Malzeme:
1 paket margarin
1 su b. su ve süt karışımı
2 yumurta
1 paket yaşmaya
tuz, tozşeker
alabildiği kadar un


İç harcı için:

3 soğan
250 gr. kıyma
1 tutam maydanoz
karabiber, kırmızı biber, tuz

Hazırlanışı:

Karıştırma kabına 1 su su ve süt karışımını alın.Üzerine 1 paket yaş mayayı ilave edin. 1 yumurtayı ve diğer yumurtanın sadece akını ialve edin.Üzerine 200 gr.margarin ilave edin. Hepsini karıştırın.Daha sonra üzerine alabildiği kadar un,tuz,toz şeker ilave edin.Karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru bezelere ayırın.Bezeleri elinizle açın. İç harcı için tavaya 3 adet yemeklik kesilmiş soğanı alın.Üzerine 250 gr.kıymayı ilave eip birlikte kavurun.Üzerine ince kıyılmış maydonozu,karabiber,kırmızı biber ve tuz ilave edip bir iç harç elde edin. Açtığınız bezelerin içlerine kıymalı harçtan koyup kapatın.Fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 375
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 27.11.2008 12:47
Nefis görünüyorlar,emegine saglık.