Şeftalili Ördek

Son güncelleme: 03.03.2006 20:37
  • Gereçler:
    900- 1000 gramlık iki ördek yavrusu
    2 orta boy havuç
    2 orta boy soğan
    1 küçük kereviz
    1 bardak beyaz sek şarap
    1 kadeh kanyak veya brandy 3 yemek kaşığı tereyağı
    2 yemek kaşığı şeker
    1 yemek kaşığı sirke
    Tuz-biber
    500 gr şeftali kompostosu

    Yapılışı:
    1. Temizlenmiş ödekleri tereyağı, tuz ve karabiberle sıvayın. 20 dakika önceden fırını 6-7 termostata ayarlayın. Fırın kabına doğranmış soğan, havuç, kereviz ve ördekleri yerleştirin. Şarabı aynı ölçüde suyla karıştırıp içine katın ve fırında 45-60 dakika pişirin. Ördekleri çıkartıp dört parçaya bölerek servis tabağına yerleştirin.
    2. Kalan sebzeleri de suyuyla birlikte bir kaba boşaltın. Biraz daha su ekleyip 10 dakika kaynatın. Şekerle sirkeyi kaynatarak karamelize yapın. Azar azar sosa karıştırıp sonra da süzgeçten geçirin. Bu sosun içine kanyak ve şeftalileri koyup 5-6 dakika tıkırdatın.
    3. Şeftalileri ördeklerin üzerine ve yanlarına yerleştirin. Sosun içine kalan tereyağını katın ve sosiyere boşaltıp ördekle birlikte servis yapın.
#02.01.2005 19:19 0 0 0
  • Tesekürler.
#06.01.2005 20:12 0 0 0
  • şeftalili ördek...! ellerine sağlık arkadaşım...
#06.01.2005 20:15 0 0 0
  • ılgınc hıc aklıma gelmezdı
#07.01.2005 10:35 0 0 0
  • Teşekkürler ellerine sağlık
#07.01.2005 14:03 0 0 0
  • cok tsk ler ederim sagol ellerinize saglik
#07.05.2005 01:50 0 0 0
  • Ellrine sağlık kardeşim
#21.09.2005 23:02 0 0 0
  • Ellerine saglik arkadasim
#27.09.2005 09:30 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#27.09.2005 12:36 0 0 0
  • ElLeRiNe sAgLiK....


    TaRiF iCiN sAgOl
#15.10.2005 13:25 0 0 0
  • tarfiniz için teşekkürler elinize sağlık
#28.11.2005 09:08 0 0 0
  • ellerine sağlık
#28.11.2005 21:42 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 13:30 0 0 0
  • Paylaşım ve emekleriniz için sonsuz teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun
#28.12.2005 00:50 0 0 0
  • ELLERİNİZE SAĞLIK,TADANLARA AFİYET OLSUN.
#26.02.2006 07:28 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#03.03.2006 20:37 0 0 0