Fırında Cevizli Karnabahar

Son güncelleme: 15.09.2008 23:06
  • Malzemeler :

    1 ad karnabahar-
    1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir-
    1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir-
    4 diş sarımsak-
    1 su bardağı düvülmüş ceviz içi-
    1 çorba kaşığı margarin-
    150 gr krema-
    3 çorba kaşığı un-
    1 ad yumurta sarısı-
    5 dilim bayat tost ekmeği-
    tuz-karabiber.

    Yapılışı :

    Karnabaharları tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayın.Süzün.Kaşarın dörtte birini ayırıp kalanını beyaz peynirle karıştırın.Sarımsağı soyup ezin.Ekmekleri ufalayın.Sarımsak-ekmek ve cevizi mikserde karıştırın.Fırın kalıbını margarinle yağlayıp 1 kat karnabahar 1 kat peynir karışımını dizin.En üstte karnabahar kalmalı.Bir kasede yumurta sarısı -un-krema-tuz ve biberi çırpıp karnabaharın üzerine boşaltın.Onun üzerine cevizli karışımı ve onunda üstüne ayırdığımız kaşar peyniri rendesini serpin.Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.Üzeri fazla kızarırsa folyo ile kaplayabilirsiniz.Sıcak olarak servis yapın
#15.09.2008 23:06 0 0 0