Malzemeler:
Sunger Baslangic Mayasi icin:
- 4 cay kasigi dolusu kuru tozmaya
- 1 cay kasig seker
- 1/2 su bardagi ilikta nsicakca su
- 1/2 su bardagi un
Hamuru icin:
- 3 1/2 su bardagi ekmek unu veya normal un
- 2 cay kasigi tuz
- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 bardak + 1 yemek kasigi iliktan sicakca su
Peynirli ici icin:
- 2 su bardagi kadar catalla ezilmis beyaz peynir
- 2 yumurta
- arzuya gore tuz, kirmizi biber
(butun malzemeleri karistirip hazir hale getirin)
Ustune:
1 hafif cirpilmis yumurta
Yapilisi:
Baslangic mayasi icin tozmayayi suyun icine serpip eritin.
Sekeri ilave edip sicak yerde 10 dakika kadar bekletin.
Kabarma belirtileri olunca unu ilave edip karistirin.
Yarim saat kabarmaya birakin.
Hamuru yapmak icin unu genisce bir kaba alin. Ortasini havuz gibi acip icine baslangic mayasini, tuzu ve zeytinyagini koyup hamur yapin.
15 dakika hamuru iyice yogurun. Hamurunuz once yapiskan olacaktir ancak yogurdukca yapiskanligini giderecektir.
Yogruma islemi bittikten sonra genisce kaba koyup ustunu nemli bir bez veya strecfilm (plastik wrap) ile kapatip 1 saat kadar mayalanmaya birakin.
Mayalanmis hamuru hafif unlu tezgaha alip biraz yogurduktan sonra 8 esit parcaya bolup 15-20 dakika dinlendirin.
Firininizi 500F (250C) dereceye getirip onceden isitin.
Hafif unlu tazgahta ilk sekil verdiginiz hamurdan baslayarak merdane ile orta incelikte oval sekli vererek acin. 1cm. kadar kenarlardan bosluk birakip iclerine hazirladiginiz icten surun.
Kenarlarindan icin ustune gelecek sekilde katlayip uc kisimlarini bastirip birlestirin. Yumurta sarisi surun.
Tepsinizin buyuklugune gore her tepsiye ikiser tane yerlestirip kizgin firinda 6-10 dkika arasi pisirin. (Firininizin isisi az ise daha uzun surede pisecektir.)
Pideler piserken digerlerini hazirlayip hepsini bu sekilde bitirin.
Eger pidelerinizin yumusak kalmasini istiyorsaniz genis bir tavada pisirdikce ustuste koyup kapagini kapatin.