TSL | İstanbul Bld. 0 - 3 Galatasaray | Şampiyonluğa az kaldı

Son güncelleme: 22.04.2008 01:12
  • noimage


    noimage


    Turkcell Süper Lig

    31.Hafta

    İstanbul Bld. - GalataSaray

    Tarih : 20.04.2008

    Saat :19 :00

    Yer : Atatürk Olimpiyat Stadyumu
#16.04.2008 09:02 0 0 0
  • galatasarayımıza başarılar...
#16.04.2008 15:18 0 0 0
  • insallah
#16.04.2008 17:23 0 0 0
  • noimage

    Olimpiyat Stadı'na Sarı - Kırmızı Akın Başlıyor!

    20 Nisan Pazar günü saat 19:00'da İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yapacağımız maçın biletleri, bugün (dün) Biletix tarafından satışa sunuldu. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak karşılaşmada Galatasaray taraftarına ayrılan Doğu Numaralı Tribün biletleri 40 YTL, Güney Kale Arkası Tribün biletleri ise 20 YTL'den satılıyor.

    Turkcell Süper Lig'de bitime 4 hafta kala, şampiyonluk için hayati önem taşıyan bu maçta, sahada 11 Aslan'la birlikte tribünlerde her zamanki gibi on binlerce Galatasaraylı yer alacak. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Türkiye'nin seyirci sayısı rekorlarını daha önce defalarca altüst eden Galatasaray taraftarı, bir kez daha takımımızla tek vücut olup bu muhteşem gecede başrol oynayacak!

    Şampiyonluk yolundaki bu önemli virajda, Atatürk Olimpiyat Stadı'na akan coşkun selin bir parçası olmak isteyenler, bugünden (dün) itibaren maç biletlerini Biletix kanalıyla temin edebilirler!
#17.04.2008 08:13 0 0 0
  • 16 Nisan 2008 Çarşamba İdman Raporu

    Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, Gençlerbirliği karşılaşması ertesinde çalışmalarını bu sabah Florya Metin Oktay Tesisleri sahalarında basın ve taraftara açık olarak yaptığı antrenmanla sürdürdü.

    Teknik ekibimiz Cevat Güler, Burak Dilmen ve Nezih Ali Boloğlu yönetiminde saat 11.00'den itibaren Jupp Derwall Antrenman Sahası'nda yapılan antrenman, ısınma ve açma germe egzersizleriyle başladı.

    Gençlerbirliği karşılaşmasında doksan dakika görev alan oyuncularımız maç ertesi programlarını, sahada yaptıkları rejenerasyon çalışmalarının ardından maçta gelişen çeşitli sakatlıklarının sağlık merkezinde yapılan tedavisi ve terapi seanslarıyla tamamladılar.

    Sol kasık adalesinde oluşan ağrı nedeniyle dünkü maçı tamamlayamayan Servet Çetin'in hemen başlanan tedavisi bu sabah Metin Oktay Tesisleri Sağlık Merkezi'nde sürdürüldü. Servet ile birlikte hafif bel ağrısı şikâyeti olan Mehmet Topal, sağ baldırında ağrısı olan Volkan Yaman, maçta sağ ayak bileğine aldığı bir darbeye bağlı ağrı ve ödem gelişen Hakan Şükür ve sol uyluk arka adalesinde ağrısı olan Okan Buruk da bugün sağlık ekibimiz tarafından tedavi edildiler ve dinlendirildiler.

    Antrenmanın ana bölümünde ise diğer oyuncularla gruplar halinde kalecilerin de katıldığı çeşitli teknik çalışmalar yapıldı. Orkun bu antrenmanın tümüne takımla birlikte katıldı.

    Antrenman soğuma ve açma germe çalışmalarıyla tamamlandı ve oyuncular öğle yemeği için merkez binamıza geçtiler.

    Sağlık ekibimiz Rigobert Song'un tedavilerini günde iki seansla sürdürüyor. Tedavisinden sonra Song fizyoterapistlerimiz eşliğinde salon ve sahada özel çalışmalar yaptı.

    Çift taraflı kasık fıtığı şikâyetleri olmasına karşın antrenmanlara katılan ve Gençlerbirliği maçı kadrosunda bulunan Hasan Şaş bugün Acıbadem Hastanesi'nde ayrıntılı tetkiklerden geçirilecek.

    Serkan Çalık, Tobias Linderoth, Semih Kaya ve Uğur Uçar'ın ameliyat sonrası rehabilitasyon çalışmaları da Metin Oktay Tesisleri sağlık merkezinde sürdürülüyor. Linderoth, Semih ve Uğur tedavilerinden sonra özel antrenman programları doğrultusunda salon ve sahada fizyoterapistlerimiz eşliğinde çalışıyorlar.

    Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, çalışmalarını 17 Nisan Perşembe ve 18 Nisan Cuma günleri saat 11.00'de basın ve taraftara kapalı olarak yapacağı antrenmanlarla sürdürecek.
#17.04.2008 08:16 0 0 0
  • bu maçta İstanbul B.B' nin mücadelesini 4 gözle izleyeceğim...

    centilmence, sakatlıksız güzel bir maç izlemek ümidiyle..
#17.04.2008 10:31 0 0 0
  • @sparky adlı üyeden alıntı:
    noimage


    noimage


    Turkcell Süper Lig

    31.Hafta

    İstanbul Bld. - GalataSaray

    Tarih : 20.04.2008

    Saat :19 :00

    Yer : Atatürk Olimpiyat Stadyumu
    Orijinali Göster...


    Bu macda stadyumda oLacagım... Yarın amca oglu 2 tane bılet almaya gıdecek :D
#17.04.2008 17:10 0 0 0
  • noimage

    Galatasaray profesyonel futbol takımı oyuncularından Arda Turan, 12-14 yaş arası oyuncuların mücadele ettiği Nike Premier Cup Türkiye Finalleri kura çekimi sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

    Arda Turan, Nike Premier Cup Türkiye Finalleri'ne katılan oyuncuların bu fırsatı iyi değerlendirmelerini gerektiğini ve bu yaşlarda yaşadıkları heyecanı bir daha bulamayacaklarını belirterek, "Bu yaşlarda oynadığınız futbol her açıdan daha masum oluyor. Çünkü işin içinde ne maddiyat var ne de profesyonellik var. Amatör bir düşünceyle, çocuk heyecanı ile futbol oynanıyor. O yüzden çok güzel heyecanlar yaşanıyor. Ben genç arkadaşlarıma bu yaşların keyfini çıkartmalarını diliyorum" dedi.

    "Her Maçı Tek Tek Düşünüyoruz"

    Arda Turan daha sonra, son dört haftasına girilen Turkcell Süper Lig hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Bitime dört hafta kala önlerindeki her maçı tek tek düşündüklerini belirten Arda, ilk olarak İstanbul Büyükşehir Belediye maçından üç puan almak istediklerin söyledi.

    Arda Turan, bu karşılaşmada takımın taraftar desteğine de ihtiyacı olduğunu vurguladı ve sözlerini şöyle sürdürdü, "Ligin bitmesine dört hafta kaldı. Artık söylenecek bir şey yok. Sahada konuşmak lazım. Bütün gücümüzle çalışıyoruz. Önümüzde ilk olarak İstanbul Büyükşehir Belediye maçı var. Her maçı tek tek düşünüyoruz. Bu hafta kazanırsak önümüzde üç tane final maçı kalacak. Tüm mücadelelerden galip ayrılmak için uğraşacağız. Galatasaray taraftarı Olimpiyat Stadı'nı dolduracaktır. Çünkü onlara çok ihtiyacımız var. Mutlaka orada olacaklardır. Son dört maç takımlarını yalnız bırakmayacaklardır. Kupadan elenmemiz bizi üzdü. İki kupayı da almak isterdik. Ama olmadı. Trabzonspor maçından sonra Gençlerbirliği karşısına çok yorgun çıkmıştık. Artık yapacak bir şey yok. Tek hedefimiz şampiyon olmak".

    Arda Turan basın mensuplarının sorusunu üzerine, Galatasaray'ın başında bir teknik direktör olmadığı şeklinde çıkan haberlerin kendilerini üzdüğünü, bu tarz söylemlerin takımın başında kendilerini çalıştıran ve taktik veren Cevat Güler ve yardımcılarına saygısızlık olduğunu ifade etti ve sözlerine şu şekilde devam etti, "Bizim başımızda bir teknik direktörümüz var. Cevat Güler ve yardımcıları ile maçlara çıkıyoruz. O yüzden teknik direktörümüzün olmadığını söylemenin haksızlık olacağını düşünüyorum. Başımızda olan insanlara saygısızlık yapmış oluruz. Biz hep beraber bütünleşme içindeyiz. Son dört hafta ne olacağı belli olmaz. Bizim başımızda bize taktik veren sistemimizi belirleyen bir kişi var. O yüzden bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Önümüzdeki sezon takımın başında kimin çıkacağı bizi çok fazla ilgilendirmiyor. O işlerle uğraşan büyüklerimiz var. Bizim işimiz çıkıp sahada futbolumuzu oynamak".

    Arda Turan, Turkcell Süper Lig'in 32. haftasında Fenerbahçe ile Ali Sami Yen Stadı'nda oynanacak derbi maçı hakında da değerlendirmede bulundu. Arda, bu karşılaşmayı kazanmak istediklerini ama İstanbul Büyükşehir Belediye maçından üç puan alamazlarsa, Fenerbahçe karşılaşmasının da öneminin kalmayacağını söyledi.

    Arda sözlerine şöyle devam etti: "Fenerbahçe ile geçtiğimiz sezon ve bu sezon Ali Sami Yen'de oynadığımız maçların etkisinin olacağını düşünmüyorum. Her maça tek tek konsantre oluyoruz. Önceliğimiz İstanbul Büyükşehir Belediye maçı. Bu maçı kazanamazsak Fenerbahçe maçının bir önemi kalmaz. Bu hafta oynayacağımız maçın ardından daha sonraki üç maça bakacağız. Tabi ki bu derbiyi taraftarımızda bizde çok kazanmak istiyoruz."
#17.04.2008 17:21 0 0 0
  • noimage

    Maça Doğru: İstanbul B.B. - Galatasaray


    Turkcell Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray, İstanbul Büyükşehir Belediye ile Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda karşılaşıyor. 20 Nisan Pazar günü, saat 19.00'da oynanacak maç öncesi iki takım hakkındaki son bilgiler, sakat ve cezalı raporu, hava durumu ve istatistikler...

    Maç Info
    Maç: Turkcell Süper Lig - 31. Hafta
    Stat: Atatürk Olimpiyat
    Tarih: 20 Nisan Pazar / 19.00
    Sakat: Serkan Çalık, Linderoth, Uğur Uçar (Galatasaray)
    Hakem: Selçuk Dereli, Muharrem Yılmaz, Mustafa Sönmez
    Hava Durumu: Maç günü İstanbul'da parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. Tahmini en yüksek sıcaklık 19, en düşük ise 12 derece.

    Canlı Yayın
    TV: Lig TV
    İnternet: www.galatasaray.org

    Galatasaray
    Sezonun bitimine 4 hafta kala averajla 2. durumda bulunan Galatasaray'ın 30 karşılaşmada topladığı puan 67. Galatasaray bu karşılaşmalarda 20 galibiyet aldı, 7 kez rakipleriyle eşitliği bozamadı ve 3 kez de sahadan mağlup ayrıldı. 30 karşılaşmada rakip filelere 53 gol gönderen Galatasaray, kendi kalesinde gördüğü 20 golle de ligin en az gol yiyen takımı unvanını koruyor.

    Galatasaray oynadığı son 5 karşılaşmada 4 galibiyet alıp 1 kez de berabere kalırken bu karşılaşmalarda 5 gol buldu. Galatasaray'ın son 5 karşılaşmada kalesinde gördüğü gol sayısı ise 1.

    Galatasaray'ın bu sezon deplasmanda topladığı 31 puan ise onu en başarılı deplasman takımı koltuğuna oturtuyor. Galatasaray Turkcell Süper Lig 2007-2008 sezonunda deplasmanda oynadığı 15 karşılaşmada 9 galibiyet aldı, 4 kez berabere kaldı ve 2 kez de mağlup oldu. 15 karşılaşmada Galatasaray'ın rakip filelere gönderdiği gol sayısı 21, kendi kalesinde gördüğü gol sayısı ise 10.

    1990 yılında kurulan ve tarihinde ilk kez bu sezon Süper Lig'de mücadele eden İstanbul Büyükşehir Belediye takımı ile Galatasaray 2. kez karşılaşıyor. Sezonun ilk yarısında Ali Sami Yen'de oynanan karşılaşma 2-2'lik eşitlikle sonuçlanmıştı. Bu karşılaşmada İstanbul Büyükşehir Belediye'nin golleri Sertan ve Vinicius'tan gelirken Galatasaray'ın gollerinin altında Hakan Balta ve Ümit Karan imzası vardı.

    Turkcell Süper Lig Son 5 Maç
    Galatasaray 1-0 Trabzonspor
    Gençlerbirliği 0-1 Galatasaray
    Galatasaray 0-0 Gaziantepspor
    Galatasaray 2-1 Denizlispor
    Ankaraspor 0-1 Galatasaray


    İstanbul Büyükşehir Belediye
    1990 yılında kurulan ve kulüp tarihinde ilk kez Süper Lig'de mücadele eden İstanbul Büyükşehir Belediye, 30 karşılaşmada topladığı 38 puanla 10. sırada yer alıyor. Büyükşehir Belediye takımı 38 puanı 10 galibiyet ve 8 beraberlikle alırken, 12 karşılaşmadan da mağlubiyetle ayrıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye'nin bu karşılaşmalarda bulduğu gol sayısı 42, kendi kalesinde gördüğü gol sayısı ise 39.

    Büyükşehir Belediye takımı bu sezon iç saha karşılaşmalarını ise İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynuyor. Burada oynadığı 15 karşılaşmada 8 galibiyet alan, 2 kez de berabere kalan Büyükşehir Belediye 5 karşılaşmadan da mağlubiyetle ayrıldı. Bu sonuçlarla iç saha puan hanesine 26 puan yazdıran lacivert turunculu takım bu karşılaşmalarda 22 gol bulurken kendi kalesinde 13 gol gördü.

    Turkcell Süper Lig'de oynadığı son 5 karşılaşmadan 3 galibiyet ve 2 mağlubiyetle ayrılan Büyükşehir Belediye, bu karşılaşmalarda 7 gol bulurken kendi kalesinde 6 gol gördü. İstanbul Büyükşehir Belediye takımında Necati Ateş 11, İbrahim Akın, Adriano ve İlyas da 5'er golle takımlarının en çok gol bulan oyuncuları. Ekrem 2370, Tjikuzu ise 2261 dakika ile Belediye takımında en çok forma giyen oyuncular olurken Efe İnanç sezon içerisinde gördüğü 13 sarı kartla Turkcell Süper Lig'in en çok sarı kart gören oyuncusu.


    Turkcell Süper Lig Son 5 Maç
    Denizlispor 2-3 İstanbul B.B.
    İstanbul B.B. 0-1 Ankaraspor
    Kayserispor 1-2 İstanbul B.B.
    İstanbul B.B. 2-1 Beşiktaş
    Kasımpaşa 1-0 İstanbul B.B.


    İstanbul Büyükşehir Belediye 2007-2008 Kadro

    Kaleciler
    Kenan Hasagiç
    Haluk Güngör
    Mehmet Ali Tunç

    Defans
    Metin Depe
    Murat Ocak
    Sancak Kaplan
    Ekrem Ekşioğlu
    Marcus Vinicius
    Mert Korkmaz
    Volkan Kocaloğlu
    Mahmut Tekdemir

    Orta saha
    Uğur Işıkal
    Efe İnanç
    Razundura Tjikuzu
    İlyas Kahraman
    Erman Kılıç
    Mahmut Tekdemir
    İlhan Şahin
    Kerim Zengin
    Rızvan Şahin
    Ünal Alpugan
    Recep Uçar
    İbrahim Akın
    Aydın Yılmaz
    Zeki Korkmaz

    Forvet
    Necati Ateş
    Gökhan Kaba
    Sertan Eser
    Adriano Nascimento
    Ali Güzeldal


#17.04.2008 17:25 0 0 0
  • Hedef 4'de 4



    +insallah istanbul maca yatarHayret yaw futbol düsüncesine bakarmisin
#17.04.2008 18:28 0 0 0
  • basarilar dilerim iyi oynayan kazansin
#18.04.2008 11:10 0 0 0
  • 19 Nisan 2008 Cumartesi İdman Raporu

    Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yarın akşam Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapacağı Turkcell Super Lig 31. hafta karşılaşması hazırlık çalışmalarını bu akşamüstü Florya Metin Oktay Tesisleri sahalarında basın ve taraftara kapalı olarak yaptığı antrenmanla tamamladı.

    Teknik ekibimiz Cevat Güler, Burak Dilmen ve Nezih Ali Boloğlu yönetiminde saat 17.15'ten itibaren Jupp Derwall Antrenman Sahası'nda yapılan son antrenman, ısınma ve açma germe egzersizleriyle başladı.

    Antrenmanın ana bölümünde oyuncularla tam sahada iki takım halinde kalecilerin de katıldığı taktik bir çalışma yapıldı. Servet Çetin, Emre Güngör ve Hasan Şaş süren tedavilerinin ardından bu antrenmanın tümüne takımla birlikte katıldılar.

    Antrenman soğuma ve açma germe çalışmalarıyla tamamlandı ve oyuncular akşam yemeği için merkez binamıza geçtiler.

    Sağlık ekibimiz Okan Buruk ve Rigobert Song'un tedavilerini de sürdürüyor. Tedavisinden sonra Song fizyoterapistlerimiz eşliğinde salon ve sahada özel çalışmalar yaptı.

    Serkan Çalık, Tobias Linderoth, Semih Kaya ve Uğur Uçar'ın ameliyat sonrası rehabilitasyon çalışmaları da Metin Oktay Tesisleri sağlık merkezinde sürdürülüyor. Linderoth, Semih ve Uğur tedavilerinden sonra özel antrenman programları doğrultusunda salon ve sahada fizyoterapistlerimiz eşliğinde çalışıyorlar.

    Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşması hazırlık çalışmalarını bu son antrenmanla tamamladı ve Metin Oktay Tesislerinde kampa girdi
#20.04.2008 10:15 0 0 0
  • Cim Bom maça hazır

    Turkcell Süper Lig'de yarın İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşacak Galatasaray, maçın hazırlıklarını tamamladı.

    Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirilen idmanda sarı-kırmızılı oyuncular, taktik ağırlıklı bir çalışma yaptı. Galatasaray'da Servet, Emre Güngör ve Hasan Şaş tedavilerinin ardından antrenmanın tümüne takımla birlikte katıldı. Sakatlıkları süren Okan Buruk ve Song'un ise tedavilerine devam edildi. Song, tedavisinin ardından fizyoterapistler eşliğinde salon ve sahada özel çalışmalar yaptı.

    Akşam gerçekleştirilen idmanla hazırlıklarını tamamlayan Galatasaraylı oyuncular, çalışmanın ardından tesislerde kampa girdi.



    Muhtemel 11'imiz

    Turkcell Süper Lig'de sezonun tamamlanmasına 4 hafta kala şampiyonluk yarışının en iddialı ekiplerinden biri olan Galatasarayımız, yarın İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yapılacak karşılaşmaya büyük önem veriyor. Lider Fenerbahçe ile birlikte 67'şer puanla son 4 haftaya giren sarı-kırmızılı ekip, bu sezon 3 büyük takıma karşı hiç maç kaybetmeyen ve ilk maçta 2-2 berabere kaldığı İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u bu kez devirmenin hesaplarını yapıyor.

    Galatasarayımız, yarınki mücadeleyi kazanıp, gelecek hafta Fenerbahçe ile yapılacak derbi maç öncesi fire vermemek istiyor.

    -SAKATLIKLAR CAN SIKIYOR-

    Sezon boyunca sakat oyuncularının fazla olmasının sıkıntısı yaşayan sarı-kırmızılı ekipte, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşması öncesi de durum değişmedi. Defansta Rigobert Song'un bu hafta da forma giyemeyeceği açıklanırken, Servet Çetin ile dünkü çalışmada sakatlanan Emre Güngör'ün durumları ise bu akşam yapılacak son antrenmanda kesinlik kazanacak.

    Galatasaray'da Okan Buruk'un da tedavisi sürerken, Servet ve Emre'nin yarınki maçta forma giyme şanslarının bulunduğu öğrenildi.

    -MUHTEMEL 11-

    Teknik direktör Karl Heinz Feldkamp'ın istifasının ardından yardımcı antrenörlerle yoluna devam Galatasaray'ın, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısına, Aykut, Sabri, Emre (Bouzid), Servet (Hakan Balta), Volkan, Ayhan, Lincoln, Mehmet Topal, Arda, Nonda ve Ümit 11'i ile çıkması bekleniyor. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak mücadeleyi hakem Selçuk Dereli yönetecek
#20.04.2008 17:37 0 0 0
  • 3' GOL! Kerim kendi kalesine yolluyor...

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin savunmada yaptığı büyük hatada Lincoln baskı yaparak topu kazandı, sağ kanattan ceza sahasına girmeden asistini yaptı... Topa Arda'dan önce müdahale etmek isteyen Kerim'in vuruşu kendi ağlarına gitti ve Galatasaray erkenden öne geçti...
#20.04.2008 18:06 0 0 0
  • yaw biz de olmasak şu Galatasaray' ı yenebilecek takım yok arkadaş :D

    haftaya acayip maç var..

    tebrik ederim Galatasaraylı arkadaşları..

    kızmayın ama haftaya samiyende yener işi bitiririz ; )
#20.04.2008 20:13 0 0 0
  • Galatasaray'ın yenmesine sevindim,malum sezon sonuna kadar şahsım adına sizdenim.
    Ama şu belediye bize gelince aslan kesildi be kardeşim
#20.04.2008 20:15 0 0 0
  • noimage

    SIRA SENDE F.BAHÇE
    27 Nisan'da Ali Sami Yen'de oynayacağımız F.Bahçe maçında tribündeki yerinizi alın
    İstanbul Bld. 0-3 G.Saray

    Turkcell Süper Lig'de 31. hafta maçında Galatasarayımız, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya geldi. Sezonun bitimine üç hafta kala adım adım şampiyonluğa koşan Aslanlar, İstanbul Büyükşehir Belediyespor engelini de 3-0'lık skorla aştı. Takımımıza galibiyeti getiren goller karşılaşmanın 3. dakikasında, Kerim Zengin (kk), 61. dakikada Lincoln ve Hakan Şükür'den geldi.
    Bu karşılaşmanın ardından Galatasarayımız, Turkcell Süper Lig'de puanını 70'e yükselterek Fenerbahçe ile zirveyi paylaştı. Zirvede iki takımın olması ise sadece 1 hafta sürecek! Fenerbahçe'nin zirve keyfini sürmesi için önünde sadece ve sadece 7 gün var! Şampiyonluk düğümünün çözüleceği maçta, Ali Sami Yen Stadı'nı tıklım tıklım doldurarak Fenerbahçe'ye asıl cehennemin nasıl olacağını gösterelim. 27 Nisan Pazar günü Ali Sami Yen'de buluşalım...


    ASLAN TEK FORVET!
    Galatasaray, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçına tek forvet Ümit Karan ile çıktı. Teknik direktör Cevat Güler, Gençlerbirliği ile hafta içinde Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan ve 1-1 biten Fortis Türkiye Kupası maçına Nonda ve Hakan Şükür ikilisiyle başlarken, Ümit'i yedek bırakmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesinde bu uygulamanın tersini yapan Güler, Ümit'i ilk 11'e alıp, Hakan Şükür ve Nonda'yı yedek soyundurdu. Volkan'ı da yedek bırakan Cevat Güler, bu oyuncunun yerine Hakan Balta'yı oynattı. Tek forvet oynayan sarı-kırmızılı ekip, orta sahada Barış, Ayhan, Mehmet Topal, Lincoln ve Arda'dan oluşan 5'li orta sahayla mücadele etti.

    TEŞEKKÜRLER KERİM...
    Olimpiyat Stadı'nı dolduran taraftarlarımız, ilk dakikadan itibaren takımımıza destrek vermeye başladı. Taraftarının da desteğini arkasına alan Aslanlar, rakip kalede baskı kurarak maçın başında bir gol bulmanın planlarını yaptı. Maçın başında Lincoln'un istekli görüntüsü, çok farklı bir karşılaşma izleyeceğimizin sinyallerini vermeye başladı... Dakikalar 3'ü gösterdiğinde Lincoln sol taraftan ceza alanına girdi yerden şık bir orta yaptı, İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu Kerim Zengin topu uzaklaştırmak isterken ters bir vuruş yaptı ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi! Golü erken bulmamız maç öncesinde 'oluşturulan' karamsar tabloyu da bir nebze olsa dağıttı. Son haftalarda hiç olmadığı kadar istekli, arzulu ve hırslı bir takım vardı Olimpiyat Stadı'nda! Özellikle orta alanın kalabalık tutulması rakip takım İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un dirençini kırdı. Orta sahada daha fazla top yapan, organize ataklar geliştiren ve kanatları oldukça etkili kullanan Galatasaray, rakibine boş alan bırakmayarak oyunu sürklase etti.

    LİNCOLN FORMUNDA
    Karşılaşmanın 15. dakikasında topa sahip olma oranlarındaki yüzde 61'e, yüzde 39'luk üstünlüğümüz sahada nasıl bir takımın olduğunu kısaca anlatıyordu aslında... Skor avantajını yakalayan takımımız, oyunun kontrolünü de eline geçirdi. Orta alanda Lincoln'ün önderliğinde organize ataklar geliştiren takımımızda, Arda'nın da devreye girmesiyle tadından yenmez bir Galatasaray seyretmeye başladık. Dakikalar 29'u gösterdiğinde, Arda'nın uzun pasında sol çaprazda kaleci Hasagiç ile karşı karşıya kalan Ümit, biraz daha düzgün bir vuruş yapsaydı aradaki farkı ikiye çıkarmamız içten bile değildi. İlk yarının kısa bir özetini yapmak gerekirse baskın oynayan ve pozisyonlara giren taraf Galatasaray, kontraataklarla beraberliği yakalamaya çalışan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un olduğunu söyleyebiliriz.

    CEVAT GÜLER'DEN TOKAT GİBİ CEVAP
    Soyunma odasına moralli giden takımımız, ikinci yarıya da etkili başladı. Özellikle Arda'nın bulunduğu sol kanadı etkili kullanan ve atak organizasyonları bu bölgeden geliştiren Galatasarayımız, önce İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u durdurdu ardından oyunu rakip kaleye yıktı. Dakikalar 48'i gösterdiğinde ikinci gole Arda ile çok yaklaştık ama bu kez olmadı! Teknik direktörümüz Cevat Güler'in İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısındaki taktik anlayışı ve oyuncu tercihleri makine düzeninde oynanan bir takım yaratmıştı. Galatasaray'ın teknik direktörsüz mücadele ettiği eleştirilerine Güler, oyuna yaptığı yerinde müdahalelerle tokat gibi bir cevap verdi adeta... Her geçen dakika daha istekli daha arzulu oynayan takımımızda Ümit Karan'ın 53. dakikada sakatlanması maçta yaşanan en kritik olaydı. Cevat Güler, sakatlanarak devam edemeyen Ümit Karan'ın yerine Hakan Şükür'ü sahaya sürdü.

    LİNCOLNNNNNNNN....
    Hakan'ın oyuna girmesiyle uzun toplarla rakip kalede gol arayan takımımız, 56. dakikada Lincoln ile gole çok yaklaştı. Ayhan'ın uzun pasında ceza sahasında topla buluşan Lincoln, sert vurdu meşin yuvarlak az farkla dışarı çıktı... Oyunun son 30 bölümünde İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da ise teknik direktör Abdulllah Avcı, takımına müdahale ederek iki forvet oyuncusunu birden sahaya sürdü. Risk alan İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında daha fazla boş alan yakalayan takımımız, aradığı golü 61. dakikada Lincoln ile buldu. Barış'ın sağ kanattan ortasına Hakan topukla Lincoln'e asist yaptı, Brezilyalı yıldızım zor pozisyonda meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve skoru 2-0'a getirdi. Kalan dakikalarda oyunu rolantiye alan ve orta sahada pas yaparak zamanı eriten takımımız, 90+2'de Hakan Şükür'ün ayağından bulduğu golle skoru 3-0'a getirdi. Karşılaşmanın son dakikalarında taraftarında da devreye girmesiyle Olimpiyat Stadı tam bir karnaval alanına döndü ve karşılaşmanın son düdüğü Selçuk Dereli'den geldi. Şampiyonluğa üç adım kaldı! 27 Nisan'da Ali Sami Yen'de buluşalım.

    BU KEZ OLMADI ABDULLAH AVCI!
    Turkcell Süper Lig'de bu sezon şu ana kadar ''3 Büyükler''e yenilmeyen tek takım olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, bugün Galatasarayımız ile yaptığı karşılaşmada da bu unvanını korumak istedi ancak başarılı olamadı. Geçen sezon İkinci Lig (A) Kategorisi'nden Turkcell Süper Lig'e çıkan turuncu-lacivertliler, ligdeki ilk sezonunda Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray karşısında aldıkları sonuçlarla dikkati çekmişti. Şu ana kadar İstanbul Büyükşehir Belediyespor, '3 Büyükler''le yaptığı 5 maçta 2 galibiyet, 3 beraberlik elde etti. Turuncu-lacivertliler 2'şer kez karşılaştığı Fenerbahçe ve Beşiktaş'a 5'er, 1 kez karşı karşıya geldiği Galatasaray'a ise 2 puan kaybı yaşattı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un üç büyükler karşısında başarılı performansına ve serisine Galatasaray son verdi.

    MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
    3. dakikada sol kanattan Volkan'dan kaptığı topla ceza sahasına giren Lincoln'ün yerden içeriye ortasında topu uzaklaştırmak isteyen Kerim, ters bir vuruşla topu ağları kendi ağlarına gönderdi. 1-0
    20. dakikada Barış'ın soldan kullandığı taç atışında ceza sahasında topu kontrol eden Arda'nın vuruşunda top defansa çarparak kornere gitti.
    30. dakikada Hakan Balta'nın pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Ümit Karan'ın vuruşunda top az farkla üstten auta gitti.
    36. dakikada Lincoln'ün topuk pasıyla topu önüne alan Ümit Karan'ın ceza sahası dışından sert vuruşunda top üsten auta çıktı.

    MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
    58. dakikada ceza sahasında topla buluşan Lincoln, müsait pozisyonda topu üstten auta gönderdi.
    61. dakikada Barış'ın pasında Hakan Şükür'ün bıraktığı topu kontrol eden Lincoln, ceza sahasına girdi. Defansın baskısı sonucu Lincoln, istediği vuruşu yapamadı, ancak kaleci Hasagiç'in büyük hatası sonucu top ağlarla buluştu. 0-2
    66. dakikada Lincoln'ün ara pasıyla ceza sahasına giren ve kaleci ile karşı karşıya kalan Hakan Şükür'ün yerden vuruşunda top kaleci Hasagiç'te kaldı.
    71. dakikada gelişen İstanbul Büyükşehir Belediyespor atağında rakiplerinden sıyrılarak sağ çaprazdan ceza sahasına giren Aydın'ın vuruşunda kaleci Aykut, topu köşeden çeldi.
    90+2'de Arda'nın pasıyla ceza sahasında kaleci ile karşı karşıya kalan Hakan Şükür, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve maçın skorunu belirledi. 0-3

    STAT: Atatürk Olimpiyat
    HAKEMLER: Selçuk Dereli, Muharrem Yılmaz, Mustafa Sönmez
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: Hasagiç, Kerim, Cesario, Volkan, Murat, Efe, Tjikuzu, İlhan (Aydın dk. 62), Erman, İbrahim Akın (Sertan dk. 60), Necati (Adriano dk. 60)
    YEDEKLER: Mehmet, Mahmut, Mert, Zeki
    TEKNİK DİREKTÖR: Abdullah Avcı
    GALATASARAY: Aykut, Sabri, Emre, Servet, Hakan Balta, Barış, Ayhan (Mehmet Güven dk. 71), Mehmet Topal, Arda, Lincoln (Volkan dk. 87), Ümit Karan (Hakan Şükür dk. 55)
    YEDEKLER: Orkun, Hasan Şaş, Bouzid, Nonda
    TEKNİK DİREKTÖR: Cevat Güler
    GOLLER: Kerim (dk. 3 kk), Lincoln (dk. 61), Hakan Şükür (dk. 90+2)
    SARI KARTLAR: Barış, Hakan Şükür, Hakan Balta (Galatasaray), Cesario, Efe (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)
#20.04.2008 22:41 0 0 0
  • Lincoln'ün 5. Golü

    noimage

    İstanbul Büyükşehir Belediye maçında takımının ikinci golünü atan Brezilyalı oyuncumuz Lincoln, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a attığıyla birlikte bu sezon 5. golüne ulaştı. Lincoln, ligde daha önce Çaykur Rizespor, Ankaragücü ve her iki yarıdaki Gençlerbirliği maçlarında gol atmıştı.

    Lincoln, attığı golde vuruşunun filelere gittiğini göremeyince, hakeme kendisine faul yapıldığını ileri sürerek itirazda bulundu. Daha sonra gol attığını anlayan futbolcu, tribünlere öpücükler göndererek sevincini yaşadı.

    Maçın son dakikasında skoru 3-0'e taşıyan Hakan Şükür de bu sezon 9. golünü filelere gönderdi.
#20.04.2008 23:00 0 0 0
  • "Kendimi riske etmedim"


    Galatasaray, Turkcell Süper Ligi'nin 31. haftasında deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 3-0 mağlup ederek, şampiyonluk yarışında önemli bir galibiyet aldı.
    Sakatlığı nedeniyle oyundan çıkmak zorunda kalan golcü futbolcu Ümit Karan, "Bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Göze gelen hoş bir futbol sergiledik. Bugün değişik bir sistemle mücadele etmiş olabiliriz, ama takımdaki bütün oyuncular bu sistemi iyi kavradı. Maçtan önce zor geçeceğini düşünüyorduk. Ama iyi oynayarak bu zorluğu aşabildik. Tek forvetle daha önceleri de oynadım. Orta sahadan destek geldiği zaman bu avantaja dönüşebiliyor. Zaman zaman yalnız kalabiliyorsun, ama bugün takımın desteği iyiydi. Buraya gelen tüm seyircilerimizin desteği sonsuzdu. Haftaya da Fenerbahçe karşısında bu anlayışı sürdüreceklerini düşünüyorum. Haftaya Fenerbahçe maçında inşallah galip geleceğiz" diye konuştu.

    Sakatlığı ile ilgili olarak ise golcü futbolcu, "Arka adalemde bir çekme oldu. Maçı yarıda bırakmak zorunda kaldım ve riske etmek istemedim. Hafta sonu Fenerbahçe ile çok önemli bir maçımız var. Yarınki kontrollerden sonra daha net bilgi verebileceğim" dedi.
    .
#21.04.2008 06:58 0 0 0