Tencerede Tavuk But Baget

Son güncelleme: 31.05.2009 10:21
  • tavuk but yemekleri

    noimage

    Malzemeler:
    6 Adet Tavuk But Baget
    8 Adet Küçük Soğan
    2 Adet Domates
    2 Adet Patates
    2 Adet Sivri Biber
    2 Adet Havuç
    3 Diş Sarımsak
    3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
    1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
    1 Çay Kaşığı Karabiber
    1 Çay Kaşığı Kimyon
    1 Çay Kaşığı Kekik
    1 Tatlı Kaşığı Tuz
    1.5 Su Bardağı Kaynar Su
    2 Yemek Kaşığı Maydanoz

    Ön Hazırlık:
    Tavuk but bagetler bir güzel yıkanacak ve süzülecek. Tercihinize uygun bagetleri, derili veya derisiz yemekte kullanabilirsiniz. Derilerini yemekte kullanmak istemezseniz, yemekte kulanacağınız yağ miktarını artırmanız gerekir. Soğanlar ve sarımsaklar soyulacak, bütün bırakılacak. Patates, havuç soyulacak küp doğranacak. Domates, kabukları soyulacak kuşbaşı doğranacak. Sivri biber, kuşbaşı doğranacak. 1.5 Su bardağı kaynar su hazırda bekletilecek. Maydanoz, ince kıyılacak.

    Maharetini Göster:
    Tabanı kalın çelik bir tencereye, 3 Yemek kaşığı zeytinyağı katılacak, ısıtılacak. Soğan, sarımsak bütün olarak katılacak. Ocak ısısı yüksek olmayacak. Düşük ısı da soğanlar, 2 dakika kavrulacak. Üzerine havuçlar ve sivri biber ilave edilecek, kavrulacak. Tencerenin orta yerinden yer açılarak, 1 Tatlı kaşığı domates salçası katılacak, yine düşük ısı da kokusu çıkıncaya kadar kavrulacak. Üzerine domatesler ilave edilecek, diriliği gidinceye kadar kavrulacak. Tencere içerisinde yer açılacak, bagetler sıralı dizilecek.
    Harç, mümkün olduğunca bagetlerin üzerine gelecek şekilde yerleştirilecek. Üzerilerine patatesler dizilecek. Karabiber, kimyon, kekik ve 1 Tatlı kaşığı tuz, 1.5 Su bardağı kaynar su katılacak, tencere kulplarından tutularak sallanacak. Bu aşamada, yemeğin tuzu karar hale getirilecek. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencerenin kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat'a bakılacak bir yere not edilecek. Tenceredeki tavuk but bagetleriniz, 50 dakika sonra servis'e hazır. Üzerine kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz. Sonrası malum.
    'Kolay Gelsin'
#31.05.2009 10:21 0 0 0