milföylü tatlılar - reçelli milföy tatlısı - milföyle yapılan tatlı tarifleri
Malzemeler:
* 6 kare milföy
* 1 yumurta sarısı
* Böğürtlen reçeli
* Pudra şekeri
* Kürdan
Hazırlanışı:
1. Kare milföylerimizi 4 de kesip tepsiye dizdikten sonra,
kürdan ile 15-20 tane delik yapınız,
yumurtanın sarısını da üzerlerine sürelim.
(milföy karelerimizin üzerine delikler yapmamızın maksadı,
milföylerimizin fazla şişmemesi içindir)
2. Milföylerimizi 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim
3. Fırından çıkan milföy karelerimizi hafif
soğuttuktan sonra genişlemesine iki ye ayıralım,
ve ince bir tabaka reçelimizden sürdükten sonra
diğer yarım milföyü üzerine kapatalım
4. Üzerine pudra şekeri serptikten sonra servis edebilirsiniz...
Farkli reçellerde kullanabilirsiniz, mesela içine portakal reçeli sürüp üzerine çikolata eritip dökebilirsiniz.
* 6 adet milföy hamuru
* 7 çorba kaşığı labne peyniri
* 7 çorba kaşığı pudra şekeri
* 1 adet muz ve kivi
* 3-4 adet çilek
Yapılışı ;
* Derin donrucudan çıkan milföy hamurlarını biraz
yumuşaması için oda sıcaklığında bekletin.
Fırını 200 dereceye ayarlayın.
Biraz yumuşamış olan milföy hamurlarını ikişerli
olarak üst üste koyun ve yanlardan
bastırark birbirlerine yapışmasını sağlayın.
Milföyleri fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıttığınız
fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Pişen hamurları soğuması için bekleyin ve
hamurların arasını bıçak yardımıyla kesin.
(Tam kesmeden kapak gibi yapın.)
* Karıştırma kabına labneyi ve pudra şekeri koyup
mikserle iyice çırpın.Bu kremadan istediğiniz
kadar ortası açılmış ola nmilföylerin arasına
koyup üzerlerine küçük küçük doğranmış meyveleri yerleştirin.
Hamurların üzerine pudra şekeri serpip servis edin.