Pazılı Makarnalı Omlet

Son güncelleme: 16.11.2008 18:02
  • Pazılı Makarnalı Omlet

    noimage


    Pazılı Makarnalı Omlet (6 Kişilik) tarif tarifi Malzemeler
    Yarım demet pazı yaprağı
    Yarım demet fiyonk makarna
    1 adet kuru soğan
    2 adet yumurta
    2 yemek kaşığı yoğurt
    3 yemek kaşığı tereyağı
    2 yemek kaşığı un
    1 kahve fincanı sıvı yağ
    Yeteri kadar tuz, karabiber



    Yemeğin Tarifi
    Pazı yapraklarını yıkayın. Hafif tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğuduktan sonra ekmek tahtasında ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın. 3 yemek kaşığı tereyağı ile pembe renk alana kadar kavurun. Makarnayı haşlayıp süzün.
    Bir başka kapta yumurta, yoğurt, un, tuz ve karabiber karıştırın. Haşlanmış pazıyı, makarnaları ve kavrulmuş soğanı ilave edip harmanlayın. Küçük çaplı teflon bir tavada sıvı yağı kızdırın. Üzerine karışımı boşaltıp ağzı kapalı olarak pişirin.
    Omleti alt üst ederek iki tarafını iyice kızartın. Bir kalıp halinde pişen pazılı makarnalı omleti sıcak olarak servise sunun.
#16.11.2008 13:34 0 0 0
  • abi ben iki kisilik alayim
#16.11.2008 13:44 0 0 0
  • Tamam ali hemen gönderiyorum.
#16.11.2008 14:51 0 0 0
  • ben sadece makarnasından alayım :D
#16.11.2008 15:06 0 0 0
  • Sana Yok.
#16.11.2008 15:33 0 0 0
  • : ))
#16.11.2008 18:02 0 0 0