Vişneli Helva

Son güncelleme: 20.10.2022 17:44
  • 250 gr tereyağı
    3 su bardağı un
    3 su bardağı şeker
    Yarım kg vişne
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı su

    Hazırlanışı:


    Vişnelerin saplarını çıkarıp yıkayın, çekirdeklerini ayıklayın. (Ya da dondurulmuş vişne kullanabilirsiniz). Diğer tarafta derin ve geniş bir tencereye tereyağını koyun. Yağ eriyince 3 bardak elenmiş unu ekleyin. Uzunca bir süre unun kokusu gelip rengi koyulaşmaya başlayınca vişneleri ekleyin. Vişnelerle beraber tekrar kavurun. (10 dakika kadar)
    Şekeri ilave edin. Birkaç kez şekerle karıştırdıktan sonra su ve süt ekleyin. Ateşi iyice kısıp tencerenin kapağını kapatın. 10-15 dakika bu şekilde pişirin.
    Ateşi söndürün ve kapağı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin. Sonra servise sunun.
#29.12.2005 16:37 1 0 0
  • teşekkurler
#01.01.2006 01:17 0 0 0
  • Güzel tariflerin için teşekkürler kardeşim ellerine sağlık
#01.01.2006 13:00 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler
#01.01.2006 13:25 0 0 0
  • paylaşımlarınız için teşekkürler ellerinize sağlık
#03.01.2006 00:15 0 0 0
  • Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
#09.01.2006 23:15 0 0 0
  • Ellerine saglik paylasimin icin cok tesekkurler
#15.01.2006 09:23 0 0 0
  • Helvanın vişnelisini inan ilk senden duyuyorum casper, vişneyi hiç sevmem kusura bakma arkadaşım deneyemiycem, teşekkürler.
#10.02.2006 00:22 0 0 0
  • paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#19.02.2006 01:07 0 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler Ellerine Sağlık
#20.10.2022 17:44 0 0 0