* 3 adet orta boy patates
* 100 ml krema (1/2 kutu)
* 1/2 su bardağı süt
* 1 Türk kahvesi fincanı kaşar peynir rendesi
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı biberiye
* karabiber
* kırmızı biber
* tuz
Hazırlanışı
1. Patatesleri soyup cips kalınlığında doğrayın.
2. Süt, krema, biberiye, karabiber, tuz, rendelenmiş kaşar peynirin yarısını ve doğranmış patatesleri bir kapta iyice karıştırın.
3. Fırın kabını zeytinyağ ile yağlayıp karışımı boşaltın.
4. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında ağzı ilk yarım saat ağzı kapalı olarak daha sonra açık olarak yarım saat daha pişirin.
5. 1 saatin sonunda kaşar peynirleri ve kırmızı biberi üzerine serpip kızarana kadar pişirin.
6-7 adet patates,
1 kutu hazır krema,
kaşar peyniri,
tuz,
karabiber
HAZIRLANIŞI
Patatesler soyulup, ince dilimler halinde yuvarlak olarak doğranır. Tuzlu suda birkaç dakika haşlanır. Süzülüp borcam tepsiye dizilir. Karabiber dökülür, üzerine bir kutu hazır krema yayılır. Rendelenmiş kaşar peyniri de eklendikten sonra üzeri kızarıncaya kadar fırında pişirilir.