içindekiler



4 kivi
3 şeftali
200 ml greyfurt suyu
500 gr reçel şekeri


hazırlanışı



Kivileri soyup ikiye bölün. Ardından küp küp doğrayın.
Şeftalileri kaynar suya atıp kısa bir süre bekletin. Kabuklarını soyup ikiye bölün ve çekirdeğini çıkardıktan sonra püre haline getirin.
Tüm malzemelerin ve meyve suyunun ağırlığı birlikte 1 kg olmalı.
Şeftali püresini, kivileri ve greyfurt suyunu şekerle karıştırın. Karıştırarak şeker paketinin üzerindeki tarife göre 3-4 dakika kaynamasını bekleyin.
Tencereyi ocaktan alıp reçelin köpüğünü alın. Reçeli, sıcak suyla yıkadığınız ve kuruladığınız kavanozların içine doldurup kapaklarını kapatın.
Kavanozları ters çevirip 5 dakika kadar bir örtü veya havlunun üzerinde bekletin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 407
favori
like
share