Kapalı takımları açmada sıkıntı yaşıyoruz, gol bulmada sıkıntı yaşıyoruz. Çok kolay gol yiyoruz. Çok çabuk gol yiyoruz. İnşallah takım içerisinde ikilik yoktur. Yönetenler veya oynayanlar acaba bunu kendilerine hiç sormuyorlar mı?
ihanet, ıslah olmayan nankörlük ve kibir, özünün üzerine tünemiş yağcılık yalakalık, aşağılanmak, kovulmak
belki diğerlerinin şansı olabilir ama ihanet hem aldatma hem vatan hainliği olarak tarafımdan asla asla affedilmez asla kabul görmez
diğer konularda benden af dilenmesine gerek yok çünkü böyle insanlardan uzak olurum affetmek için görüşmem
eğer bir hafta boyunca yağmur yağması sebebiyle baraj kapakları açılıyorsa çayın yanında pek çok şey gider mazallah alır götürür
eğer güzel bir gün ise çayın yanında balık avı da iyi gider
tam ben böyle şakalar yaparken eşim kuru kuru çay getirdi tabi ki hemen sordum eeee söyle bakalım çayın yanında ne gider olmaz söyleyemem dedi reklama girermiş
hayat bana "keşke" dememek için hata yapmamayı, bunu başarabilmek için de dikkati, özeni , itinayı ayrıca hatasız kul olmayacağını, aynı hatanın iki kere yapılamayacağını, her güzelin kusuru olduğunu, her kusurda da ders gizli olduğunu öğretti.
Karşımda konuşan ve kendini ileri zeka seviyeli zanneden kişilerin "Anlatabildim mi" diye her cümlesinin sonuna eklemesi beni deli eder.
Eskiden algım şu şekildeydi: Anlatan beni aptal zannediyor dolayısıyla anlatabildim mi diye soruyor eğer ben hayır anlatamadın diye uyarsam şahıs benim anlamam için tekrar anlatacak.
Şimdiki algım şu şekilde: Anlatan kendisini aptal zannediyor dolayısıyla anlatabildim mi diye soruyor eğer ben hayır anlatamadın diye uyarsam şahıs kendine olan öz güveni ni tamamen yitirecek
Artık böyle durumlar ile karşılaştığım zaman hiç konuşmuyorum sadece kafamı sallıyorum neden mi bunu yapıyorum çünkü; ben kafamı emme basma tulumba gibi aşağı yukarı sallarken ne hayır ne de evet diyorum nasıl mı? Aşağı sallarken onay veriyorum olur diyorum geriye doğru kaldırırken de olumsuz diyorum onay vermiyorum ben hakikatten acayip kötüyüm ya "Anlatabildim mi"
Huzur dolu bir mahalleydi bu mahalle. Bahar geldiği zaman erik ağaçlarının çiçekleri ayrı bir mutluluk veriyordu insana. Kışın ninelerin, dedelerin kızağa binip 17'lik delikanlı gibi kaydığını söylemeden geçemeyeceğim. Şirin insanlarının nasıl da birbirlerinin yardımına koştuklarını gelip bakmayan anlayamaz bu mahallede. Çocuklarının yaramazlıkları bile değişikti. Bir gün Ali amcanın bastonunu saklar, bir gün Süheyla ninenin gözlüklerini uykudayken boyarlardı. Bu küçük afacanların şakalarıda böyle uzun uzadıya gider di ancak ne bir azar işitirlerdi ne de kulakları çekilirdi. Gerekli olan terbiye eğitimlerini Murat öğretmen verirdi, onları anneleriymiş gibi babalarıymış gibi yetiştirirdi. Tabi ki yaptıkları afacanlıklardan haberdar olup küçük cezalarla onları dosdoğru insan yapmak için didinir dururdu. Evet anlatmaya başladık ama ismini söylemeyi unuttuk, Şirinevler Mahallesiydi bu mahallenin ismi. Küçücük köhne bir sağlık ocağı vardı ama İlyas doktorun kalbi kocamandı. Murat öğretmenle bir olurlar bir okulun bir sağlık ocağının tamirat işlerini yaparlardı.
Günlerden cuma idi. Ahmet abi kasabadan daha yeni gelmişti. Mahallenin kahvehanesi önüne geldiğinde selam bile veremeden yere yığılıverdi. Hemem koşuştu ahali bir de baktılar ki
Olmesin insanlar artik...
Toprak, yeterince kana kemige doydu artik...
Kan ile sulanmasin topraklar artik...
Sulanmasin ki agaclarin dallari meyveleri, zehirli olmasin artik...
Olmesin insanlar artik...
Olene degil, oldurene degil...
Yasayana ihtiyacimiz var artik...
Solmasın çiçekler artık
Toprak, yeterince çamura döndü artık,
Fütursuzca basılmasın çiçeklere artık
Basılmasın ki güller, laleler, menekşeler mis gibi koksun artık,
Solmasın çiçekler artık
Solana değil soldurana hiç değil
Yaşayana ihtiyacımız var artık
90.1 % 59 kelime ancak klavyem biraz aşağıda kaldığından bileklerimi hiç rahat hissetmedim dolayısıyla parmaklarımı iyi kullanamadım biraz daha iyisini yapabileceğim kanısındayım
Süper Moderatörümü tebrik eder başarılarının devamını dilerim
Çıkıyorum kendine iyi bak Ay Kız uzun zamandır görüşemiyoruz
İnşallah başka zaman
Görüşmek üzere iyi geceler hoşçakal