Firikli Acur Dolması

Son güncelleme: 03.05.2010 11:05
  • Firikli Acur Dolması tarifi

    noimage

    Malzemeler
    • 500 gr. yağlı kıyma,
    • 1 yemek kaşığı d. salçası,
    • 1 yemek kaşığı biber salçası,
    • 250 gr. bulgur,
    • 250 gr. firik,
    • 2 kg. acur,
    • 2 baş kuru soğan,
    • 1 baş sarımsak,
    • Kırmızıbiber, karabiber, tuz,
    • Yeteri kadar su.
    Not: Malzemeler 6 kişiliktir.

    Tarif

    Acurlar yıkanır, başları kesilir, acurun acı kısmı gidene kadar oyulur (oyulurken dile değdirilerek acısına bakılır). Oyulan acurların içine karabiber ve tuz karışımı sürülür. Bir leğen içine bulgur, firik, et, salçalar, ince doğranmış soğan ve sarımsaklar, tuz, kırmızıbiber ve karabiber konarak biraz yoğurulur. Hazırlanan bu iç, acurların içine yarısını biraz geçecek şekilde doldurulur. Önceden kesilmiş acur başları ile doldurulmuş acurların ağzı kapatılarak tencereye dizilir. Dolmanın yüzüne çıkacak kadar su konur. Suyuna bir parça tuz atılır ve ocağa konur. Kaynamaya başladığında ocak kısılır; dolma kısık ateşte pişirilir. Servise sunulur.
#26.04.2009 11:19 0 0 0
  • Bu güzel tarifiniz ve paylaşımınız için teşekkürler...
#03.05.2010 11:05 0 0 0