetli olduğu iddia edilen bir modem var. Bu modemi Windows çok rahatlıkla çalıştırabilirken Linux'ta sorun çıkıyor. Bir yerde PCI modemlerin desteklenmediğini okudum. Acaba Linux'ta bu modemimi kullanamayacak mıyım?


    Linux'ta şimdilik PCI modemlerin verimli kullanılabilme oranı oldukça düşük. Piyasadaki tüm dağıtımlar 2.2 çekirdeğini kullanıyorlar. Linus, 2.4 sürümü çekirdekle birlikte PCI modemlerin tamamının kullanılabileceği müjdesini veriyor. Şimdilik, piyasada pek fazla bulunmasa da ISA modemlerle, ya da harici modemlerle İnternet'e rahatlıkla bağlanabilirsiniz.

    Aslında Rockwell chipsetli bir PCI modeminiz varsa, ve üzerinde de jumper bulunuyorsa Linux büyük ihtimalle bu modemi tanıyacaktır. Tüm modern Linux dağıtımlarıyla birlikte gelen kppp (KDE ile) ya da gnoppp (GNOME ile) işinizi görecektir. Uzun lafın kısa bir bilgisayar alırken Linux uyumunu istiyorsanız mutlaka harici modem arayın




    MANDRAKE VE ÇÖZÜNÜRLÜK......

    Mandrake Linux'umu kurdum. Kitaplarda Control-Alt ve nümerik klavyedeki + ya da - tuşuna aynı anda basıldığı takdirde ekran çözünürlüğünün değiştirilebildiği yazıyor. Ancak çalışmıyor. Sorunum nereden kaynaklanıyor olabilir?


    Ekran çözünürlüğünü ayarlayabilmek için öncelikle o ekran çözünürlüğü altında çalışmak istediğinizi, bilgisayarınız kurulurken belirtmeniz gerekir. Mandrake Linux ile birlikte gelen Xconfigurator programı hangi çözünürlüklerde çalışacağınızı size söyler. Hangisini seçerseniz seçin, Control-Alt ile + ve - tuşları bu çözünürlükler arasında geçiş yapabilir.

    Bir küçük ayrıntıyı daha hemen belirtelim, startx ile X Window açılırken /etc/X11/XF86Config dosyasını okur. Öntanımlı olarak açılan renk derinliği 8'dir, bir başka deyişle ekranda en çok 256 renk görebilirsiniz.

    Eğer KDE ve GNOME gibi yüksek renk derinliği isteyen bir pencere yöneticisi altında çalışıyorsanız bu durum oldukça can sıkıcı olabilir. "startx -- -bpp 16" komutu ile 65536 renkte çalışmak her zaman için keyifli bir ortam yaratır.





    TÜRKÇE KDE........


    KDE altında nasıl Türkçe yazabilirim?


    Yapılması gerekenler fazla işlem almıyor.

    1. Öncelikle yazıtipinizi değiştirin. K - Settings - Desktop - Fonts menüsünden tüm yazıtiplerini ISO 8859-9 olarak ayarlayın. Ek olarak fixed yazıtipi Türkçe düzgün göstermiyor, bunu da Courier olarak düzeltin.

    2. xmodmap /usr/X11R6/lib/X11/etc/

    xmodmap.trq komutu klavyenizi Türkçe hale getirir. Bunu açılışta da kullanmak için kikbd paketini deneyebilirsiniz. kikbd, Windows'takine benzer şekilde sistem açılırken ekranın sağ alt köşesine istediğiniz klavye düzenlerini yerleştirir ve belirli tuş kombinasyonlarında birinden diğerine geçmenizi sağlar.

    3. kvt programında (X altında Linux terminali) "Options" bölümünde "Fonts" menüsüne girin. Font bilgisi için Courier, 12 punto, ISO8859-9 bilgilerini verin. "Save Options" ile bilgileri kaydedin.

    Ancak bunları yapabilmek için sisteminizin Mandrake ya da Red Hat olması gerekiyor. Bir başka önemli nokta da kurulum sırasında mutlaka XFree86-ISO8858-9 paketlerinin tamamının seçili olması. Bu paketler hem Türkçe yazıtiplerini, hem de klavye eşlem dosyalarını (klavye haritalarını) içeriyorlar.

    REDHAT VE STAR OFFİCE........


    Red Hat kullanıyorum. Star Office paketini nereden indirebilirim ve nasıl kurabilirim?


    Star Office'i ftp.gelecek.com.tr/pub/

    staroffice adresinden indirebilirsiniz. Aynı dizinde ayrıca Türkçe yazıtipleri de yeralıyor. Her iki paketi de rpm -i --force paketadı.rpm şeklinde kurarsanız makinayı tekrar açtığınız zaman KDE menüsü altında bir Star Office menüsü açıldığını göreceksiniz.

    Buraya ilk defa tıkladığınızda Star Office sisteme kurulur, ikinci tıkladığınızda çalışır. Bu kadar basit.



    WINDOWS VE LİNUX.......


    Sistemime Linux kurmak istiyorum, ama Windows'u silmeden bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum. Bir disk üzerinde birden fazla işletim sistemi barındırabilir miyim? Eğer yapabilirsem nasıl?


    Bir disk üzerinde birden fazla işletim sistemini ekleyebilir, sistemin her açılışından bunlardan biri ile çalışmaya başlayabilirsiniz. Örnek olarak aşağıda bir makinaya ait /etc/lilo.conf bilgileri var. Sistem açılırken

    DOS/Windows ya da Linux arasında bir seçim yapabiliyorum. Genellikle Windows ve Linux içeren diskler için en az iki açılış örneği bulunur.


    boot = /dev/hda # Linux birinci disk üzerinde delay = 50 # Herhangi bir seçim yapmak için 5 saniye # izin ver..

    image = /vmlinuz # Çekirdeğimin adı /vmlinuz ve root = /dev/hda4 # /dev/hda4 altında (birinci diskin 4. bölümü)label = linux # LILO açılırken bunu ekranda "linux" olarak göster read-only # Salt okunur halde Linux'u aç (bunu değiştirmeyin)

    other = /dev/hda1 # DOS, birinci diskin ilk bölümünde yeralıyor label = dos # LILO açılırken ekranda "dos" olarak göster table = /dev/hda


    Bu dosyayı her değiştirdiğinizde yaptığınız değişikliklerin MBR'ye kayda geçmesi için "lilo" programını çalıştırmalısınız.



    LİNUX'DAN VAZ GEÇMEK.....

    Linux kurdum, ama şimdi tekrar silmek istiyorum. Açılışta bana verilen LILO: komut istemine tekrar dönmemek için ne yapmam gerekiyor?


    Temiz bir DOS disketi ile sistemi açıp fdisk /mbr yazmak yeterlidir. Bu sayede sistemin ana açılış kaydı (Master Boot Record) LILO'dan temizlenecektir. Siz de kolayca sistemi yeniden açıp doğrudan Windows'a geçebilirsiniz.
    ÇEKİRDEK DERLEMEK......

    Yeni bir çekirdek derlemek istiyorum, ama nereden başlayacağımı bilemiyorum. Yardım ederseniz sevinirim. Bu arada yeni bir çekirdek neden derlenir? Mesela yeni CD sürücümü göstermek için yeniden çekirdek derlemeye ihtiyacım var mı?


    Yeni çekirdek derlemek için aşağıdaki adımları takip edin.

    1. Çekirdeğin kaynak kodunun bulunduğu yer olan /usr/src dizinine gidin.

    2. Sıkıştırılmış ve arşivlenmiş çekirdeği açmadan önce bu dizinde linux adında bir dizin varsa bunu ayrı bir isimle değiştirin.

    3. Çekirdeği açın. İçindeki tüm dosyalar /usr/src/linux dizininden itibaren diske aktarılacaktır.

    4. /usr/src/linux dizinine gidin.

    5. make xconfig (X Windows altında derlemek için), make menuconfig (menu tabanlı ncurses kütüphanesini kullanarak derlemek için) ya da make config (doğrudan doğruya konsolda derlemek için) yazın.

    6. Karşınıza çıkan soruları yanıtlayarak yeni çekirdeğinizin konfigürasyon dosyasını oluşturun

    7. Sırayla "make dep" ve "make zImage" komutlarını verin.

    8. Makinanızın hızına göre birkaç dakika içinde derlenecek. Yeni çekirdeğinizi

    /usr/src/linux/arch/i386/boot/zImage dizininden alıp /boot veya / dizini altına yeni bir isimle (örneğin yeni-linux) yerleştirin.

    9. /etc/lilo.conf dosyasını, yeni çekirdeği görecek şekilde yeninden değiştirin.

    10. lilo yazarak MBR'nin haberi olmasını sağlayın.

    11. Makinayı tekrar açtığınızda yeni çekirdeğiniz çalışmaya başlayacaktır.

    Bir çekirdek temel bir program ve üzerine eklenebilen modüllerden oluşur. Eğer Linux üreticisi firma, ek modülleri sistemle birlikte size vermez ise (mesela ekran kartı modülü) çekirdeği yeniden derleyip bu desteği çekirdeğe gömmek ya da modül olarak derlemek zorunda kalırsınız. Genellikle modern Linux işletim sistemlerinin hepsi modüler bir yapıdadır ve fazladan çekirdek derlemeye gerek bırakmazlar.





    PROGRAMLARI KURMAK.......

    Linux altında çalıştırılacak olan bir programı kurmak için nasıl bir yöntem takip edilmeli?


    Linux programları genellikle iki yolla elinize ulaşır. Birincisi, programın kaynak koduyla birlikte (ki bu tip dosyaları açıp derlemeniz gerekir), daha yaygın olan ikinci yöntemde ise programların RPM halleri vardır, tek yapmanız gereken rpm paketini çağırıp kolayca programı kurmak olur. İlk yöntemde uygulanması gereken işlem sırasıyla kaynak kodu içeren paketi açmak (tar -zxvf programadı.tgz), açılan dizine geçmek (cd programadı) ve burada sırasıyla ./configure, make ve make install komutlarını çağırmak. Çalıştırılabilir (binary) dosyaların nereye eklendiğine dikkat edin ve bu işlemleri yapmadan önce varsa mutlaka INSTALL ya da README gibi dosyaları okuyun.

    Diğer yöntemde ise işimiz oldukça kolay, eğer dosyanın sonu .rpm ile bitiyor ise rpm -i programadı.rpm yardımıyla sisteme kurabilirsiniz. RPM paketinin içinde hangi dosyaların bulunduğunu görmek için ise rpm -qlp programadı.rpm komutunu yazın. Böylece çalıştırılabilecek komutların bir listesini alırsınız.





    WİNDOWS ÜZERİNDE LİNUX.....

    Linux'u kurabilmek için mutlaka ikinci bir disk bölümü ayarlamak gerekiyor mu? Windows üzerine kuramaz mıyız?


    Aslında PhatLinux ya da WinLinux gibi dağıtımlar bu iş için biçilmiş kaftan, diskinizi bölmeye, Windows'u silmeye gerek yok, hatta tek dosya bile silmeden, güvenle sisteme Linux kurabilirsiniz.

    Bunun için yapmanız gereken yukarıda yazdığımız adreslerden bir tanesine gitmek ve Linux'u merak eden ama bir türlü vakit bulup da dolu diskini temizleyememiş kullanıcılar için hazırlanmış dağıtımlardan bir tanesini almak. Dikkat edin, en az 130Mb'lık dosyalar var, bunları indirmek oldukça fazla zamanınızı alır, ama Linux için denemeye değer.

    HERHANGİ BİR RESMİ DÜĞME YAPMAK.....

    Merhaba, ben ufak tefek bu webmaster'lık işleri ile uğraşıyorum. Web sayfalarım güzel görünsün diye kullanmak üzere bir düğme resmi yaptım ancak ben bile beğenmedim, ben bu düğme işini beceremiyorum. Internet'te bu işi bizim için yapanların servislerin olduğunu duymuştum ama adreslerini bilmiyorum. Bu konuda bana yardımcı olur musunuz?

    ADIM 1

    Önce düğme yapmak

    istediğiniz resmi

    masaüstüne DUGME.GIF adı altında kaydedin.

    Internet'e bağlanın ve Web tarayıcınızı açın. Linklerimizi üyelerimiz görebilir İzafet üyeliği için tıklayın.. adresine bağlanın.


    ADIM 2

    Web sayfası örnek resimde de görüldüğü gibi bir diyalog kutusu şeklinde

    tasarlanmıştır. FILE menüsünden OPEN GIF komutunu çalıştırın.


    ADIM 3

    Browse düğmesine basın. Açılacak olan dosya açma diyalog kutusunu kullanarak masaüstünden

    DUGME.GIF dosyasını bulun, OPEN düğmesine basın. Dosya yolu

    diyalog kutusunun içerisine

    geldikten sonra UPLOAD IMAGE düğmesine basın.


    ADIM 4

    Örnek resimde de görüldüğü gibi GIF dosyası GIFWORKS servisine

    gönderilecek ve ekranda görüntülenecek. Şimdi EFFECTS menüsünden BUTTONIZE komutunu çalıştırın.


    ADIM 5

    Yapmış olduğunuz düğmeyi beğeniyorsanız üzerine gidip sağ fare düğmesine basın. Açılacak olan menüden SAVE PICTURE AS komutunu çalıştırın ve düğmeyi sabit diskinizde istediğiniz bir klasöre bir GIF dosyası olarak kaydedin.



    ADIM 6

    Ekranda ekstradan yeni bir küçük pencere açılacak, içerisinde

    resminizin düğme görüntüsü bulunacak. Bu diyalog kutusu içerisindeki ayarları kullanarak düğmenin yüksekliğini ayarlayabilir, gölge filan

    verebilirsiniz. Her yaptığınız değişikliğin aktif olması için diyalog

    kutusu içerisindeki REDRAW düğmesine basmanız gerekli.


    ADIM 7

    Genelde Web sayfalarında düğmelerin bir

    basılı bir de normal hali görüntülenir.

    Böylece, fare imleci düğmenin üzerine

    geldiğinde bir basılmış izlenimi verilmeye

    çalışılır. Eğer ekranda görmüş olduğunuz düğmenin basık halini görüntülemek

    istiyorsanız BEVEL DIRECTION seçeneğini DOWN yapın, tekrar REDRAW düğmesine

    basın. Düğmenin basık halini de sağ fare

    menüsünü kullanarak sabit diskinize

    kaydedebilirsiniz.

    BAŞLANGıÇ DOSYALARı.....

    DOS altındaki AUTOEXEC.BAT benzeri başlangıç dosyaları LINUX'ta nerededir?

    Linux açılırken mutlaka /etc/rc.d/rc.local dosyasını okur; bunun yanında bir kullanıcı sisteme girerken /etc/profile dosyasını da okuyacaktır. Sisteme özgü ayarları /etc/rc.d/rc.local'dan, kullanıcılara özgü ayarları da /etc/profile dosyasından yapabilirsiniz.

    GRAFİKLER

    Herseyi kurdum ancak Sax ile X-Window grafik arayüzünü ayarlayamıyorum. startx yazınca "Server not installed" hatası alıyorum.Bu sorunu nasıl çözebilirim?

    Bazı SuSE dağıtımları, kurulum sırasında XWindow için gerekli sunucuları ve sürücüleri sisteme yerleştiremiyor. Çözüm için gerekli komutlar sırası ile şöyle:

    1. SuSE Linux CD'sini CD sürücüye koyun. root kullanıcısı ile komut satırından aşağıdaki komutları çalıştırın.

    # mount /cdrom

    # cd /cdrom/suse/

    Böylece SuSE CD'sine geçmiş bulunuyorsunuz. Kartınız TNT, TNT2, Savage ya da Voodoo dışındaki yeni 3-D kartlardansa, yahut eski sayılabilecek S3 VIRGE, S3 trio 3D ise bu komutları verin:

    # cd xsrv2

    # rpm -ih xsvga.rpm

    Bunlar bittikten sonra tekrar Sax'ı

    # sax

    komutu ile ya da XF86Setup'ı

    # XF86Setup

    komutu ile çalıştırarak ayarları yeniden yapın. Her iki komut da SuSE altında grafik kartının ayarlarını yapıyor. Artık startx komutu ile grafik arayüzüne geçebilirsiniz.


    INTERNET BAĞLANTıSı.....

    Kppp ile bağlandıktan sonra 10 saniye içinde hattan düşüyorum. Neden?

    Bu sorun tamamen internet servis sağlayıcınızdaki ayarlama sorunundan kaynaklanıyor. Aşabilmek için /etc/ppp/options dosyasının içine

    lcp-max-configure 30

    satırını eklemelisiniz.

    SISTEM AYARLARı.....

    Mandrake ve Red Hat Linux kurduktan sonra sistemle ilgili ayarları nasıl yapabilirim?

    Setup komutunu girdikten sonra karşınıza çıkacak olan menüde yeralan alt menülerde X Window ayarları, zaman dilimi ayarları, ses kartı ayarları, fare ayarları, klavye ayarları ve açılışta çalışacak olan sistem servislerinin ayarları yapılabilir.


    NEDIR BU CORE......

    Sistemde arada sırada "core" isimli bir dosya oluşuyor. Bu dosya nedir? Silersem sistemime zarar verir miyim?

    O dosyanın hiç bir zararı yoktur, güvenle silebilirsiniz. core dosyası, bir program kendinden beklenmeyecek şekilde anormal bir şekilde hata yapar ve kapanırsa oluşturulur. Bu core dosyası o an programın bellekte çalışırken oluşturduğu görüntüdür. Usta programcılar core dosyasını inceleyerek programın hangi nedenlerden dolayı kilitlendiğini anlayabilirler.



    TÜRKÇE KARAKTER PROBLEMI.....

    Geçen ayki GNOME yazısını okudum. Sistemim Red Hat 6.0 ve GNOME kurulu bir halde geliyor. Ancak Türkçe karakterler bir sorunum var, ne yazabiliyorum, ne de okuyabiliyorum. Bu sorunumu nasıl düzeltebilirim?

    Öncelikle Türkçe sorununu çözebilmek için Red Hat ya da Mandrake ile birlikte gelen Türkçe yazıtiplerini sisteminize kurmuş olmanız gerekiyor. Gereken dosyalar XFree86-ISO8859-9-100dpi-fonts,

    XFree86-ISO8859-9-75dpi-fonts ve XFree86-ISO8859-9. İlk iki dosya Türkçe yazıtiplerini kurarken son dosya ise gerekli klavye haritasını yükler. Eğer Red Hat 5.2 ya da Mandrake 5.3 dağıtımı kullanıyorsanız,

    /etc/X11/XF86Config dosyasını sevdiğiniz bir metin editörünü yardımıyla açın. Aşağıdaki satırların başına,

    FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc"

    FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/75dpi"

    FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi"

    ...

    bu satırları ekleyin:

    FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/ISO8859-9/75dpi:unscaled"

    FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/ISO8859-9/100dpi:unscaled"

    FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/ISO8859-9/misc:unscaled"

    Eğer Red Hat 6.0 ya da Mandrake 6.0 kullanıyorsanız, /etc/X11/XF86Config dosyasına,

    FontPath "/usr/share/fonts/ISO8859-9/100dpi:unscaled"

    FontPath "/usr/share/fonts/ISO8859-9/75dpi:unscaled"

    FontPath "/usr/share/fonts/ISO8859-9/misc:unscaled"

    satırlarını ekleyin.

    X Window'a girin. KDE kullanıyorsanız, kvt altında Türkçe karakterleri görmek için bir terminal açın. Terminal içinden Options (Seçenekler) menüsünü seçin. Font'a (Yazıtipi) gidin ve Charset'i "iso-8859-9" olarak değiştirin. Font Family için "Courier" en iyi sonucu verecektir.

    kvt'den çıkmadan, aşağıdaki komutlardan bir tanesini yazın. Bu komut, klavye eşlem dosyasını yükleyecektir.

    Q klavye için

    xmodmap /usr/X11R6/lib/X11/etc/xmodmap.trq

    F klavye için

    xmodmap /usr/X11R6/lib/X11/etc/xmodmap.trf

    Normal klavye için (Alt-Gr tuşu yardımıyla Türkçe karakterler basılabiliyor)

    xmodmap /usr/X11R6/lib/X11/etc/xmodmap.alt

    GNOME-terminal'de Settings -> Preferences -> General -> Font -> Browse menüsüne gidin. Filter altından "iso8859-9"u işaretleyin. Font ile dilediğiniz bir yazıtipini kullanmak üzere seçin.

    Klavye düzenlerini açılışta seçmek üzere ayarlamak isterseniz, xmodmap satırlarını .xinitrc dosyası içine kopyalayın. Bu durumda X Window'a "startx" komutu yardımıyla geçmelisiniz. Eğer açılışta X Window'a düşüyorsanız, yukarıdaki xmodmap satırlarının .Xdefaults dosyasına eklenmesi gerekiyor.


    LINUX'DA DOSYA PAYLAŞıMı.....

    İşyerimizdeki NT makinalar yerine Linux kurduk. Şu anda hiç bir Windows NT makinası servis vermiyor. Web ve e-posta servislerimiz Linux üzerinde. Ancak dosya paylaşımında sorunlar yaşıyoruz. Sadece belirli bir dizini kullanıcılara paylaştırmak için smb.conf dosyasını ne şekilde yapılandırmamız gerekiyor?

    Aşağıdaki çözüm, sistemde NT olsun ya da olmasın işinizi görecektir. Kısaca "share level authentication" dediğimiz bu yöntemle, belirli bir dizini, istediğini kullanıcılara paylaştırabileceksiniz. Önce, smb.conf dosyasının [global] bölümüne aşağıdaki satırları ekleyin.

    security = share

    encrypt passwords = no

    Bu satırların normal olarak smb.conf'ta öntanımlı halde gelmesi gerekiyor. Şimdi sırada herhangi bir dizini kullanıma açmak var. Aşağıdaki örneği inceleyin.

    [web-servisi]

    path = /home/httpd/html

    usernames = main-board

    only users = true

    Yukarıda, /home/httpd/html dizinine erişebilecek olan kullanıcıları filiz ve atilim olarak tanımladık. Her iki kullanıcının da Linux tarafında tanımlı olmaları (bir başka deyişle /etc/passwd dosyasında girdilerinin bulunması) gerekiyor. Tabi /home/httpd/html dizinlerinin ayarlarının bu kullanıcılara göre olması gerektiğini belirtmemize gerek yok. Artık Linux web sunucunuza "Ağ Komşuları" penceresinden bağlanabileceksiniz. Samba sunucuya bir isim vermeyi unutmayın.
#09.08.2011 17:05 0 0 0
#09.08.2011 16:56 0 0 0
#08.08.2011 23:10 0 0 0

  • Debian stable gibi bir dağıtımı DVD veya CD den kurduysanız, synaptic program kurulumlarında sizden DVD ister, tak çıkar hem sinir bozucu hemde boş yere zaman kaybıdır.

    DVD nin önce .iso kalıbını çıkartıp sonrada sisteme dahil edelim.

    .iso imajını almak için Brasero'yu kullanabilirsiniz.
    .iso'yu hallettikten sonra "silmeyeceğiniz" bir dizin içine atın.

    Sonra /media altına bir dizin oluşturun.


    mkdir /media/iso

    Sonra .iso'muzu buraya bağlayalım.

    mount -o loop /isoya/giden/yol/xxx.iso /media/iso


    modprobe loop


    fstab'ı açın.


    gedit /etc/fstab

    aşağıdaki satırı oraya göre ayarlayın.


    /isoya/giden/yol/xxx.iso /media/iso iso9660 ro,loop,auto 0 0


    sources.list'i açalım.


    gedit /etc/apt/sources.list


    Şimdide bu satırı cd-rom altına ekleyelim (cd-dvdrom satırı açıksa # ile kapatın)
    Alıntı:
    deb file::///media/iso lenny contrib main
    final

    apt-get update

    İşlemleri root yetkileriyle yapmanız gerekecektir.
    Denemedim ama çoklu DVD kalıpları da sıralı olarak, yukarıda ki yöntemle sisteme gömülebilir.
#08.08.2011 23:00 0 0 0
  • Debian tabanlı bir dağıtım olan DoudouLinux'un 1.0 sürümü duyuruldu.

    DoudouLinux; ayrım gözetmeksizin dünya üzerindeki tüm çocuklar için, bilgisayarı basit ve keyifli kılmayı hedefliyor

    Bu sürümde; Songwrite2 müzik editörü ve oynatıcısı, Stopmotion animasyon yapma aracı, Jukebox müzik dosyası başlatıcısı ve kablosuz ağları kolaylıkla yönetebilmek için yapılandırılmış Network Manager sistemle gelen yenilikler olarak ifade ediliyor.
    GNU/Linux dünyasından çocuklara özel bir dağıtımın duyurulduğu bildirmek gurur verici.

    Çocukların erken yaşta GNU/Linux dünyasına adım atıp nimetlerinden faydalanmaları için özel olarak hazırlanmış bu dağıtımda emeği geçenleri kutluyorum

    Haberin tamamını okumak için buraya bakınız.

    Konu hakkında ayrıntılı bilgi almak ve sürüm duyurusunu okumak için buraya ve buraya bakınız.

    Ayrıca bildirmek isterim ki dağıtımın şuan için %100 Türkçe sürümü olmasada hazırlık aşamasındadır.

    Kısıtlı çevrilmiş Türkçe versiyonu buradan indirebilirsiniz.
#08.08.2011 22:56 0 0 0
  • güvenlik - güvenli mod - dosya silme -trojen - virüs - pc güvenlik

    Artık hepimiz, bilgisayarımıza silinemeyen bir zararlı bulaştığında, bilgisayarı güvenli kipte açıp tarama yapmanın gerekliliğini biliyoruz. Maalesef artık yeni nesil zararlılar bu yöntemle temizlenemeyebiliyor. Rootkit ve virtualization gibi teknolojileri kullanan karanlık taraf sakinleri, yazdıkları zararlıların güvenli kipte de temizlenememesini becerdiler.
    Peki şimdi ne yapacağız? Diski biçimlendirip, işletim sistemini yeniden kurmak mı? Tabii ki hayır.
    Aşağıdaki yöntemle, gerektiği zamanlarda bilgisayarımızı Ultimate Safe Mod yani Nihai ve ya Temel Güvenli Kip denilen mod ile açabileceğiz.
    Forumda temizlenmekte zorlanılan zararlılarla uğraşırken bu konuya sıkça başvuracağımızı düşünüyorum. aşağıdaki yöntem Castlecops forumlarında geliştirilmiştir.
    main-board.com
    1. Görev zamanlayıcıyı güvenli kip için aktive edin.

    bir .txt dosyası yaratın, açın ve aşağıdaki metni içine girip kaydedin. :
    Code:

    Windows Registry Editor Version 5.00

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\Schedule]
    @="Service"

    Dosyanın ismini task.reg olarak değiştirin. Çift tıklayarak çalıştırın, yes ve ok diyerek kaydı uygulayın.

    2. Güvenli Kipte açın

    Bilgisayarı yeniden başlatın ve açılış sırasında f8 tuşuna basın. Güvenli kip seçeneğini seçin, ve eğer istenirse yönetici girişi yapın.

    3. Gereksiz görevleri sonlandırın .

    ctrl+alt+delete e basın. İşlemler sekmesine tıklayın . İşlemlere sağ tıklayarak, işlem ağacı sonu seçeneğini seçin.

    Aşağıdakilerin dışında:

    taskmgr.exe
    explorer.exe
    svchost.exe
    lsass.exe
    services.exe
    winlogon.exe
    csrss.exe
    smss.exe
    system
    system Idle Process

    Kapanmayan ve ya yeniden açılanları yoksayın.

    4. Explorer'ı kapatın ve sistem hesabına girin .

    Saatin gösterdiği zamanı not edin . explorer'a sağ tıklayın ve işlem ağacı sonu seçeneğini seçin. (Windows Görev Yöneticisinden) Dosya> Yeni Görev(Çalıştır...) , cmd yazıp enter'a basın . komut satırına "at xx:xx /interactive cmd.exe" (tırnaksız) yazın ve enter'a basın (xx:xx not aldığınız zaman, 24 saat notasyonu artı iki dakika) . exit yazıp enter'a basın . Görev yöneticisini kapatın . Yeni komut satırı belirene kadar bekleyin.

    Bu kutudan çalışıtırılan her uygulama maksimum yetki ve maksimum etki ile en temiz ortamda çalışacaktır.


    Antizararlı yazılımlarını çalıştırmak için en ideal ortam budur. anti zararlı yazılımınızın tam yol adını not edin , komut satırına yazın ve enter a basın .
    Main-Board
    Örnek : C:\Program Files\Lavasoft\Ad-Aware SE Personal\Ad-Aware.exe
#08.08.2011 22:53 0 0 0
#08.08.2011 11:52 0 0 0