Eşkina Balıktaşı

Son güncelleme: 16.08.2012 00:27
  • Eşkina Balıktaşı Nasıl İçilir - Eşkina Balıktaşı Nedir - Eşkina Balıktaşının Faydaları - Eşkina Balıktaşı Yararları - Böbrek Hastalığı Eşkina TedavisiBöbrektaşı Hastalıgının Doğal Tedavisi

    Böbrek taşı tedavisinde artık doğal bir ürün.Eşkina balığının beyninden çıkan taşlar ile böbrek tedavisi daha kolay.Böbrek ağrılarında kullanılan MUSPOMENİM,XERİTAMİN vb.gibi hapların içeriğinde de bulunmaktadır.
    Cerrahi girişime gerek kalmadan,lazerle kırdırmadan,ilaç kullanmadan böbrek taşlarından kurtulabilirsiniz.Ağrısız sancısız tedaviniz mümkündür.
    Böbrek rahatsızlığı olan hastalar,BALIKTAŞINI kullandıktan sonra yaptıkları açıklamalarda agrılarından kurtulduklarını,taşların döküldüğünü ifade ediyorlar.Sevinçlerini bizlerle paylaşıyorlar.
    Bu taşı kullanmadan önce böbrek taşlarını cerrahi girişimle aldıranlar bir kaç yıl içerisinde tekrar oluştugunu bildirdiler.Balıktaşını kullandıktan sonra yıllar geçmesine ragmen böbrek taşı oluşmadığını söylüyorlar.

    noimage

    DOĞAL OLDUGU İÇİN HİÇBİR YAN ETKİSİ YOKTUR.

    KULLANIMI

    KÜÇÜK BOY TAŞLARDA BİR FİNCAN YADA BENZERİ KAP İÇİNE TAŞLAR
    KOYULUR üzerine BİR LİMON SIKILIR

    24 SAAT BEKLETİLİR İÇMEDEN ÖNCE KARIŞTIRILIP
    SADECE SUYU İÇİLİR.BÜYÜK VE ORTA BOY TAŞLAR KULLANILIRKEN HER BİR TANESİ TOZ HALİNE GETİRİLİP LİMON SIKILARAK AÇ KARINA İÇİLİR BU İŞLEM TAŞLAR BİTENE KADAR HER GÜN TEKRARLANIR.

    Böbrektaşı hastalıgında tedaviler
    EŞKİNA BALIĞI

    ASRIN ŞİFASI EŞKİNA BALIK TAŞI
    TAŞLARDAN ORNEK

    Böbrek taşı tedavisinde kullanılan
    Muspomenin,Xeritamin vb hapların
    hepsinde eşkinanın rolü vardır.
    Cerrahi girişime gerek kalmadan lazerle ve ilaçlarla
    uğraşmadan tamamen doğal olan bu ürün

    Eşkinanın 2 gözünün arasında bulunan
    iki beyaz taştır..

    DENİZDEN GELEN ŞİFA

    eşkinanın beyninde ALLAH c.c.tarafından
    var olan bu doğal taşla
    böbrek taşı böbrek agriları tedavi ediliyor
    ayrıca cocuklarda altını ıslatma problemine çare oluyor

    KULLANIMI

    BİR FİNCAN YADA BENZERİ KAP İÇİNE TAŞLAR
    KOYULUR üzerine BİR LİMON SIKILIR

    24 SAAT BEKLETİLİR İÇMEDEN ÖNCE KARIŞTIRILIP
    SADECE SUYU İÇİLİR AYNI İŞLEM

    TAŞLAR BİTENE KADAR DEVAM EDİLİR

    Önemli Not :Ağır mide rahatsızlıgı ve ameliyatı olanlar
    İÇERKEN LİMON suyuna zeytinyağı karıştırıp içecek

    DOĞAL OLDUĞU İÇİN HİÇBİR
    SAKINCASI VE YAN ETKİSİ YOKTUR

    Acil Tedavi

    Hastalar genellikle 'kolik' adı verilen ve üreter kaslarının kasılması sonucu ortaya çıkan çok şiddetli ağrı ve buna eşlik eden bulantı hissi ile Acil servislere başvururlar. Ağrının taş kaynaklı olduğundan emin olunduktan sonra ilk yapılması gereken genellikle I.V. (damardan enjeksiyon ) veya I.M.(Kalçadan enjeksiyon) yolla ilaç verilerek ağrının giderilmesi ve hastanın rahatlatılmasıdır.

    Sonrasında taşın bir obstruksiyona (tıkanmaya) neden olup olmadığı araştırılır. Enfeksiyon varlığı idrar tahlili ve kültürü ile araştırılır. Enfeksiyon şüphesi mevcutsa idrar kültür sonucu beklenmeden (genellikle birkaç günde sonuç belli olur) antibiyotik tedavisine başlanır.

    Sonrasında taşın büyüklüğü, yeri, idrar yollarının durumu ve taşın yol açabileceği olası problemler göz önüne alınarak takip programı veya aktif tedavi metodlarından hangisinin uygulanacağına karar verilir.ESWL (Vücut Dışından Taş Kırma Tedavisi) ESWL (Vücut Dışından Taş Kırma Tedavisi) - Extracorporeal Shock Wave Lithotripsy
    Günümüzde aktif tedavi gerektiren taşların yaklaşık olarak %85'i ESWL ile tedavi edilir. Klinikte ilk kez 1980 yılında uygulanmaya başlanmıştır ve üriner sistem taşlarının tedavisini dramatik olarak değiştirmiştir. ESWL öncesinde idrar yolunda tıkanma yaratan ve düşmeyen taşlar açık ameliyat gerektirirken günümüzde ESWL ile taşlar küçük parçalara ayrılmakta ve idrar yolundan atılmaktadır. ESWL girişimsel olmadığı gibi anestezi gerektirmeyen ve kişinin günlük yaşantısını etkilemeden yapılabilen bir işlemdir.
    Üreter taşları ve 2 cm e kadar olan böbrek taşlarında ilk tedavi seçeneği ESWL olarak önerilmektedir.

    ESWL Sırasında Ne Olmaktadır?
    Tedavi sırasında Litotripter (Taş Kırma Cihazı) tarafından vücudun dışında bir şok dalgası oluşturulmakta ve hastaya temas eden bir su yastığı aracılığıyla vücut içine yansıtılmaktadır.
    Taşkırma cihazının jeneratörünün kapalı ve küçük bir ortamda (hava veya su içerisinde) oluşturduğu ani enerji salınımı; yüksek enerji dalgalarına (şok dalgası) neden olmaktadır. Şok dalgasının su veya benzer yoğunluktaki (örn. insan vücut dokuları) dokuların içerisinde yayılımı ve ilerlemesi akustik Fiziği kanunlarına uygun olarak gerçekleşir. Şok dalgasının vücut içerisinde akustik dirençleri farklı dokular arasında (yumuşak doku-taş)ilerlemesi doku sınırlarında ( taşın yüzeyinde) sıkıştırma kuvvetinin doğmasına neden olur. Oluşan bu sıkıştırma kuvveti rastlanılan dokunun (idrar yolundaki taş) gerilme direncinden yüksek olması durumunda taşın ön yüzünde çatlama meydana gelir. Şok dalgasının taşın arka yüzüne geçen kısmı geri yansıyarak taşta çatlama ve kırılmaya neden olmaktadır. Şok dalgasının içinden geçtiği diğer dokulara herhangi bir zararı bulunmamaktadır.
    ESWL sırasında amaç taşı 1mm. den küçük fragmanlara ayırarak ağrısız ve sorunsuz bir şekilde idrarla atılmasını sağlamaktır.
    ESWL sırasında taş cihazın ekranında görüntülenir, odaklama yapılarak şok dalgalarının ulaşması gereken yer belirlenir ve işleme başlanır. ESWL hastanın yatışı ve anestezi almasını gerektiren bir tedavi değildir.

    Üreteroskopi

    Üreteroskopi: Üreteroskopi, ince endoskopik aletlerle idrar yolundan girilerek taşın bulunduğu yerde kırılması ve alınması yöntemidir. Küçük taşlar üreteroskopi sırasında özel basket kateterler yardımıyla çıkarılabildiği gibi daha büyük taşlar vücut içinde kırılması gerekebilir. Özellikle üreterin alt kısmında geçişe direnen taşlar için tercih edilen bir yöntemdir. İşlemin yapılması anestezi ve hastane yatışı gerektirmektedir.


    Perkütan Nefrolitotripsi: Genellikle 2.5-3cm. den büyük böbrek taşları için kullanılan tedavi yöntemidir. Operasyon sırasında vücudun yanında iğne yardımıyla böbreğin içine girilir. Böbreğe ulaşan bu yol genişletilerek böbrek içine özel optik cihazlar yerleştirilir ve taş böbrek içinde kırılarak vücut dışına çıkarılır.
    Üreteroskopi ve Perkütan Nefrolitotripsi uygulamaları ameliyat sonrasında ESWL tedavisi gerektirebilmektedir.

    Açık Cerrahi

    ESWL, üreteroskopi ve perkütan nefrolitotripsi uygulamalarının giderek yaygın olarak yapılması nedeniyle günümüzde böbrek ve üreter taşları için açık cerrahi nadiren gerekmektedir. Genellikle diğer tedavi metodlarına yanıt vermeyen ve taş büyüklüğü çok fazla olan durumlarda gerekmektedir.


    Böbrek taşı hastalığı sebepleri
    Böbrek taşı hastalığı bilinen en eski hastalıklardan biri olan böbrek taşı hastalığı, idrarda çözülemeyen ve atılamayan kristallerin bir araya gelmesiyle oluşuyor.

    Yaşamsal faaliyetlerimizin devamı için gerekli olan biokimyasal işlemlerin sonunda oluşan atık maddelerin vücuttan atılma yerlerinden biri böbrekler. Ayrıca vücut için gerekli bazı maddelerin seviyesinin ayarlanması da böbrekler tarafından yürütülüyor. Böbrek taşları, idrarda çözülemeyen ve atılamayan kristallerin bir araya gelmesiyle oluşuyor. Normalde idrarda kristal ve taş oluşumunu engelleyecek bazı kimyasal maddeler bulunuyor. Ancak bazı insanlarda bu engelleyici mekanizma tam çalışamayabiliyor. Böbrek taşları, idrardaki kristallerin üst üste birikmesi nedeniyle oluşurken, ülkemizdeki en yaygın sağlık problemlerinin başında geliyor. Kesin olarak nedeni bilinmemekle beraber sıklıkla sebep, beslenme alışkanlıkları, az sıvı alımı, genetik faktörler, bazı ilaçlar ve hastalıklar olarak sıralanabilir. Türk Böbrek Vakfı İç Hastalıkları ve Nefroloji Bilim Dalı Uzma-- nı Dr. Bilal Görçin, böbrek taşlarının oluşumunu, nedenlerini ve tedavi yöntemlerini anlattı: "Bilinen en eski hastalıklardan biridir. Toplumda görülme sıklığı yüzde 2-10 arasındadır. Bazı ırklarda daha az görülür.

    * Daha çok 20- 40 yaş arasındakilerde görülür.
    * Erkeklerde, kadınlardan 3 kat daha fazla rastlanır
    * Dağlarda, çöllerde ve tropik bölgelerde taş hastalığı riski çok daha yüksektir.
    * Taş, genellikle ırsi bir hastalıktır. Ebeveynlerde varsa, çocuklarda görülme riski yüksektir.
    * İçilen su miktarı arttıkça, taş oluşum riski azalır.
    * Oturarak büroda çalışanlarda, hareketli işlerde çalışanlara göre taş oluşumu daha sık görülür."
#28.05.2009 16:19 0 0 0
  • ben 30 yıllık balıkçıyım eşkina balık taşı ile ilgili yorumlarınızı doğru bulmuyorum.. ben 150 kişiden fazla insana eşkina balık taşı ile ilaç yaptım ve hepsinden kesin netice aldım.. ilaç yapma taktiğiniz doğru değil .. bana ulaşmak isteyen arkadaşlar mail adresim .burdan ulaşabilirsiniz..
#05.04.2012 16:33 0 0 0
  • Eşkina taşı günümüzde zor bulunan balık taşlarından biridir. Alternatif tıpta büyük gelişim doğa mucizesi bu taşlar sayesinde böbrek taşı ve kumlanmasından ebediyen kurtulabilirsiniz. Denenmiş ve test edilmiş bu taşlar sayesinde böbrek koruma diye adlandırdığımız ve ya böbrek diyeti diye adlandırdığımız temizleme ve temiz tutma işleminide yapabilirsiniz. Kullanımıda çok basittir bekletilerek limonla karıştırarak içebilirsiniz.
#16.08.2012 00:27 0 0 0