Milföylü Tatlı

Son güncelleme: 26.10.2010 18:10
  • milföylü tatlılar - reçelli milföy tatlısı - milföyle yapılan tatlı tarifleri
    noimage
    Malzemeler:

    * 6 kare milföy
    * 1 yumurta sarısı
    * Böğürtlen reçeli
    * Pudra şekeri
    * Kürdan

    Hazırlanışı:

    1. Kare milföylerimizi 4 de kesip tepsiye dizdikten sonra,
    kürdan ile 15-20 tane delik yapınız,
    yumurtanın sarısını da üzerlerine sürelim.
    (milföy karelerimizin üzerine delikler yapmamızın maksadı,
    milföylerimizin fazla şişmemesi içindir)
    2. Milföylerimizi 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim
    3. Fırından çıkan milföy karelerimizi hafif
    soğuttuktan sonra genişlemesine iki ye ayıralım,
    ve ince bir tabaka reçelimizden sürdükten sonra
    diğer yarım milföyü üzerine kapatalım
    4. Üzerine pudra şekeri serptikten sonra servis edebilirsiniz...

    Farkli reçellerde kullanabilirsiniz, mesela içine portakal reçeli sürüp üzerine çikolata eritip dökebilirsiniz.
#04.09.2010 17:33 0 0 0
  • milföylü meyveli tatlı
    noimage
    Malzemeler ;

    (3 kişilik)

    * 6 adet milföy hamuru
    * 7 çorba kaşığı labne peyniri
    * 7 çorba kaşığı pudra şekeri
    * 1 adet muz ve kivi
    * 3-4 adet çilek

    Yapılışı ;

    * Derin donrucudan çıkan milföy hamurlarını biraz
    yumuşaması için oda sıcaklığında bekletin.
    Fırını 200 dereceye ayarlayın.
    Biraz yumuşamış olan milföy hamurlarını ikişerli
    olarak üst üste koyun ve yanlardan
    bastırark birbirlerine yapışmasını sağlayın.
    Milföyleri fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıttığınız
    fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
    Pişen hamurları soğuması için bekleyin ve
    hamurların arasını bıçak yardımıyla kesin.
    (Tam kesmeden kapak gibi yapın.)
    * Karıştırma kabına labneyi ve pudra şekeri koyup
    mikserle iyice çırpın.Bu kremadan istediğiniz
    kadar ortası açılmış ola nmilföylerin arasına
    koyup üzerlerine küçük küçük doğranmış meyveleri yerleştirin.
    Hamurların üzerine pudra şekeri serpip servis edin.
#26.10.2010 18:10 0 0 0