Domates Kurulu Ege Çöreği

Son güncelleme: 20.01.2009 01:01
  • Malzemeler:
    4 su b.un
    yarım p.yaşmaya
    1 çorba k.toz şeker
    1 tatlı k.tuz
    1 çay b.süt
    1 çay b.zeytinyağı
    1 yumurta
    aldığı kadar ılık su

    İç harcı için:

    kırma ege zeytini
    domates kurusu
    taze kekik
    pulbiber
    tuz

    Üzeri için:

    haşhaş

    Hazırlanışı:

    Karıştırma kabına unu alın. Üzerine tuz ve şekeri ekleyin. Ortasını açarak içine maya, zeytinyağı, süt ve yumurta akı ekleyerek ortadan itibaren yoğurmaya başlayın.

    İç harcı için karıştırma kabına kırma zeytini, doğranmış domates kurusunu, taze kekiki, pul biber ve tuzu ekleyerek karıştırın.

    Hazırlanan hamurları yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın. Daha sonra tatlı tabağı büyüklüğünde elinizle açın. Üzerine iç harçtan koyarak kese gibi kapatarak ters çevirip yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizerek üzerine yumurta sarısı sürün. Çöreklerin üzerini artı şeklinde kesin. Daha sonra haşhaş tohumu serperek 180 derecede nar gibi kızarana kadar pişirin.
#16.01.2009 00:58 0 0 0
  • ellerine sağlık denemek lazım:)
#18.01.2009 12:48 0 0 0
  • Denemek lazım eline saglık MİSS-FENER.
#19.01.2009 22:24 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • eminim çok güzeldir

    ellerine saglik Serap
#20.01.2009 01:01 0 0 0