Malzemeler:

3 pırasa
2 havuç
4 pancar
2 soğan
2 patates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
Bir tutam muskat

Tuz, karabiber

[COLOR="lemonchiffon"]Hazırlanışı:

* Pırasa, havuç, pancar, soğan ve patatesleri soyun. Havuç, pancar ve patatesleri küp küp doğrayın. Soğan ve pırasaları kıyın. Sebzeleri tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. Yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyuyla birlikte blenderden geçirin.

* Zeytinyağını tencerede ısıtıp unu ekleyin ve kavurun. Sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin. Tuz, karabiber ve muskatı ekleyip 5 dakika pişirin. Sebzeli karışımı ekleyin. 1-2 taşım kaynatıp tencereyi ocaktan indirin. Çorbayı kâselere paylaştırıp üzerine karabiber serpiştirin. Sıcak olarak servis yapın.

PANCAR
Ülkemizde yalnızca Adana ve Çanakkale'de yetiştirilen pancar, az kalorili bir sebze. Salata ve turşusunun yanı sıra çorbalara da eklenebilir. Dayanıklı bir sebze olduğu için buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 339
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 04.12.2007 00:42
paylaşımın için saol