CA-CHALLENGE

CA-CHALLENGE

Üye
13.07.2007
Üsteğmen
23.964
Hakkında



  • İSİMLER (SUBSTANTİVE)
    Bundan önceki derslerimizde pek fazla gramer bilgisi gerektirmeyen ve özellikle ezber becerisine dayalı konular üzerine ön bilgiler vermiş, bazı konuları da detaylı bir şekilde incelemiştik.
    Bu dersimizde oldukça fazla dikkat gerektiren, bazı kısımlarının ezberlenmesi ve akıldan çıkartılmaması gereken bir konuya giriş yapacağız.Bu dersimizde isimler ve artikeller hakkında kısa bilgiler verip, önümüzdeki bölümde isimler konusunu ayrıntılı bir şekilde inceleyeceğiz.

    Kısaca tanımlamak gerekirse, varlıkları adlandırdığımız kelimelere isim denir.Örneğin bilgisayar, okul, oda, ev masa, rüya, Ahmet, kitap vs. kelimeleri birer isimdir.
    Türkçe'de olduğu gibi Almanca'da da isimlerin tekil-çoğul, soyut-somut,
    basit-birleşik, özel-cins gibi türleri vardır.
    Yine aynı şekilde dilimizde olduğu gibi Almanca'da da isimler cümle içerisinde değişik görevlerde bulunabilir, tekil-çoğul hallerde kullanılabilir
    veya ismin hallerine (-e hali, -i hali vs.) göre çekimlenebilirler.
    Almanca'da yaklaşık olarak 200.000-250.000 civerı isim olduğu tahmin edilmektedir. Almanca'da isimlerin baş harfleri, özel isim veya cins isim ayrımı yapmaksızın büyük harf kullanılarak yazılır.
    Yani tüm isimlerin baş harfleri büyük yazılmalıdır.Bununla beraber Almanca'da tüm cins isimlerin önünde Artikel dediğimiz (der - das - die)
    kelimelerinden birisi bulunur.(Artikeller konusu önümüzdeki bölümlerde incelenecektir.)
    Almanca'da isimlerin 3 cinsi mevcuttur.Her isim bu üç gruptan birine dahildir.
    Bunlar ;

    1-) Erkek İsimler (Eril Cins)
    2-) Dişi İsimler (Dişi Cins)
    3-) Cinsiyetsiz İsimler (Nötr Cins)

    Almanca'da genel olarak cinsiyeti erkek olan kelimelerin artikeli "der",
    cinsiyeti dişi olanların artikeli "die" , cinsiyetsiz olanların artikeli ise "das" tır.Fakat bu bilgi genelleme yapılarak verilmiştir.Bazı istisnaları mevcuttur.
    Bu sebeple yeni kelime öğrenirken, mutlaka artikeliyle beraber öğrenmeye dikkat etmeniz çok faydalı olacaktır.(Artikel konusu bir sonraki bölümde detaylı olarak incelenecektir.)
    Almanca'da "şu tür kelimeler erkek cinstir, şu tür kelimeler dişi cinstir, şu tür kelimeler de nötr cinstir" şeklinde bir genelleme yapmak mümkündür.
    Aşağıda erkek cins, dişi cins ve nötr cins kelimeler hakkında sınıflandırma
    yapılmıştır.Yapılan bu sınıflandırmanın bazı maddeleri kesin olduğu gibi, bazı maddelerinin de bir kaç küçük istisnası mevcuttur.


    1-) Cinsiyeti Erkek Olan İsimler :
    Daha önce de incelemiş olduğumuz gün, ay, mevsim isimleri, yönler ve rüzgar isimleri, cinsiyeti erkek olan tüm canlılar, para birimlerinin büyük çoğunluğu, maden isimlerinin büyük çoğunluğu ve -en,-ich,-ig,-ast harfleriyle biten isimler Erkek Cinstir.

    2-) Cinsiyeti Dişi Olan İsimler :
    Dişi canlılar, tüm sayılar, meyve, ağaç, çiçek isimleriyle ırmak, nehir isimleri ve -in,-e,-ei,-ung,-heit,-ion,-keit harfleriyle biten isimlerin büyük çoğunluğu Dişi Cinstir.

    3-) Cinsiyetsiz Olan İsimler :
    Ülke ve şehir isimlerinin büyük çoğunluğu, hem dişi hem de erkek canlılar için ortak kullanılan isimler ve canlıların yavruları, metal adları ve fiil veya sıfattan türetme tüm isimler Cinsiyetsizdir.

    Yukarıda bilgi amaçlı bir genelleme yapılmıştır.Her ne kadar yapılan bu sınflandırmanın sizler için yararlı olacağını düşünsek de öğrenilecek olan kelimelerin (yukarıdakilerden herhangi bir gruba girse dahi) artikellerine bakılmasını çok daha faydalı görüyoruz.
    Bir sonraki bölümde artikeller ve kullanım şekilleriyle ilgili bilgiler verilecektir.Çok önemli bir konu olduğundan, dikkatle izlemenizi tavsiye ediyor, başarılar diliyoruz.







#22.06.2009 14:03 1 0 0
  • polis akademisi giriş şartları - polis akademisine kayıt şartları

    Polis Akademisi Giriş Koşulları
    01- Sosyal Durum İle İlgili Koşullar


    01- T.C. vatandaşı olmak,
    02- Evli veya nikahsız yaşamakta olmamak,
    03- Herhangi bir suçtan sabıkası olmamak,
    04- Herhangi bir okuldan ahlak ve disiplin sebebi ile çıkarılmış olmamak,
    05- Hakkında herhangi bir suçtan kanuni kovuşturma bulunmamak,
    06- Kendisi ve ailesi hakkında yaptırılan kovuşturmada Emniyet Teşkilatına girmeye engel hali bulunmamak,
    07- Akademinin eğitime başladığı tarih itibari ile askerlikle ilişiği bulunmamak.


    02- Öğrenim, Yaş ve Boy İle İlgili Koşullar



    01- ÖSYS'de sayısal, sözel veya eşit ağırlık puanı olarak belirlenen puan kadar veya daha yukarı puan almak,
    02- Sınavların yapılacağı yılın 01 Ekim tarihi itibari ile 22 yaşından gün almamış olmak,
    03- Erkeklerde en az 1.67cm., bayanlarda ise en az 1.65 cm. boyunda olmak,
    04- 2330 sayılı Nakdi Tazminat Verilmesi ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamına giren şehit çocukları ile görevi sebebiyle sakatlanan veya sürekli bir hastalığı yakalanan görev malulü Emniyet Teşkilatı mensuplarının çocuklarında 2. maddede belirtilen yaş haddi iki üst yaş (24 yaş) esas alınarak belirlenir. Ayrıca 3. maddede belirtilen boy ve kilo şartı aranmaz.

    03- Sağlık İle İlgili Koşullar



    Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı Eğitim ve Öğretim Kurumlarına Alınacak Öğrencilerde Aranacak Sağlık Şartlarına Dair Yönetmelik hükümleri gereğince;

    01- Vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziksel görünüşü kusursuz olmak,
    02- Türkçe'yi kusursuz konuşmak (dilde kekemelik, pelteklik, tutukluk vb. olmamak),
    03- Duymasında en ufak bir kusur bulunmamak,
    04- Gözlerinde ihtilafsız 2 diyoptriye kadar miyop, 1 diyoptriye kadar hipermetrop bulunanlardan düzeltmeden sonra bir gözün görmemesi 7/10, diğer gözün görmemesi 9/10' ve her iki gözün görme derecesi ayrı ayrı düzeltmeden sonra 8/10'dan aşağı bulunmamak,
    05- Vücudun görünür yerlerinde tanımayı kolaylaştıran, görünümü bozan ve kısmen de olsa fonksiyonlara mani yara, yanık, cerrahi müdahale bulunmak,
    06- Tüberkülozlu, varisli, düztaban olmamak,
    07- Sevk edileceği Devlet Hastanesinde "Polis Akademisi Öğrencisi Olur" kaydını içeren sağlık kurulu raporu almak.
    Polis Koleji Giriş Koşulları

    Polis Koleji, " Bir Kısım Derslerin Öğrenimini Yabancı Dille Yapan Resmi Okulların Lise Kısmı Fen Kolları Müfredat Programı"nı aynen uygulayan İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı Parasız Yatılı ve Resmi Üniformalı Devlet Lisesidir. Yalnızca Ankara'da bulunan Polis Kolejinde 4 Yıllık eğitim süresinin ilk yılında yabancı dil ağırlık, diğer 3 yılında ise lise programı uygulanmaktadır.



    Müracaat Şekli ve İstenilen Belgeler

    Müracaat tarihleri her yıl Emniyet Genel Müdürlüğünce İl Emniyet Müdürlüklerine bildirilir ve bildirilen tarihler arasında İl Emniyet Müdürlüklerine müracaat edilir.

    Adayların müracaatı sırasında dilekçeye;
    01- Nüfus hüviyet cüzdanı aslı veya onaylı örneği,
    02- Diploma ile değiştirmek üzere çıkma yazısı,
    03- 6 adet vesikalık fotoğraf eklenir.
    Evrakını teslim eden adaylara sınav formu doldurulur ve sınav giriş kartı verilir. Posta ile müracaat kabul edilmez.



    Sosyal Durum Yönünden Aranan Şartlar

    01- Erkek ve Türk vatandaşı olmak,
    02- Herhangi bir suçtan dolayı hükümlü olmamak (taksirli suçlar hariç)
    03- Kendisi, birinci derecede hısımlar, veli veya vasisi 657 sayılı Kanunun 48. maddesinde belirtilen suçlardan ötürü takibata uğramamış olmak,
    04- Siyasi ve ideolojik mahiyetteki bir suç sebebiyle adli ve idari yönden ceza almamış olmak,
    05- Evli olmamak,
    06- Bilgi işlem birimlerinden alınan bilgiler ve zabıtaca yapılacak tahkikat sonucunda koleje kayıt kabulünde sakınca görülmemek.



    Sağlık Yönünden

    01- Kel, peltek, kekeme, düztaban olmamak, yüzde kolayca teşhise imkan sağlayacak şekilde çiçek bozuğu, çıban veya yanık bulunmamak,
    02- Vücut yapısı, "Emniyet Genel Müdürlüğüne Bağlı Eğitim ve Öğretim Kurumlarına Alınacak Öğrencilerde Aranacak Sağlık Şartlarına Dair Yönetmelik"te belirtilen sağlık şartlarına uygun olmak.



    Boy ve Kilo Yönünden

    01- Boy yönünden; 11 yaş grubu için en az 1.34 cm., 12 yaş grubu için en az 1.39 cm., 13 yaş grubu için en az 1.44 cm., 14 yaş grubu için en az 1.51cm., 15 yaş grubu için en az 1.56 cm., 16 yaş grubu için (hazırlık okuyanlar için) en az 1.60 cm. boyunda olmak,
    02- Kilo yönünden; ağırlık: boy ölçüsünün cm. olarak son iki rakamı ele alınarak bu rakamlardan 5 kg.'a kadar (5 kg. dahil) fazlalığı, 15 kg.'a kadar (15 kg. dahil), noksanlığı bulunanlar kabul edilir.
    Örneğin 1.51 cm. boyunda olan bir adayın en fazla 56 kg., en az 36 kg. olması gerekir.



    Yaş Yönünden

    01- Polis Koleji hazırlık sınıfına müracaat tarihinde 16 yaşından, hazırlık sınıfını okuyanlar için 17 yaşından gün almamış olmak.
    02- İlkokulu bitirdikten sonra hangi sebeple olursa olsun yaş düzelmesi yaptırmış olanların düzeltmeden önceki yaşları geçerli sayılır. İlkokulu bitirmeden yaptırılan yaş düzeltmelerinde. düzeltilmiş yaşa itibar edilir.



    Tahsil Yönünden Aranan Şartlar

    01- Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okulları 3 ve daha yukarı diploma notu ile bitirmiş olmak,
    02- Yurtdışına öğrenimlerini yapan Türk vatandaşlarının çocuklarından, gördükleri yabancı öğrenimlerinin Türk okulları dengi öğrenim olduğu Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış olmak,
    03- Tahsile ara vermemiş olmak,
    04- Lise ve dengi okullara devam etmemiş olmak,
    05- Yapılacak giriş sınavlarını kazanmış olmak.



    Sınavlar


    Polis Koleji Aday Tespit Sınavı
    Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Ölçme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı ile imzalanan protokol gereği, 56 sınav merkezinde Milli Eğitim Bakanlığınca gerçekleştirilecek olan sınava girmek isteyen adaylar, halen okumakta oldukları okul müdürlüklerine başvuruda bulunarak okul idaresinden alacakları, Polis Koleji Aday Tespit Sınavı Başvuru Formunu yine okumakta oldukları okul idaresinden alacakları Sınav Kılavuzuna göre dolduracaklar ve okumakta oldukları okul müdürlüklerine teslim edeceklerdir. Milli Eğitim Bakanlığınca , Polis Koleji Aday Tespit Sınavı değerlendirilerek, sonuçlar yine Milli Eğitim Bakanlığınca, adayların adreslerine posta ile gönderilecek ve internette yayınlanacaktır.

    Polis Koleji Aday Tespit Sınavında, Genel Müdürlüğümüzce belirlenecek sayı kadar başarılı olan adaylar ile Polis Koleji Aday Tespit Sınavında tam puanın, en az yarısı ve daha fazlasını alan;
    01- Emniyet teşkilatında çalışmakta iken Şehit veya Görev Malulü olanların çocukları,
    02- Mezun olduğu eğitim ve öğretim yılı içerisinde düzenlenen ulusal ve uluslararası resmi spor şampiyonalarında ilk üç dereceye giren adaylar,
    03- Çalışmakta olan veya emekli olan Emniyet Teşkilatı mensuplarının çocukları,
    Ankara'da yapılacak olan ve tarihi daha sonra Genel Müdürlüğümüzce belirlenecek,
    Polis Koleji Giriş Sınavına katılacaktır.

    Polis Koleji Giriş Sınavı:
    Genel Müdürlüğümüzce daha sonra belirlenecek tarihler arasında, Polis Koleji Müdürlüğünde üç aşamalı olarak gerçekleştirilecektir. Polis Koleji Giriş sınavının aşamaları aşağıda belirtildiği şekildedir;

    a) Mülakat Sınavı: Adayların konuşma düzgünlüğü, fiziki görünüşü, kendine güven derecesi, kavrama ve ifade kabiliyeti değerlendirilecektir.

    b) Beden Eğitimi Sınavı: Adaylar, belirlenen parkurda çeşitli beden hareketlerini içeren sınava tabi tutulacaklardır.

    c) Yazılı Sınavı: Mülakat ve beden eğitimi sınavlarında başarılı olan adayların katılacağı yazılı sınav, Polis Koleji Müdürlüğünde test usulü yapılacak ve sınav sonuçları, 24 saat içerisinde ilan edilecektir. Yazılı sınav sonucunda başarılı olan adaylar intibak eğitimlerine alınacaktır.

    Polis Kolejinde yapılacak yazılı sınavda, tam puanın yarısı ve daha fazlası puan almaları kaydı ile;
    01- Emniyet Teşkilatında çalışmakta iken Şehit veya Görev Malulü olanların çocukları,
    02- Mezun olduğu eğitim ve öğretim yılı içerisinde düzenlenen ulusal ve uluslararası resmi spor şampiyonalarında ilk üç dereceye giren adaylar, Polis Kolejine Giriş Yönetmeliğinde belirtilen oran kadar başarı sırasına göre istifade edebileceklerdir.

    Ayrıca, Polis Kolejine Giriş Yönetmeliğinde yapılacak yönetmelik değişikliğinin gerçekleşmesi halinde çalışmakta olan veya emekli olan Emniyet Teşkilatı mensuplarının çocukları da Polis Kolejinde yapılacak yazılı sınavda tam puanın yarısı ve daha fazlası puan almaları halinde belirlenen oran kadar başarı sırasına göre istifade edebileceklerdir.

    Sınavlar hakkında ayrıntılı bilgi, adayların halen okumakta oldukları okul müdürlüklerinden temin edecekleri Polis Koleji Aday Tespit Sınavı Kılavuzunda yer almaktadır.
    Polis Kolejine Giriş Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler ile ilgili gerekli yönetmelik değişikliği çalışmaları devam etmektedir.




    Polis Meslek Yüksek Okullarına Giriş Koşulları
    Başvuru ve Adaylarda Aranılacak Nitelikler

    Yüksek Okulun ön lisans seviyesindeki eğitimine; genel lise, erkek teknik öğretim, kız teknik öğretim, ticaret ve turizm öğretimine bağlı okul mezunları sınavla alınırlar.



    Başvuru Zamanı ve Şekli

    Yüksek Okula giriş sınavına başvurular, her yıl Başkanlık tarafından tespit ve ilan edilen tarihler arasında Yüksek Okul Müdürlüklerine şahsen yapılır.

    Eksik belge, posta yolu ile veya başvuru zamanı geçtikten sonra yapılan başvurular kabul edilmez.



    Başvuru

    Başvuru esnasında adaylardan:

    a) Form dilekçe,

    b) Nüfus cüzdanı fotokopisi veya noterden tasdikli örneği,

    c) Diploma veya çıkış belgesi fotokopisi veya noterden tasdikli örneği,

    d) Yazılı sınav tarihinde askerlikle ilişiği bulunmadığına dair belge,

    e) Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 5 inci ve 10 uncu maddelerinde belirtilen hususlara uygun son bir yıl içerisinde çekilmiş 6 adet vesikalık fotoğraf,

    f) İkametgah belgesi,

    g) ÖSS sonuç belgesi,

    h) Vukuatlı nüfus kayıt örneği,

    i) Kendisinin ve evli ise eşinin adli sicil belgeleri,

    j) Evli ise evlenme cüzdanı fotokopisi veya noterden tasdikli örneği, istenir.

    Fotokopisi verilen belgelerin aslı, müracaat sırasında müracaatı alan görevliye ibraz edildiğinde fotokopiler görevli tarafından "Aslı Görüldü" ibaresi ile birlikte sicil ve imza atılarak alınır.

    Ayrıca, 2330 sayılı Nakdi Tazminat Verilmesi ve Aylık Bağlanması Hakkındaki Kanun kapsamında şehit veya görev malulü olan Emniyet Teşkilatı personelinin eş ve çocuklarından şehitlik veya malullük belgesi istenir.

    Sınav giderlerini karşılamak üzere adaylardan, Akademi döner sermaye işletmesine her yıl Akademi tarafından tespit edilen miktarda ücret alınır.



    Adaylarda Aranılacak Nitelikler

    Yüksek okullara girmek isteyen adaylarda;

    a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

    b) 5 inci maddede sayılan okullardan mezun olmak,

    c) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından o yıl içinde yapılan üniversiteye giriş sınavlarında puan türlerinin en az birinden üniversitelerin yüksek okullarına girmek için yeterli asgari taban puanı almış olmak,

    d) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş geçerli olmak kaydıyla, müracaat tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış, bayan ve askerlik yapmayan erkek adaylar için 23 yaşından, askerlik hizmetini yapmış erkek adaylar için 25 yaşından gün almamış olmak,

    e) Bayanlar için 1.65 cm., erkekler için 1.67 cm'den kısa boylu olmamak ve boy ölçüsünün santimetre olarak son iki rakamı ile kilosu arasında 15 kilogramdan eksik veya fazla fark olmamak,

    f) Sağlık yönünden, Sağlık Yönetmeliğinin 6 ncı maddesinde aranılan sağlık şartlarına uygun olmak,

    g) Turistik işletme belgesi olan yerler hariç olmak üzere, daha çok suçluların barındığı veya suç işlemeye müsait yerlerde çalışmamak, genelev, birleşme yeri, randevu evi, tek başına fuhuş yapılan mesken ve bu gibi yerlerde aracılık, bekleyicilik ve benzeri bir iştigali bulunmamak; genel ahlaka aykırı oyun, temsil, film, video bant, teyp kasete, şarkı sözü ve teknolojinin gelişimi ile ortaya çıkan benzeri muzır neşriyat ve benzeri işler üzerinde çalışmaktan haklarında herhangi bir adli veya idari takibat devam ediyor olmamak veya hüküm giymemiş olmak,

    h) Taksirli suçlar hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile, Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç; kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devletin sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak veya bu suçlardan dolayı haklarında devam etmekte olan bir adli kovuşturmaya tabi olmamak,

    i) Müracaat tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya parti kollarına üye bulunmamak, daha önceden üyeliği var ise ayrıldığını belgelemek,

    j) Alkol, uyuşturucu ve psikotrop maddeler ile kumar alışkanlığı bulunmamak,

    k) Eşi hakkında; affa uğramış olsa bile, Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlar ve 4422 sayılı Çıkar Amaçlı Suç Örgütleriyle Mücadele Kanunu kapsamındaki suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç; kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devletin sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak veya bu suçlardan dolayı hakkında devam etmekte olan bir adli kovuşturmaya tabi olmamak,

    l) Kamu haklarından mahrum bulunmamak, şartları aranır.






#12.07.2008 17:54 1 0 0
  • Konu: Msn Hileleri


    _________________________________________________________________

    Msn Hileleri




    MSN MESSENGER DE ENGELLENDİNİZ Mİ?



    Araçlar Sekmesine Tıklıyoruz Daha Sonra Seçenekler i Seçiyoruz,Ondan Sonra da Gizlilik Seçiyoruz.Karşımıza İki Pencere Çıkıyor.Ekrana Önümüz Dönükken Sol Taraftaki Pencere de Sizin İzin Verilenler Listeniz Var.Orada İstediğiniz Kişinin Üzerinde Farenizin Sağ Tuşunu Tıklıyorsunuz,Eğer Sil Menüsü Etkinse Bu Kişi Sizi Engellemiş Demektir.Ama Etkin Değilse de Tam Aksidir,Engellememiştir.

    Bir İpucu Daha;

    Sizi Engellememiş,Fakat Sizi Kendi Listesinden Silip Silmediğini Nasıl Anlarsınız Onu Anlatayım.Şimdi Karşımızda İki Pencere Vardı.Onların Hemen Altında da Görüntüle Diye Bir Buton Var.Oraya Tıklıyorsunuz ve Karşınıza Başka Bir Pencere Çıkıyor.Eğer Burada O Aradaığınız Kişi Yoksa.Sizi Kişi Listesinden Silmiş Demektir.







    Hotmail'inizi 250 MB'a çıkarmanın yolu



    MSN kapalıyken Sign In a gidip normal giriş yapın

    ......sonra "option" a tıklayın...sonra soldaki "personal"ı, sonra "my profil" i

    tıklayın.

    Country:United States ........

    tate: Florida .....


    zip code: 33332 olarak değiştirip sayfadaki "update" tıklayın

    sonra da açılan sayfada ki "continue" yu tıkladığınızda "option"

    sayfasında olursunuz ve "language" seçeneğine girin ingilizce

    yapın...............

    Aşağıdaki linki açık olan hotmail sayfasındaki adres çubuğuna yapıştırın ve

    enter layin:

    http://by17fd.bay17.hotmail.msn.com/...n/Accountclose


    Daha sonra açılan sayfadaki ""close my account"" u tıklayın ve

    acilan sayfada (mavi yazılı olarak belli olan link ) Sign In

    adresine tıklayın.

    Mail adresinizi girin sizi activation sayfası karşılayacak, "activate my

    account"u seçin açılan sayfadan "I accept" i tıklayın

    Çıkan sayfada alt taraftaki ""Or sign up for FREE E-mail (with a 250

    MB storage limit and without the other features)""

    tıklayın...!!.üstündeki ""buy now"" ı tıklamayın.

    sonra acılan 3 sayfada da en altta yazan "continue" tıklayın.sonra bi daha

    continue tıklayın.


    Inbox'a geldiğinizde adresinizin 25 Mb olduğunu göreceksiniz ve en geç 30

    gün sonrada 250 mb olacak diyor gelen emailde...


    Bu arada bu işlemler neticesinde mailleriniz silinmiyor."



    MSN İÇİN İSİM YARATMAK

    Hep merak ediyorduk. Msn'de garip garip harfler yapıyorlardı (Örneğin ; ﺵ ﻆ ﻗ ﻀ;) Bunları Siz de yapabilirsiniz.

    Baslat'a basın.. Sonra Çalıstırı Seçin Ve charmap yazın.. Tamam'a basın.. Ordan Olusturun







#17.04.2008 16:17 1 0 0