PATLıCANLı MAKARNA

Son güncelleme: 26.02.2006 23:52
  • MALZEMELER

    3 adet orta boy patlıcan
    350 gram düdük makarna
    1/3 su bardağı un
    7 çorbakaşığı tereyağı (veya margarin)
    küçük boy mozzarella (veya dil peyniri)
    Rendelenmiş parmezan peyniri (veya eski kaşar)
    1 su bardağından biraz fazla süt
    tuz, karabiber

    4 Kişilik


    HAZIRLANIŞI

    Patlıcanları soyun, yıkayıp boylamasına dilimleyin. Bir süzgece koyup tuzladıktan sonra yarım saat kadar patlıcan acı suyunu bırakana kadar bekleyin. Mozzarella (veya dil peynirini) zar şeklinde doğrayıp biraz süzgeçte bırakın. Daha sonra patlıcanları yıkayın, kağıt havluyla kurulayın ve grillde ya da iyice kızdırılmış bir tavada kızartın.
    İki çorbakaşığından biraz fazla tereyağı ya da margarin, süt ve unla beşamel sos hazırlayın. Tuz ve biber ekleyin. Tuzlu bol suda, diri kalacak kadar haşladığınız makarnayı süzün. Beşamel sosu makarnanın üzerinde gezdirin. Üstüne, mozzarella ya da dil peynirini ve kızartıp şeritler halinde doğradığınız birkaç patlıcan dilimini koyun.
    Yağlanmış bir fırın kalıbına, sırayla bir kat patlıcan dilimi, bir kat makarna döşeyin. Makarayı koyduktan sonra üzerine rendelenmiş parmezan peyniri veya eski kaşar serpip birkaç parça tereyağı ya da margarin koyun. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar bırakın.
#18.10.2005 16:28 0 0 0
  • ellerinize sağlık teşekkürler
#28.11.2005 08:54 0 0 0
  • süpersin kardes ya ben hiç duymamıştın bir gün hazırlada yiyelim
    tabiiki bu işin sakası süpersin kardes devamını beklerim
#28.11.2005 20:19 0 0 0
  • ellerine sağlık,tarif için teşekkürler
#06.12.2005 16:19 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
#24.12.2005 14:25 0 0 0
  • Ellerinize yüreğinize sağlık.Yiyenlere Afiyet Olsun
#23.02.2006 09:17 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#26.02.2006 23:52 0 0 0