250 gr tereyağı
3 su bardağı un
3 su bardağı şeker
Yarım kg vişne
1 su bardağı süt
1 su bardağı su[/schild]

Hazırlanışı:


Vişnelerin saplarını çıkarıp yıkayın, çekirdeklerini ayıklayın. (Ya da dondurulmuş vişne kullanabilirsiniz). Diğer tarafta derin ve geniş bir tencereye tereyağını koyun. Yağ eriyince 3 bardak elenmiş unu ekleyin. Uzunca bir süre unun kokusu gelip rengi koyulaşmaya başlayınca vişneleri ekleyin. Vişnelerle beraber tekrar kavurun. (10 dakika kadar)
Şekeri ilave edin. Birkaç kez şekerle karıştırdıktan sonra su ve süt ekleyin. Ateşi iyice kısıp tencerenin kapağını kapatın. 10-15 dakika bu şekilde pişirin.
Ateşi söndürün ve kapağı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin. Sonra servise sunun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 433
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 19.02.2006 02:07
paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 10.02.2006 01:22
Helvanın vişnelisini inan ilk senden duyuyorum casper, vişneyi hiç sevmem kusura bakma arkadaşım deneyemiycem, teşekkürler. :70:
DeNiZKiZi Tarih: 15.01.2006 10:23
Ellerine saglik paylasimin icin cok tesekkurler
liamsi Tarih: 10.01.2006 00:15
Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
refik Tarih: 03.01.2006 01:15
paylaşımlarınız için teşekkürler ellerinize sağlık
ens_selman Tarih: 01.01.2006 14:25
paylaşım için teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 01.01.2006 14:00
Güzel tariflerin için teşekkürler kardeşim ellerine sağlık
dream_catcher Tarih: 01.01.2006 02:17
teşekkurler