Malzemeler:
4 yumurta
1 su b. toz şeker
2 su b. un
1 p. vanilya
1 p. kabartma tozu

Kreması için:

1 su b. süt
1 su b. su
1 çay b. toz şeker
2 çorba k. un
1 çorba k. nişasta
1 pa. vanilya

Arası için:

Çilek
fındık

Üzeri için:
Çilek püresi
fındık
toz şanti



Hazırlanışı:
Karıştırma kabına 4 adet yumurtayı kırın .Üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edip mikserle çırpın.Daha sonra üzerine
2 su bardağı un,1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu ilave edin ve mikserle çırpın.Kek karışımını kek kalıbına
karışımı boşaltın.Öncde ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirin.Kreması için tencereye 1 su bardağı süt,1 su bardağı su,1 çay bardağı toz şeker,2 çorba kaşıkğı un 1 çorba kaşığı nişasta ve 1 paket vanilya ilave edip kremayı pişirin.


Pasta kekini kalıbıdan çıkartın.Keki ortadan kesin.Pastanın zeminini kuşburnu marmeladı ile ıslatın.Üzerine kremanın tamamını ilave edin.Kremanın üzerine çilek taneleri ilave edin.Üzerine parçalayıcıdan geçirilmiş olan fındığı ilave edin.Diğer pasta kekini üzerine kapatın.Tekrar marmelat ile ıslatın.Pastanın üzerini şanti ile kapatın.Patanın kenarlarına fındık taneleri serpin.Pastayı servis tabağına alın.Pastanın üzerine şanti torbasıba aldığınız şanti ile süsleyin.Pastanın üzerine çilek sosu dökün.Çilekli pastayı servis edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 330
favori
like
share
eVrENSeL Tarih: 13.12.2008 00:58
hımmmmm güzel miş mis gibi tşk paylasımın ıcın arkadasım
NaZ Tarih: 13.12.2008 00:57
Çok güzel görünüyor
SU-PERISI Tarih: 13.12.2008 00:53
paylaşımın için teşekkürler.
AYIŞIĞI Tarih: 12.12.2008 23:43
ellerine sağlık teşekkürler
COCO Tarih: 12.12.2008 23:10
Paylasima tesekkür.