ŞEFTALILI PUNDING

Son güncelleme: 01.03.2006 11:15
  • MALZEMELER

    3 adet şeftali
    1 su bardağı süt
    3 yumurta
    1 paket vanilya
    2 çorbakaşığı un
    2/3 su bardağı pudra şekeri

    4 Kişilik


    HAZIRLANIŞI

    Şeftalileri yıkayıp soyduktan sonra mikserden geçirin. Bir kapta iki yumurtanın sarısını ve bir bütün yumurtayı tozşekerle çırpın. Köpüklü bir karışım elde edince, unu katıp tekrar çırpın. Şeftali püresini ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırdıktan sonra sıcak sütü katın.
    Karışımı, dört adet ısıya dayanıklı puding kalıbına boşaltın.
    Kapları alüminyum folyoyla kaplayın. Dört beş parmak derinliğinde bir tepsinin içine yarı yarıya gelecek biçimde kaynar su koyun. İçinde puding bulunan kaseleri tepsiye yerleştirin. 180 derecelik fırında 45 dakika pişirin. Alüminyum folyoları çıkarıp soğumaya bırakın.
    Sonra tabaklara ters yüz ettiğiniz pudingleri şeftali dilimleriyle süsleyip servis yapın.
#20.10.2005 00:19 0 0 0
  • Ellerine Saglik tesekkürler
#28.10.2005 02:54 0 0 0
  • Ellerine Saglik,
    Takif icin tesekkürler
#28.10.2005 15:29 0 0 0
  • Ellerine saglik cok tesekkurler tarif icin
#28.10.2005 21:27 0 0 0
  • bunları yaparsak çok kilo alacağa benziyoruz.saolun
#28.10.2005 22:42 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
#23.12.2005 01:13 0 0 0
  • Paylaşımın için teşekkürler.
#10.01.2006 23:37 0 0 0
  • teşekkürler elinize sağlık
#13.01.2006 16:42 0 0 0
  • Paylaşımın ve emeklerin için çok sağol
#21.02.2006 22:13 0 0 0
  • ellerine sağlık çok teşekkürler
#01.03.2006 11:15 0 0 0