Katılma nöbeti sırasında fazla ilgi göstermek, nöbetin tekrarlamasını teşvik eder. Bu nedenle; anne babanın çocuğun zarar görmeyecek bir pozisyonda olduğundan emin olduktan sonra, mümkün olduğunca kayıtsız kalması gereklidirKatılma Nöbeti
Insan yinede korkuyor ya, kayitsiz kalmak mümkünmü
evet cami projesine bagista bulunmak isteyenler olur belki
Okul cami gibi topluma faydalı olan imaretleri yapmak dinimizde büyük sevaplardan sayılmış ve sadaka-i cariyeden sayılmıştır.
Sadaka-i câriye, sürekli ecir getiren sadaka anlamına gelir. Bir hadiste sürekli ecir kaynağı olan ameller şöyle belirlenir: "İnsan öldüğü zaman amel işlemesi kesilir. Ancak üç şey bundan müstesnadır. Sadaka-i cariye, kendisinden yararlanılan ilim veya kendisine hayır dua eden salih çocuk" (Dârimi, Mukaddime, 46). Bu hadiste zikredilen sadaka-i câriye; yol, köprü, çeşme, mescid, yoksullar için aş evi, hastahane ve okul gibi hayır yerlerini kapsamına alır. İnsanlar bu gibi yerlerden yararlandığı sürece, bunları yaptıranlar, yapılmasına sebep olanlar, yol gösterenler ve destek olanlar, gerek sağlıklarında ve gerekse vefatlarından sonra ecir almaya devam ederler.
begendigine sevindim yusufsahin,
zamaninda bu bölümde böyle bir kural konulmustu.
Kendi siirlerimiz bir baslik altinda yayinlanmaliydi.
ama haklisin, böylelikle aralarda kayboluyorlar malesef...
Yüregine saglik,
Gitme demedigi icin gidince, onu özleyerek yazdigin siirler olsa gerek.
Birilerinin birilerine siir yazdiracak kadar mesgul etmesi güzel bir duygudur