BADEMLI ET SOTE

Son güncelleme: 19.03.2006 08:19
  • MALZEMELER

    500gr yağsız dana eti
    Bir su bardağı soyulmuş badem
    3 Yemek kaşığı zeytinyağı
    Bir diş sarmısak
    5 Yemek kaşığı soya sosu
    6 Yemek kaşığı beyaz şarap
    1 Tatlı kaşığı nişasta
    8 adet yeşil biber


    HAZIRLANIŞI

    Eti şerit şerit doğrayın.
    Yeşil biberleri yıkayın,uzunlamasına ince ince doğrayın.
    Bademleri ise orta irilikte kesin,yağsız tavada hafifçe kavurun.
    Kalın dipli bir tavada zeytinyağını iyice kızdırın.Etleri yağda kavurun.Biberleri ilave edip birlikte yumuşatın.Daha sonra sarmısak,soya sosu ve şarabı ilave edip 5 dakika kadar daha pişirin.Bir miktar su ile karıştırdığınız nişastayı ekleyin.
    Servis yapmadan önce bademleri katın.Dilerseniz haşlanmış pirinç ile servis yapabilirsiniz.
#17.10.2005 17:09 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler
#13.12.2005 18:48 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 16:31 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 17:19 0 0 0
  • Ellerine emeğine sağlık.
#19.03.2006 08:19 0 0 0