Malzemeler:
4 su b.un
yarım p.yaşmaya
1 çorba k.toz şeker
1 tatlı k.tuz
1 çay b.süt
1 çay b.zeytinyağı
1 yumurta
aldığı kadar ılık su

İç harcı için:

kırma ege zeytini
domates kurusu
taze kekik
pulbiber
tuz

Üzeri için:

haşhaş

Hazırlanışı:

Karıştırma kabına unu alın. Üzerine tuz ve şekeri ekleyin. Ortasını açarak içine maya, zeytinyağı, süt ve yumurta akı ekleyerek ortadan itibaren yoğurmaya başlayın.

İç harcı için karıştırma kabına kırma zeytini, doğranmış domates kurusunu, taze kekiki, pul biber ve tuzu ekleyerek karıştırın.

Hazırlanan hamurları yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın. Daha sonra tatlı tabağı büyüklüğünde elinizle açın. Üzerine iç harçtan koyarak kese gibi kapatarak ters çevirip yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizerek üzerine yumurta sarısı sürün. Çöreklerin üzerini artı şeklinde kesin. Daha sonra haşhaş tohumu serperek 180 derecede nar gibi kızarana kadar pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 333
favori
like
share
NaZ Tarih: 20.01.2009 01:01
eminim çok güzeldir

ellerine saglik Serap
SU-PERISI Tarih: 19.01.2009 22:24
Denemek lazım eline saglık MİSS-FENER.
AYIŞIĞI Tarih: 18.01.2009 12:48
ellerine sağlık denemek lazım