Bademli Milföy Baklavası

Son güncelleme: 24.08.2009 19:18
  • Bademli Milföy Baklavası tarifi - Bademli Milföy Baklavası yapilisi
    noimage
    Malzemeler :

    * 12 milföy hamuru
    * 2 su b. badem ve fındık tozu
    * 2 yumurta
    * Yarım limon
    * 3 çorba k. toz şeker

    Şerbeti için:

    * 3 su b. toz şeker
    * 3 su b. su

    Hazırlanışı :

    Fırın kabına 6 adet milföy hamurunu dizin. Karıştırma kabına 2 su bardağı badem ve fındık tozunu ilave edin.Üzerine 3 çorba kaşığı toz şeker ilave edin.Üzerine 2 adet yumurta akını kırın.Tüm malzemeyi karıştırın.Fırın kabındaki milföylerin
    Üzerine baklavanın iç harcını yayın. Diğer kalan 6 adet milföyü merdane ile açın ve fırın kabında baklavanın üzerini kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürün.Daha sonra baklava şeklinde kesin.Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.

    Şerbeti için ise tencereye 3 su bardağı toz şekeri alın.Üzerine 3 su bardağı su ilave edin şeker ile kaynatın.

    Bademli milföyü fırından çıkartın üzerine soğumuş olan şerbeti dökün.Şerbeti çektikten sonra servis edin.
#24.08.2009 19:18 0 0 0